Šampon bez silikona

Kako da intenzivno negujete kosu šamponom bez silikona. Osetljivoj kosi treba posvetiti posebnu pažnju. Zato bi trebalo da je perete šamponom bez silikona. NIVEA šamponi bez silikona čiste kosu pomoću prirodnih sastojaka nara, lokvanja i bagrema i pružaju joj sjaj.

Silikoni u šamponu: zašto?

Kako deluju silikoni?

U NIVEA šamponima silikoni se koriste što je manje moguće. Koristimo ih samo kada je to zaista potrebno, na primer u proizvodima za negu oštećene kose ili kose koja izgleda beživotno. Silikon obavija dlaku kao zaštitni sloj tokom pranja, čini je glatkom i svilenkastom. 

Pored toga, kao i šamponi bez silikona, i oni sadrže regenerativne i hranljive sastojke koji obezbeđuju mnogo proteina i hidriraju vlas. 
Zahvaljujući uravnoteženoj formulaciji sa dobro odmerenim sastojcima, silikoni imaju mnogo pozitivnih strana i čine vlas pravom, sjajnom i glatkom. Dok su ranije silikoni često pružali prekomernu negu za kosu, NIVEA proizvodi sada sadrže samo silikone koji imaju pozitivno dejstvo i ne otežavaju kosu. 

Svi silikoni koji se koriste u našim formulacijama se mogu lako isprati pomoću surfaktanata i ne zadržavaju se na površini vlasi.

Šampon - bez silikona i bogat prirodnim sastojcima

Ko treba da koristi šampon bez silikona?

U suštini, silikonski šamponi ne oštećuju kosu, ali kod nekih tipova kose mogu imati neželjene rezultate jer mogu da učine kosu teškom i slepljenom. Zato preporučujemo šampon bez silikona za sledeće tipove kose:


Trebalo bi da koristite šampon bez silikona ako imate osetljivu kožu glave. Da biste nežno uklonili naslage silikona iz kose, možete naneti masku za kosu bez silikona.

Neko vreme izbegavajte agresivne tretmane kao što je bojenje kose, minival ili feniranje na najjačoj temperaturi. Tako ćete ubrzati regeneraciju kose.

Naslage su stvar prošlosti

Pored toga, šampon kao što je NIVEA MEN Active Clean deluje kao maska za zahtevnu kosu sa „prekomernom‟ negom. Pomoću njega moći ćete da uklonite sve ostatke proizvoda iz kose.

Nega iz prirode

NIVEA šamponi bez silikona sadrže dragocene biljne ekstrakte nara, lokvanja, bagrema, bambusa i aloe vere. Ovi prirodni sastojci u kombinaciji sa tečnim keratinom i drugim dragocenim sastojcima obezbeđuju volumen lagan poput pera, ne čine kosu teškom niti oštećuju boju.

Nar

Ovo orijentalno voće je jedna od najstarijih lekovitih biljaka i sadrži mnogo dragocenih sastojaka, kao što su vitamini C i E, beta-karoten, cink, selen i polifenoli.

Lokvanj

Beli lokvanj nije samo lep već i čini kosu blistavom i lepom. NIVEA Hydro Care šampon za ekstraktom lokvanja intenzivno hidrira kosu i sprečava isušivanje.

Bagrem

Čak su i faraoni u drevnom Egiptu koristili hranljive sastojke bagrema, biljke iz porodice mimoza. Ona se pre svega ceni zbog umirujućeg i opuštajućeg dejstva. Ekstrakti bagrema u NIVEA 2u1 Care Express šamponu neguju kosu i čine je svilenkasto glatkom na dodir.

Bambus

Ova zimzelena biljka zateže i učvršćuje kožu i kosu i zato je sve popularnija u prirodnoj kozmetici. Ekstrakt bambusa sadrži veliku količinu silicijumove kiseline i koristi se u NIVEA Volume Care šamponu kako bi ojačao kosu od korena.

Aloe vera

Aloe vera, biljka koja raste u pustinji, smatra se kraljicom lekovitih biljaka. Obiluje vitaminima, mineralnim solima, enzimima i amino kiselinama.