PRIJAVITE SE NA NIVEA BILTEN! Ostanite u toku sa novostima, nagradnim igrama i savetima za negu.

šampon-za-bebe-zaglavlje

Sve o šamponu za bebe

Šta treba da znate o pravilnoj upotrebi šampona za bebe

Šampon za bebe je neophodan da bi vaša beba imala čistu i zdravu kosu i kožu glave. Ali to nije sve – šampon za bebe vam može poslužiti i za druge namene – više nego što biste pomislili!

Sve što treba da znate o šamponu za bebe

Vaša beba zaslužuje najbolje – obavezno proverite kakav vam šampon za bebe treba i odaberite proizvod koji će biti blag prema vašem mališanu.

Koji je najbolji način pranja i nege bebine kose

Veoma je važno da pronađete kvalitetan šampon za bebe kako biste pružili potrebnu negu bebinoj kosi i koži glave. Proverite da li proizvod odgovara prirodnoj pH vrednosti bebine kože koja je veoma osetljiva. Probajte NIVEA šampon za bebe *NIVEA Baby blagi šampon*, koji je posebno formulisan za bebinu kožu.

Nije potrebno da bebi perete kosu svakog ili svakog drugog dana jer tako možete da isušite njenu osetljivu kožu. Najbolje je da procenite koliko često i kada je potrebno pranje kose. Uvek možete pamučnom krpicom nežno da obrišete nečistoće i bebina glava će ponovo biti čista.

Po čemu se šampon za bebe razlikuje od običnog?

Ne zaboravite da je kosa i koža glave vaše bebe osetljivija nego vaša. Šampon za bebe, kao što je *NIVEA Baby blagi šampon* sa veoma blagom formulacijom koja sadrži kamilicu, čisti kosu i kožu glave i umiruje je. On takođe održava prirodnu pH vrednost kože glave i čini kosu mekom i glatkom. Ono što je najbolje – ne iritira bebine oči. Nema više suza tokom kupanja. Da biste i vi i vaša beba uživali u kupanju, odaberite šampon koji je posebno formulisan da odgovara bebama.

Šampon za bebe nije namenjen samo najmlađima

majka-i-beba

I mama može da koristi bebin šampon. Mnogima prija blag šampon za bebe koji kosu čini još mekšom i lakšom za oblikovanje.

Blagi šampon za negu kose i kože glave vaše bebe.

Koža bebine glave – osnovne informacije

Koži bebine glave potrebna je posebna nega koja omogućava zdrav rast kose i ublažava promene na koži kao što je temenjača.

Zašto je koži glave vaše bebe potrebna blaga nega

Dok su bebe veoma male, koža na njihovoj glavi nije u potpunosti razvijena i može da bude veoma nežna i osetljiva. Koža glave ne štiti samo glavu i mozak, već ima važnu ulogu i za rast bebine kose i može da bude podložna infekcijama tokom prvih meseci.

Rast kose može da bude neredovan i sporadičan, a ni opadanje nije tako retka pojava. Iako uzrok nije još uvek potpuno poznat, korisno je da znate da neke bebe nemaju nimalo kose ni kada napune godinu dana. Tokom prvih meseci, mogu da se promene i boja i tekstura kose, što ne treba da vas brine. Najvažnije je da je koža bebine glave zdrava. 

Da li je temenjača opasna za bebu?

beba-koja-se-smeje

Temenjača je bezopasna i uglavnom sama nestaje kada je beba stara šest do osam meseci. Ako vam ipak smeta, probajte blago da umasirate *NIVEA Baby ulje za negu* u kožu glave da omekšate naslage koje ćete zatim nežno ukloniti pomoću meke četke za bebe pre šamponiranja.

Kada će mojoj bebi da poraste kosa?

poljubac-u-bebino-čelo

Ako vašoj bebi još nije porasla kosa, pregledajte kožu glave. Ako je meka, ne ljušti se i nema crvenila, verovatno nema razloga za brigu. Rast kose može da potraje i za svaku bebu se razlikuje.

Zaštita za kosu i kožu glave tokom letnjih meseci

beba-koja-se-igra-u-pesku

Tokom letnjih meseci, kada je intenzitet sunčeve svetlosti najjači, važno je da preduzmete odgovarajuće mere kako biste zaštitili osetljivu kosu i kožu glave. Obavezno stavite bebi kapu i izbegavajte direktnu sunčevu svetlost koliko god je to moguće.