Kozmetika iz kuhinje: napravite sami masku, piling i balsam za usne

Prirodna lepota! Odvojite dan za negu lepote i iskoristite moć prirode. Bićete zadivljeni kozmetičkim preparatima koje ćete naći u kuhinjskom ormaru.

Prirodna svežina i spolja i iznutra

Naša svakodnevna ishrana sadrži mnogo prirodnih kozmetičkih sastojaka: sveže voće i povrće, mlečni proizvodi i med nisu samo ukusni, već su i korisni za kožu.

Napravite sami masku, piling i balsam za usne

Kada se koriste kao hidratantna maska ili piling, prirodni preparati kao što je jogurt daju zdrav izgled koži koji je u skladu sa prirodom.
Važno: Uvek isprobajte masku koju sami napravite na neupadljivom delu tela pre nego što je nanesete na lice. Bolje je da sprečite pojavu osipa na celom licu ukoliko ste alergični na neku namirnicu.
Avokado
Prirodni kozmetički preparati za vašu kožu

Avokado

Avokado je bogat nezasićenim masnim kiselinama. Ovo voće poreklom iz Centralne Amerike sadrži 25% masnoća i jedan je od najhranjivih plodova. Njegova negujuća svojstva naročito prijaju suvoj koži jer hranjivi sastojci koje sadrži omekšavaju grubu kožu.
Mlečni proizvodi
Prirodni kozmetički preparati za vašu kožu

Mlečni proizvodi

Jogurt i mleko su bogati ugljenim hidratima, proteinima, mastima, vitaminima i važnim elementima u tragovima. Veliki broj ovih hranjivih sastojaka je koristan za našu kožu. Mlečna kiselina je prirodni sastojak kože i omogućava optimalnu hidrataciju.
Med
Prirodni kozmetički preparati za vašu kožu

Med

Pored sastojaka koji regenerišu kožu, med sadrži i mnoge antioksidante kao što su vitamini, enzimi i minerali. Med ima antiseptično i antiupalno dejstvo na kožu.
Prirodni kozmetički preparati za vašu kožu

Limun

Zahvaljujući visokom sadržaju vitamina, limun nije samo zdrav, već i čini kožu lepšom! Vitamin C je neophodan za proizvodnju kolagena i poboljšava elastičnost kože i jača tkivo. Pored toga, voćne kiseline vezuju višak masnoće i smanjuju bore.
Maslinovo ulje
Prirodni kozmetički preparati za vašu kožu

Maslinovo ulje

Hladno ceđeno maslinovo ulje sadrži mnogo nezasićenih masnih kiselina, koje su veoma zdrave za kožu. Maslinovo ulje je bogato antioksidantima koji vezuju štetne radikale i nežno štite kožu od ćelijskih oštećenja.

Domaća kozmetika: umešaj, pomešaj, eksperimentiši!

Napravite sami masku za lice, piling ili balsam za usne: sve što vam je potrebno za prirodni kozmetički preparat možete naći u svojoj kuhinji. Odaberite sami korisne aktivne sastojke i namirnice kojima želite da negujete kožu.
Maska od meda i jabuke

Sočna i zdrava

Jabučna kiselina je prirodni piling, razgrađuje zadebljanja i ubrzava ćelijski metabolizam.

Privlačan: lep dekolte

Maska od meda i jabuke za očaravajući dekolte: namažite kožu medom i poređajte kriške zelene jabuke preko. Ostavite masku da deluje oko petnaest minuta. Jabučna kiselina deluje kao prirodni piling, a med ima antibakterijsko dejstvo – oba sastojka će isušiti manje bubuljice i sprečiti nepravilnosti.

Inspirisan prirodom: nežni piling

Neven je poznat po svom antibakterijskom dejstvu i po tome što uklanja nečistoće. Piling od badema, jogurta, meda i ekstrakta nevena će ponovo uspostaviti ravnotežu na koži. Ovaj piling uklanja mrtve ćelije kože i čini kožu mekom i glatkom. Pomešajte sastojke i napravite pastu koju ćete naneti na lice. Kratko masirajte kožu i ostavite piling da deluje deset minuta. Isperite mlakom vodom.

Sastojci:
  • 2 kašike prirodnog jogurta
  • 2 kašike mlevenih badema
  • 1 kašičica ekstrakta nevena
  • 1 kašičica meda
Blistava koža

Prirodna lepota

Uz par trikova možete veoma jednostavno da napravite masku, piling i balsam za usne: zašto ne biste probali?
Što svežije to bolje

Prirodno sredstvo za skidanje šminke

Prirodno sredstvo za čišćenje lica sastoji se od malo mleka i kapi svežeg soka od limuna: nanesite smesu na vatu i temeljno uklonite prljavštinu i šminku sa kože lica. Važno: izbegavajte područje oko očiju i nanesite kremu za lice nakon čišćenja.
product-stage-bg

Zavodljive usne. Napravite sami balsam za usne.

Možete zaista jednostavno sami da napravite balsam za usne. Prirodna ulja i med će učiniti vaše usne baršunasto mekim. Sipajte ga u lepe limene kutijice i imaćete idealan poklon za najbolju prijateljicu.

Evo kako se pravi: priprema

Ako želite da napravite svoj balsam za usne, sipajte 10 g ulja jojobe i 10 g bademovog ulja u porcelansku posudu, a zatim dodajte 10 g pčelinjeg voska. Polako zagrevajte sve sastojke u vodenom kupatilu dok se ne istope i ne dobijete bistru smešu. Zatim, dodajte kašičicu meda i sve dobro promešajte. Ako se med ne sjedini dobro sa mešavinom, ponovo je otopite i promešajte sve zajedno. Dok je balsam topao, sipajte ga u nekoliko limenih kutijica i ostavite da se ohladi.
Balsam za usne

Lepe usne, savršene za poljupce

Esencijalna ulja kao što su ulje vanile i lavande imaju karakteristični miris biljaka iz kojih su dobijena. Dodajte nekoliko kapi ulja domaćem balsamu da biste dali svoj lični pečat.

Vaš spisak za kupovinu

  • 10 g ulja jojobe
  • 10 g bademovog ulja
  • 10 g pčelinjeg voska
  • 1 kašičica meda