PRIJAVITE SE NA NIVEA BILTEN! Ostanite u toku sa novostima, nagradnim igrama i savetima za negu.

Ekološka odgovornost

EKOLOŠKA ODGOVORNOST U BEIERSDORFu

Za nas, nega je više od posla kojim se bavimo. Mi brinemo o ljudima i odgovorni smo prema okruženju. Proizvodimo proizvode vrhunskog kvaliteta za negu kože i imamo više od 100 godina iskustva u istraživanju ove oblasti. Naša posvećenost deo je Beiersdorf međunarodne strategije održivosti ‚‚Mi brinemo''. Saznajte više o tome čime se Beiersdorf bavi.

Održivo korišćenje sirovina

Neke od sirovina koje koristimo u proizvodnji nalaze se u prirodi u ograničenim količinama i ne možemo sa sigurnošću znati da li će uvek biti raspoložive. Mi podržavamo održivo korišćenje resursa i radimo na razvoju alternativa koje će biti u skladu sa našim standardima visokog kvaliteta.

Ka održivom palminom ulju

Mi ne koristimo palmino ulje u proizvodnji naših proizvoda. Međutim, koristimo agense poput emulgatora u nekim proizvodima, što je normalno u industriji kojom se bavimo. Ovi agensi se obično prave od mineralnih i biljnih ulja kao što je kokosovo i ulje repe - ili palmino ulje i jezgro palminog ulja.

Kao član Okruglog stola za održivo palmino ulje (RSPO), promovišemo kulturu održivosti palminog ulja. Naš cilj je da do 2015. godine svi naši dobavljači koriste održivo proizvedeno i sertifikovano palmino ulje i jezgro palminog ulja u svim sirovinama koje nam isporučuju. Blisko sarađujemo sa dobavljačima kako bismo postigli ovaj cilj.

Posetite sajt gde možete pronaći sve naše proizvode i kliknite na proizvod koji želite kako biste dobili detaljnu listu svih njegovih sastojaka.


Alternative za testiranja na životinjama

Beiersdorf ne testira kozmetičke proizvode na životinjama. To je naša politika mnogo pre stupanja na snagu odluke Evropske Unije iz 2004. godine o testiranju na životinjama. Uvereni smo da korišćenje životinja za testiranje kozmetičkih proizvoda apsolutno nije neophodno.

Od marta 2013. na snagu je stupila nova zabrana Evropske Unije o testiranju na životinjama: zabranjena je prodaja kozmetičkih proizvoda u zemljama EU ukoliko oni sadrže bilo koji sastojak koji je testiran na životinjama (posle Marta 2013) kako bi se prikupili podaci za popunjavanje propisa o bezbednosti kozmetičkih proizvoda. Razvoj i prepoznavanje alternativnih metoda veoma su važni za kompaniju Beiersdorf nazavisno od ovih propisa.

Više od 20 godina uspešno radimo na in-vitro procedurama (ispitivanjima koja se sprovode u epruvetama) sa ekspertima i udruženjima vodećih, najpoznatijih i najpriznatijih kompanija koje se bave istraživanjima ovog tipa u svetu. Beiersdorf je, na primer, razvio postupak, koji će u budućnosti, zajedno sa drugim testovima, bez ispitivanja na životinjama, biti u stanju da proceni mogućnost pojave alergija uzrokovanih supstancama koje ulaze u sastav proizvoda.

Istraživački centar Beiersdorfa uveliko radi na razvoju velikog broja alternativnih metoda ispitivanja i koristi mnoge proverene metode svakodnevno u kompaniji. Aktivno smo posvećeni širenju svesti i prepoznavanju postojećih, priznatih alternativnih metoda ispitivanja širom sveta. Takođe, kako kadrovima, tako i finansijski, podržavamo trud naučnika u rešavanju problema kada primena alternativnih metoda nije izvodljiva.


Manje gubitaka, isti kvalitet

U zavisnosti od toga kakav je materijal u pitanju, da li se radi o plastici, metalu ili kartonu, konstantno radimo na smanjenju količine materijala koji koristimo trudeći se da održimo isti nivo kvaliteta. Danas se može reciklirati skoro 100% materijala od kojih se prave naša pakovanja.

Kese za dopunu samo su jedan od načina na koji smanjujemo potrošnju pakovanja. Zahvaljujući pakovanjima koja se mogu iznova koristiti, poput sapuna, količina otpada može se značajno smanjiti. Na primer, kesice za dopunu našeg NIVEA Creme Shower gela dovele su do smanjenja gubitaka za 75%.

Počnite naš interaktivni kviz kako biste utvrdili svoj uticaj na okruženje i videli šta možete uraditi kako biste taj uticaj sveli na minimum.