Veći volumen na jednostavan način

Saveti i trikovi za veličanstven volumen. Recite zbogom slepljenim pramenovima. Dajte kosi savršen oblik! Uz nekoliko saveta frizera, veoma lako i brzo ćete postići veći volumen.

Optimalan oblik: veći volumen za tanku kosu

Nega krajeva kose

Čak i ako je vaša kosa tanka, trebalo bi da je skraćujete svake četiri ili svakih šest nedelja. Tako će vaša kosa ponovo biti jaka.

Stepenaste frizure

Zdrava, sjajna kosa počinje od frizure. Više volite dugu kosu? Onda će stepenasta frizura učiniti kosu lepršavom i daće joj trenutni volumen. Ako imate veoma tanku kosu, potražite savet od frizera – posebne tehnike skraćivanja će učiniti da vizuelno kosa ima veći volumen i bolji oblik. Ovde možete saznati više o tankoj kosi.

Pranje i stilizovanje kose: pravilna nega

Odgovarajuća nega kose je preduslov za zdravu kosu. Zato bi trebalo da odaberete proizvode za negu prema potrebama svoje kose – kako biste je učinili mekom i lepom.

Balsami za volumen kao što je NIVEA Volume Care su naročito dobri za suvu kosu. Oni hidriraju kosu i daju joj volumen posle pranja.

Pravilno pranje kose:

  • Specijalni šamponi kao što je NIVEA Volume Care šampon jačaju strukturu vlasi zahvaljujući keratinu i daju kosi veći volumen.
  • Trebalo bi da kosu češće perete leti. Kada se znojimo, kosa postaje masna – što je nedopustivo ako želite veći volumen. 
  • S druge strane, šamponi za suvo pranje pružaju dodatnu svežinu kosi i njihova puderasta tekstura daje veći volumen u korenu. 
  • Treba da odaberete šampon prema svom tipu kose. Ovde možete saznati više o odgovarajućem šamponu.

Saveti za posle pranja

Sada je vreme da oblikujete kosu: NIVEA Volume Care pena za kosu daje veći volumen čak i dugoj, ravnoj kosi. Jednostavno umasirajte malu količinu u koren i isfenirajte kosu pomoću okrugle četke. Tako ćete trenutno dati kosi volumen. Istraživanja takođe pokazuju da masaža glave čini čuda: dok fenirate kosu, masirajte kožu glave malim, kružnim pokretima. Tako ćete postići veći volumen u korenu. Stručnjaci takođe preporučuju upotrebu fena sa difuzerom, koji daje volumen kovrdžavoj kosi. Ovde možete saznati više o masaži glave i kako da pospešite rast kose.

Ako češljate kosu u pravcu suprotnom od rasta vlasi, ponovo ćete ispraviti koren i dati kosi veći volumen.

Vaša kosa će imati veći volumen ako je fenirate pomoću velike, okrugle četke – dovršite oblikovanje sprejom za kosu i vaša nova frizura sa volumenom je gotova.

Stilizovanje: manje je više

Proizvode za stilizovanje uvek treba koristiti umereno. Ovde naročito važi stara izreka: manje je više. Previše pene ili drugih proizvoda slepljuju kosu i čine je mlitavom i beživotnom. Međutim, manja količina spreja će vam dati veći volumen – jednostavno nanesite sprej odozdo u manjim mlazevima. Tako ćete podići pojedinačne pramenove i smanjiti statičko naelektrisanje. 

Ako već godinama nosite razdeljak na istoj strani, trebalo bi da malo promenite frizuru: jednostavno napravite razdeljak sa druge strane. Tako ćete ispraviti koren, povući liniju kose na čelu i trenutno povećati volumen.