PRIJAVITE SE NA NIVEA BILTEN! Ostanite u toku sa novostima, nagradnim igrama i savetima za negu.

Zaštitite odeću!

Zaštitite odeću!

Nova NIVEA sun linija sa zaštitom za odeću

MISIJA

PRIKLJUČITE SE NIVEA SUN KAMPANJI

POMOZITE ODEĆI DA PREŽIVI LETO

Zaštita od sunca štiti vašu kožu, ali ako niste pažljivi, može da nanese nepopravljivu štetu vašoj odeći. Često nismo svesni da su fleke od proizvoda za sunčanje najveći neprijatelj letnje odeće. Vreme je da to promenimo! Povedite računa o svojoj odeći i pomozite joj da ovo leto preživi bez fleka.
UOBIČAJENE FLEKE

NESMOTRENI POKRETI! FATALNE FLEKE!

INOVACIJA

NOVA NIVEA SUN LINIJA SA ZAŠTITOM ZA ODEĆU

Pouzdano vas štiti od sunca

Protect_&_Moisture_štiti_kožu

Pouzdana zaštita za celu porodicu je oduvek bila i uvek će biti glavni prioritet za NIVEA SUN liniju proizvoda!

Lakše se ispira zahvaljujući novoj zaštiti za odeću

Sačuvajte letnju odeću

Nova generacija NIVEA SUN proizvoda sa zaštitom za odeću štiti vašu kožu od sunca, ali i odeću od fleka jer se lako ispira!

FAQ

ČESTA PITANJA

1. KAKO NOVI NIVEA SUN PROIZVODI ZA ZAŠTITNIM KOMPLEKSOM ŠTITE ODEĆU?

Razvili smo zaštitni kompleks za odeću i dodali ga NIVEA Sun Protect & Moisture liniji, kao i mnogim proizvodima iz NIVEA Sun Kids linije. Ovo je revolucionarna inovacija: zaštitni kompleks za odeću vezuje jone iz vode i deluje kao priključna stanica za UV filtere tokom pranja. Iz tog razloga, obogatili smo pouzdanu NIVEA Sun zaštitu inovativnom formulacijom koja, u poređenju sa prethodnim, omogućava lakše uklanjanje fleka koje uzrokuju UV filteri. 

2. ŠTA JE ZAŠTITNI KOMPLEKS ZA ODEĆU I KAKO DELUJE?

Testirali smo veliki broj supstanci u odnosu na njihovu efikasnost i kompatibilnost za kožu. Odabrali smo dve za formulaciju i one zajedno čine zaštitni kompleks za odeću. U pitanju su agens koji stvara kompleks i agens koji sprečava stvaranje naslaga. Agens koji stvara kompleks vezuje i zadržava metalne jone, uglavnom gvožđe i bakar, iz vode u kojoj peremo odeću. On deluje kao magnet i sprečava nastajanje obojenih kompleksa sa molekulima UV filtera tokom pranja. Drugi sastojak, agens koji sprečava stvaranje naslaga, deluje kao priključna stanica za određene UV filtere i onemogućava njihovo vezivanje za tkaninu, pa se samim tim lakše ispiraju – u poređenju sa prethodnim formulacijama.

3. DA LI STE IZMENILI FORMULACIJU NIVEA SUN PROIZVODA?

Dodali smo inovativni zaštitni kompleks za odeću u formulaciju proizvoda iz linije Protect & Moisture. NIVEA Sun i dalje pruža pouzdanu zaštitu i možete biti sigurni da je vaša koža potpuno zaštićena.

4. DA LI ZAŠTITNI KOMPLEKS ZA ODEĆU UTIČE NA DEJSTVO ZAŠTITE OD SUNCA?

Ne. Zaštitni kompleks za odeću se aktivira tokom pranja i deluje samo na odeću. Ne utiče na dejstvo zaštite od sunca ili zaštitni faktor, niti na kožu. Možete da se opustite i uživate na suncu zahvaljujući pouzdanoj NIVEA Sun zaštiti i superiornoj nezi kože sa inovativnom formulacijom koja, u poređenju sa prethodnim, omogućava lakše uklanjanje fleka koje uzrokuju UV filteri.

5. DA LI ZAŠTITNI KOMPLEKS ZA ODEĆU UTIČE NA KOŽU?

Ne. Zaštitni kompleks za odeću i njegove komponente deluju samo na odeću i nemaju nikakvog uticaja na kožu. Dermatološki je potvrđeno da su svi proizvodi za zaštitu od sunca podnošljivi za kožu i veoma blagi.

6. POŠTO SE FLEKE OD UV FILTERA LAKŠE ISPIRAJU, DA LI SU PROIZVODI ZA SUNČANJE I DALJE VODOOTPORNI?

Jesu. Zaštitni kompleks za odeću je aktivan samo tokom pranja i ne utiče na vodootpornost – možete slobodno da se kupate. Međutim, važno je da ne zaboravite da redovno nanosite zaštitu od sunca kako biste sprečili opekotine i oštećenja kože.

7. KOJI PROIZVODI SADRŽE NOVI ZAŠTITNI KOMPLEKS ZA ODEĆU?

Novi zaštitni kompleks za odeću je dodat u formulaciju proizvoda iz linije Protect & Moisture, kao i linije NIVEA Sun kids:

  • NIVEA Sun Protect & Moisture losion za sunčanje sa zaštitom za odeću
  • NIVEA Sun Protect & Moisture sprej za sunčanje sa zaštitom za odeću
  • NIVEA Sun dečji hidratantni sprej sa zaštitom za odeću
  • NIVEA Sun dečji hidratantni losion sa zaštitom za odeću
  • NIVEA Sun Swim & Play dečji losion sa zaštitom za odeću,

8. KAKO STE RAZVILI I TESTIRALI FORMULACIJU?

Ispitivali smo žute fleke od proizvoda za zaštitu od sunca i testirali različite supstance. Oprali smo 1.000 uzoraka odeće kako bismo proverili efikasnost formulacije. Uzorke smo testirali u laboratorijama u najnepovoljnijim uslovima – težim od onih u stvarnom životu. Tokom ispitivanja, otkrili smo da tvrda voda, prašak za veš i izbeljivači, kao i pranje u toploj vodi, pogoršavaju fleke. Da bismo testirali formulaciju, primenili smo sve faktore koji obično pogoršavaju fleke. Čak i u tim uslovima, uspeli smo da smanjimo intenzitet fleka za do 39 odsto.

U sledećoj fazi, poslali smo NIVEA Sun Protect & Moisture proizvode sa zaštitom za odeću na nezavisno testiranje u institut Hohenstein, akreditovanu laboratoriju koja se bavi testiranjem i sertifikacijom tekstila. Na kraju smo zamolili potrošače da testiraju proizvode u realnim uslovima.

9. ŠTA JE POKAZALO TESTIRANJE OD STRANE POTROŠAČA?

Zamolili smo 300 potrošača na plaži na Gran Kanariji, u Španiji, da testiraju proizvode. Rezultati su bili veoma uspešni: devet od deset njih je navelo da nisu primetili fleke na odeći nakon pranja! Ukupno 93 odsto potrošača je potvrdilo da proizvod za sunčanje ispunjava njihova očekivanja kada je u pitanju zaštita odeće.

10. DA LI JE MOGUĆE POTPUNO SPREČITI  POJAVU FLEKA UPOTREBOM NIVEA SUN PROIZVODA SA ZAŠTITNIM KOMPLEKSOM ZA ODEĆU?

Ne možemo da sprečimo fleke koje nastaju kada zaštita od sunca dođe u kontakt sa odećom. Ali sada ih je moguće lakše isprati. Testovi u laboratorijskim uslovima su pokazali da upotrebom novih NIVEA Sun proizvoda sa zaštitom za odeću, fleke od UV filtera se lakše ispiraju sa odeće i njihov intenzitet se smanjuje za 39% – u poređenju sa prethodnim formulacijama. Iako, nažalost, ne možemo u potpunosti da sprečimo fleke, devet od deset potrošača koji su testirali proizvod u realnim uslovima su naveli da nisu primetili nikakve fleke na odeći nakon pranja.

 11. KAKO NASTAJU ŽUTE FLEKE OD PROIZVODA ZA SUNČANJE?

Često ne možemo da uočimo fleke odmah jer se one pojavljuju tokom pranja. Fleke koje mogu biti od žute do narandžaste boje naročito su uočljive na odeći svetlih boja koja je došla u kontakt sa zaštitom od sunca. Ove fleke uzrokuju posebni UV filteri koji se nalaze u formulacijama proizvoda za zaštitu od sunca. Zbog svojstva spektralne apsorpcije, određeni UV filteri su žuti pa su fleke koje oni uzrokuju iste boje. Interakcija između molekula filtera i površine tkanine pojačava apsorpciju filtera. Fleke se zato teško uklanjaju pranjem ili čak postaju tvrdokornije usled međusobnog dejstva sa gvožđem i bakrom u vodi.

12. DA LI SVI PROIZVODI ZA ZAŠTITU OD SUNCA OSTAVLJAJU FLEKE?

Žute fleke koje uzrokuju organski UV filteri predstavljaju opšti problem u ovoj kategoriji proizvoda. UV filteri koji štite kožu od UVA i UVB zračenja su nezamenjivi sastojci efikasnih proizvoda za sunčanje. Što je veći zaštitni faktor, to je veća količina filtera i, samim tim, fleka je tvrdokornija. Ovaj problem je zajednički za sve proizvode za zaštitu od sunca sa organskim UV filterima, bilo da je u pitanju sprej, losion ili raspršivač, bez obzira na proizvođača ili brend. Pored toga, nekoliko faktora utiče na fleke tokom pranja odeće, na primer, tvrdoća vode ili upotreba izbeljivača. Polovina svih potrošača je primetila fleke na svojoj odeći, a 80 odsto njih smatra fleke iritantnim. 

13. KAKO TREBA DA PEREMO ODEĆU DA BISMO UKLONILI NOVE FLEKE OD UV FILTERA?

Da biste uklonili fleke koje uzrokuju proizvodi za zaštitu od sunca, preporučujemo da prvo operete odeću bez deterdženta na 30°C, a zatim tečnim deterdžentom na istoj temperaturi. Izbegavajte upotrebu izbeljivača i praška za veš, kao i pranje na visokoj temperaturi.

14. S OBZIROM NA TO DA SE AKTIVIRA TOKOM PRANJA, DA LI ZAŠTITNI KOMPLEKS ZA ODEĆU UTIČE NA ŽIVOTNU SREDINU?

Zaštitni kompleks za odeću u veoma maloj količini dospeva u kanalizaciju putem vode iz mašine za pranje veša i samim tim ne utiče na životnu sredinu.