Gde nam rastu deca

AKO VAM JE STALO GDE NAM RASTU DECA IZ DANA U DAN, OVO JE STRANICA ZA VAS!

Saznajte više o stalnoj NIVEA akciji kojom pokušavamo da našoj deci obezbedimo lepša i bezbednija igrališta.

O Akciji

Nama je stalo gde nam rastu deca!

Nama je stalo da deca širom Srbije imaju mogućnost bezbedne igre! Zato, imamo za cilj da što veći broj gradova i mesta dobije savremeno i bezbedno NIVEA igralište koje je otvoreno tipa, i može biti dostupno što većem broju dece. A o tome gde će biti izgrađeno sledeće NIVEA igralište odlučujete vi, građani Srbije, glasanjem za svoj grad ili mesto putem aplikacije na NIVEA sajtu.

Ono što je potrebno da se uradi pre nego što NIVEA može da postavi podlogu i rekvizite igrališta jeste da se sa gradom dogovori tačna lokacija igrališta. Nakon toga, lokalna samouprava zadužena je za pripremu terena prema zadatim evropskim standardima i pravilima za postavku opreme. Samo trajanje pripreme ne možemo da definišemo, jer to zavisi od mesta do mesta i može biti definisano tek nakon pregovora i definitivnih dogovora sa lokalnom samoupravom. Nakon pripreme terena, NIVEA postavlja gumenu podlogu i rekvizite. U zavisnosti od vremenskih uslova, proces postavljanja opreme može trajati od 4 do 10 dana.

Gde nam rastu deca - promotivni video

Uključite se u akciju

Gradovi sa novim NIVEA igralištima

Nakon dečijih protesta koji su pozivali u pomoć 2013. godine, građani iz čitave Srbije su se okupljali na anonimnoj aktivističkoj FB strani Gde nam rastu deca gde su mogli da pošalju fotografije svojih oštećenih, uništenih ili nedostatak odgovarajućeg igrališta i adresu, praveći svojevrsnu peticiju koja je otkrivala koliki je problem i gde su prioriteti.

Nakon dva meseca, 80% gradova u Srbiji je odgovorilo na inicijativu! Beiersdorf je prepoznao vrednost projekta i objavio da će u narednih 10 godina podržati akciju i graditi igrališta širom Srbije. NIVEA je obradovala mnogobrojne građane i mališane širom Srbije, ali je svesna da je pred njom dugačak put i velika odgovornost.

NIVEA igrališta i sam pokret Gde nam rastu deca, postaju jedna vrsta obaveze prema sebi samima. Važno je da nikada ne zaboravimo da promena uvek počinje u nama!

Do sada otvorena igrališta

PRAVILA

Da biste se uključili u akciju, potrebno je da budete registrovani korisnik NIVEA sajta, i da posetite sekciju Uključi se u akciju. Tu možete poslati svoj predlog i glasati za druge predloge.

Kao registrovani korisnik NIVEA sajta, potpuno ste ravnopravni učesnik i u jednom ciklusu možete poslati glas samo jedan glas za svaki od gradova. Možete naravno glasati glasati za više gradova, ali ne više od jednog puta, kako bi se sprečile zloupotrebe u glasanju.

Uvek možete poslati i svoje predloge i svoje gradove kandidate sa fotografijama igrališta koje biste želeli da se otvori. Takođe možete proširiti reč o ovoj akciji i gradu koji ste predložili kako bi dobio što više glasova registrovanih korisnika i kako biste svom gradu omogućili da se jedno dečije igralište izgradi.

 

U krugu glasanja koje počinje 1. septembra prednost na rang listi će imati oni gradovi koji osvoje najveći procenat glasova u odnosu na broj stanovnika, pored propisane minimalne kvote. Prvi presek i proglašenje prvog pobednika u 2018. godini uradićemo 1. marta, tako da imate dovoljno vremena da pozovete sve svoje prijatelje i sugrađane da učestvuju u NIVEA akciji Gde nam rastu deca. 


Verujemo da ćemo i u narednoj godini zajedničkim snagama usrećiti veliki broj mališana. 

sistem bodovanja