PRIJAVITE SE NA NIVEA BILTEN! Ostanite u toku sa novostima, nagradnim igrama i savetima za negu.

Lepa koža tokom leta - zaglavlje

Lepa koža tokom leta

Uživajte u sunčanom vremenu

Leto je za mnoge od nas najlepše doba godine. Ali visoke temperature i sunce su pravi izazov za našu kožu. Saznajte kako da pravilno negujete i zaštitite kožu.

Leto, sunce, zaštita od sunca

Za mnoge žene, blago preplanuli ten je sastavni deo leta. Da biste bili sigurni da koža neće biti oštećena, potrebno je da joj posvetite pažnju i negu. Zaštita od sunca je veoma važna, pored intenzivne hidratacije i redovnog osveženja.

Kako da sačuvate blistavo lep izgled kože i tokom leta

  • Zaštitite kožu od sunca: UV zraci uzrokuju veliki stres za kožu. Zato je važno da lice i telo uvek zaštitite od sunca. Ovde možete saznati više o izboru prave zaštite od sunca.
  • Pružite koži hidrataciju: koža gubi vlagu tokom leta zbog visoke temperature. NIVEA losion za negu posle sunčanja umiruje kožu i nadoknađuje vlagu.
  • Unosite dovoljno tečnosti: tokom leta uvek treba da imate flašu vode pri ruci. Telo gubi dosta vlage usled obilnog znojenja pa je važno da pijete dva do tri litra vode dnevno da biste obezbedili koži dovoljno vlage.
  • Sačekajte pre nego što uskočite po tuš! Leti, većina nas voli da uskoči pod ledeno hladan tuš kako bismo se rashladili. Ali ovaj iznenadni hladan šok ne dozvoljava telu da oslobodi dovoljno toplote nakon tuširanja pa ćete brzo ponovo početi da se znojite. Zato je bolje da se istuširate mlakom vodom, kako biste duže bili rashlađeni. NIVEA In-Shower osvežavajući gel za tuširanje za posle sunčanja pruža dodatni nalet svežine dok ste pod tušem.

Uvek nosite zaštitu od sunca sa sobom!

Zaštita od sunca

Dejstvo sunca je leti još jače – zato bi trebalo da koža uvek bude zaštićena od sunca. Ne zaboravite: čak i kada je oblačno, štetno UV zračenje može da deluje na kožu. Ovde možete saznati više o odgovarajućoj zaštiti od sunca.

Beskrajno leto

Sunčanje

Zaštita i dugotrajna preplanulost: NIVEA SUN Protect & Bronze linija za zaštitu od sunca sadrži ekstrakt slatkog korena, koji aktivira proizvodnju melanina u koži. Ovde možete pronaći savete za prirodnu preplanulost koja dugo traje.

Proizvode za negu kože treba da čuvate u frižideru tokom leta

Kreme i losione leti ne čuvamo na istom mestu kao i tokom godine. Najbolje je da kutije i flašice držite u frižideru, što je korisno još iz jednog razloga: svaki put kada ih nanesete, osetićete dodatni nalet svežine i rashladićete kožu.

U frižider možete da stavite i spavaćicu ili pidžamu, uloške za cipele ili baletanke. U frižideru ćete pronaći još jedan sjajan sastojak: vitamine. Jedite puno svežeg voća kao što su dinje ili ananas tokom toplih dana. Po tradicionalnoj kineskoj medicini te namirnice hlade telo iznutra. Pošto ima visok sadržaj vode, ovo voće takođe obezbeđuje koži hidrataciju.

Energija za leto!

Uživajte u letu! Kratak fitnes program ne samo da će vam dati energiju, već će i učiniti kožu lepom i zategnutom, a ten blistavim. Da li se zbog vrućine osećate iscrpljeno? Pokazaćemo vam kako da ostanete u dobroj formi uprkos previsokim temperaturama.