PRIJAVITE SE NA NIVEA BILTEN! Ostanite u toku sa novostima, nagradnim igrama i savetima za negu.

NIVEA Urban Skin Detox

NIVEA Urban Skin Detox

Dubinski tretman za čišćenje kože od toksina iz zagađene gradske sredine

Dnevnik života u gradu

NIVEA Urban Skin Detox linija ti pomaže da pratiš ritam grada

NIVEA Urban Skin Detox Claywash za čišćenje lica

Dubinski tretman za čišćenje kože od toksina iz zagađene gradske sredine

PROBAJ FORMULACIJU SA VIŠESTRUKIM DEJSTVOM

NIVEA 3-u-1 Detox Claywash je višestruko efikasna formulacija, obogaćena prirodnom glinom, crnim pirinčem i zelenim čajem. Ova formulacija je posebno razvijena da spreči pojavu nepravilnosti na koži koje uzrokuje fina prašina, prljavština i zagađeni vazduh u gradskoj sredini.

Crni pirinač

Crni pirinač

Ova vrsta pirinča je poznata u Aziji kao sastojak koji čisti organizam od toksina. U prošlosti su ga nazivali „zabranjena žitarica“ jer je kraljevska porodica imala monopol nad njim i uzgajan je isključivo za njih.

Zeleni čaj

Zeleni čaj

Pored crnog pirinča, formulacija sadrži i zeleni čaj koji takođe dubinski čisti kožu i uklanja toksine.

 

Glina

Glina

Glina upija čestice fine prašine u porama i tako smanjuje bakterije koje uzrokuju pojavu bubuljica.

Uputstvo za 3-u-1 proizvod

Kako se koristi

Česta pitanja

Česta pitanja

ZAŠTO NEGU KOŽE TREBA DA PRILAGODIMO UTICAJIMA IZ GRADSKE SREDINE?

Život u urbanoj sredini nikada nije dosadan. Sve više ljudi se seli u gradove – statistika iz 2018. pokazuje da 55%* svetske populacije živi u gradskoj sredini dok je 1930. taj procenat iznosio 30%. Međutim, život u gradu ima i svoje nedostatke, a jedan od njih je zagađenje.

Svakog dana žurimo sa jednog na drugi kraj grada, žurimo na važne sastanke, vozimo se autobusom ili vozom, krećemo se u gužvi, sedimo u čekaonicama gde je vazduh suv i ustajao od centralnog grejanja, udišemo duvanski dim, prelazimo ulicu ili vozimo bicikl kroz oblak od izduvnih gasova – svi navedeni faktori ne predstavljaju samo stres za nas, već i za našu kožu. Bez obzira na to da li živimo u manjem ili većem gradu, na koži se svakodnevno stvaraju naslage finih čestica prašine i prljavštine. O toj vrsti zagađenja mi često i ne razmišljamo, delimično zato što ga ne vidimo ili ne osećamo (sem, možda, duvanski dim), ali smo svakako okruženi njim. Zagađenje narušava ravnotežu naše kože. Zagađen vazduh je danas drugi najveći faktor koji negativno utiče na kožu, posle sunčeve svetlosti i UV zračenja.

Fine čestice zagađujućih materija poznate su kao partikulati. One su sićušne, neke od njih su veličine 10 mikrona (PM 10), dok druge imaju jedva 2,5 mikrona (PM 2,5). One se talože na koži i dovoljno su male da prodru u pore odakle ih je teško ukloniti.

*Izvor: World Urbanization Prospects: Revizija iz 2018 godine.

Česta pitanja 2

KAKO ZAGAĐENA SREDINA UTIČE NA KOŽU LICA?

Zagađivači iz životne sredine mogu da utiču direktno na površinski sloj kože ili da prodru u pore gde uzrokuju hronični oksidativni stres i tako slabe osetljivu zaštitnu barijeru kože i uzrokuju iritacije. Ravnoteža kože je narušena, a iritacije i osetljivost dodatno isušuju kožu ili povećavaju proizvodnju sebuma. Zapušene pore mogu da uzrokuju pojavu bubuljica i mitisera. Koža deluje umorno i beživotno i ne izgleda zdravo.KAKO MOŽEMO DA ZAŠTITIMO KOŽU OD ZAGAĐENJA?

Možemo da promenimo način kako zagađenje utiče na našu kožu. Za početak, svakodnevnim čišćnjem možemo da uklonimo zagađujuće materije – što se kraće zadržavaju na koži, to su manje štetne. Efikasni proizvodi za čišćenje, iz NIVEA Urban Skin Detox linije, sprečavaju pojavu nepravilnosti na koži koje uzrokuju fina prašina, prljavština i zagađen vazduh u urbanoj sredini.

Kada ukloniš šminku sa lica, važno je da opereš sve tragove i svakodnevnu prljavštinu pomoću proizvoda za dubinsko čišćenje ili piling, kako bi koža bila primetno čistija i mekša. Kada je koža pravilno očišćena, ona lakše upija hranljive sastojke iz proizvoda za negu lica, kao što su hidratantne kreme i maske.

Samo odgovarajući proizvodi ti mogu pomoći da imaš čistu i otpornu kožu. Ukoliko su proizvodi za čišćenje kvalitetni, neće se formirati naslage prljavštine na koži. Oni jačaju kožu tako što je snabdevaju dragocenim sastojcima kako bi mogla sama da se zaštiti od zagađujućih materija. Sada ne moraš da razmišljaš o tome šta se nalazi u vazduhu – slobodno uživaj u gradskim avanturama.

Evo šta treba imati na umu prilikom kupovine proizvoda za negu i čišćenje kože.

Čišćenje:

  • Intenzivno čišćenje
  • Dubinsko čišćenje pora
  • Blago dejstvo
  • Preporuka: Praktični proizvodi, kao što je NIVEA 3-in-1 Detox Claywash i NIVEA One-Minute maska, omogućavaju čišćenje kože u samo jednom koraku i savršeno se uklapaju u užurbani stili života u gradu.

Nega: 

  • UV zaštita
  • Antioksidativna svojstva
  • Hidratacija (dugotrajna, intenzivna)
  • Preporuka: Proizvod koji deluje tokom noći, kao što je NIVEA Urban Skin Good Night Detox maska, može se naneti pre odlaska na spavanje i ostaviti da deluje tokom cele noći kako bi koža ujutru izgledala sveže i obnovljeno. 

Česta pitanja 1

PREPORUČUJEMO VAM