Od glatke do svilenkasto glatke: saveti za svilenkasto glatku kožu

NAJNEŽNIJI TRIKOVI I NAJEFIKASNIJI NAČINI.

Koji način uklanjanja dlačica vam odgovara? Postoji mnogo načina na koje možete ukloniti suvišne dlačice sa tela. Neki su nežniji, neki brži, neki temeljniji a neki daju duže rezultate. Pomoći ćemo vam da odlučite šta je najbolje za vas, u skladu sa vašim potrebama.

Zbogom neželjenim dlačicama

Kratko i slatko: ima još načina za uklanjanje dlačica

  • Kreme i gelovi za depilaciju sadrže sastojke koji rastvaraju keratin, kako bi se dlaka brzo i potpuno raspala a da vi ne osetite bol.
  • Da biste uklonili dlačice, nanesite kremu na odgovarajuće delove tela i ostavite da deluje oko 10 minuta. Nakon toga, kremu i dlačice možete jednostavno ukloniti špatulom. Dlačice će ponovo izrasti posle 5-7 dana, ali će biti nešto mekše nego ranije.
  • Vodite računa ako imate osetljivu kožu, ako imate povredu ili opekotine! Naš savet: prvo testirajte podnošljivost za kožu na neupadljivom delu tela, kao što je podlaktica.
  • Oko 7% žena koristi električni brijač za uklanjanje neželjenih dlačica. Brijač klizi nežno po koži i uklanja dlake direktno na površini kože. Ovaj postupak je jednostavan i brz, ali mora da se ponovi već nakon 2-3 dana.
  • Ako želite da trajno uklonite dlačice onda bi trebalo da razmislite o laserskom tretmanu. Laser deluje tako što svetlosni impulsi prodiru duboko u kožu, zagrevaju koren dlake i uništavaju ga. Ovaj postupak ne oštećuje kožu i tkivo. Međutim, ovu vrstu tretmana treba da obavlja samo iskusno i obučeno lice ili dermatolog.

Uvek koristite penu ili gel za brijanje

Koliko god da žurite, nikada ne bi trebalo da brijete kožu bez gela ili pene za brijanje koji omogućavaju da žilet klizi glatko. Oni takođe sadrže sastojke koji umiruju kožu pre brijanja. Ako koristite takve proizvode prilikom uklanjanja dlačica, izbeći ćete povrede, crvenilo ili tačkice i moći ćete da uživate u predivno glatkoj i svilenkastoj koži.

Naš savet za epilaciju i depilaciju: ove metode su najefikasnije kada je koža suva i nije masna. Ne nanosite kremu za negu 24 sata pre epilacije na delove kože koje želite da epilirate.

Brijanje nogu
Načini uklanjanja suvišnih dlačica: koji je najefikasniji?

Brijanje - brzo i jednostavno uklanjanje suvišnih dlačica

Brijanje je jedan od najpopularnijih načina za uklanjanje dlačica. Naš savet: brijte kožu pod tušem, jer se dlačice najefikasnije uklanjaju kada su mokre i samim tim meke. Pored toga, trebalo bi da redovno menjate žilete kako biste sprečili iritacije i povrede.
Depilacija voskom
Načini uklanjanja suvišnih dlačica: koji je najefikasniji?

Depilacija voskom - za kožu koja je glatka nedeljama

Depilacija voskom uklanja dlaku iz korena. Ovaj način je pogodan za sve delove tela. Depilaciju možete raditi i kod kuće trakama sa hladnim voskom ili toplim voskom - oko 4% žena smatra da je uklanjanje dlačica voskom najbolja metoda.
Nega nogu
Načini uklanjanja suvišnih dlačica: koji je najefikasniji?

Epilator - uklanjanje dlačica rotirajućim pokretima

Električni epilatori imaju male rotirajuće pincete ili diskove koji čupaju stabljiku dlake. Ovaj postupak pecka jer se dlake uklanjaju iz korena pa će koža biti glatka oko 2-4 nedelje.

Koji način uklanjanja suvišnih dlačica vam najviše odgovara?

  • Ako tražite temeljnu metodu uklanjanja suvišnih dlačica koja ne boli ili ne traje dugo, za vas je klasična metoda brijanjem mokre kože. Međutim, dlačice koje ste obrijali brijačem direktno sa površine kože ponovo porastu u roku  1-3 dana.
  • Za one koji maštaju o tome da nedeljama imaju glatke noge, a ne plaše se bola i nemaju osetljivu kožu, električni epilator je pravi izbor.
  • Ako tražite povoljan način uklanjanja dlačica i želite da koža bude glatka 1-2 meseca, preporučujemo vosak. Pribori sa toplim i hladnim voskom su veoma pogodni za kućne tretmane.
  • Da li želite da za kratko vreme imate glatke noge i pazuh, ali se plašite da se ne povredite žiletom? Onda bi trebalo da isprobate kreme za uklanjanje dlačica.
  • Za one koji žele da se trajno otarase neželjenih dlačica, laserski tretman je najbolji izbor.

Budite pažljivi: nešto što treba uvek da imate na umu

Svi načini uklanjanja dlačica predstavljaju stres za kožu. Utoliko je važnije da kožu dobro pripremite za depilaciju i da joj posle tretmana pružite dodatnu blagu negu.

Pre: da postigete najbolje rezultate, važno je da koža bude suva i da ne bude masna

Kada  uklanjate dlačice voskom, tog dana ne nanosite kremu na delove koje ćete depilirati. Vosak bolje prianja na suvu kožu koja nije masna. Čak i ako koristite kreme i gelove za depilaciju, ne preporučuje se da nanosite kreme za negu da ne bi došlo do međusobnog dejstva sastojaka.
Nega nogu

Posle: kožu treba paziti

Ne bi trebalo da izlažete kožu suncu odmah nakon uklanjanja dlačica da biste sprečili pojavu iritacija koje su posledica povećanog znojenja.

Mali saveti za uklanjanje dlačica

  • Često uklanjanje dlačica predstavlja stres za kožu i uklanja vlagu i masnoće.
  • Važno je naneti dovoljno kreme na kožu nakon što je dezinfikujete. Naš savet: odaberite losion za telo koji sadrži umirujuće sastojke kao što su kamilica ili pantenol - kao što je NIVEA Repair & Care losion za telo.
  • Koža je posebno osetljiva ispod pazuha i brzo postaje suva ili se javlja svrab. Dezodorans može da zaštiti kožu nakon uklanjanja dlačica: NIVEA Double Effect sprej sa ekstraktima avokada može da zaštiti kožu od iritacije.
  • Dlačice koje urastaju predstavljaju neprijatan problem, ali su, nažalost, česta posledica uklanjanja dlačica. Redovan piling sprečava da mrtve ćelije kože zapuše stabljiku dlake i omogućavaju da raste nova dlaka.
proizvod-stage-bg

Blaga nega posle uklanjanja suvišnih dlačica