Lepa koža tokom leta

Uživajte u sunčanom vremenu Leto je za mnoge od nas najlepše doba godine. Ali visoke temperature i sunce su pravi izazov za našu kožu. Saznajte kako da pravilno negujete i zaštitite kožu.

Leto, sunce, zaštita od sunca

Za mnoge žene, blago preplanuli ten je sastavni deo leta. Da biste bili sigurni da koža neće biti oštećena, potrebno je da joj posvetite pažnju i negu. Zaštita od sunca je veoma važna, pored intenzivne hidratacije i redovnog osveženja.

Kako da sačuvate blistavo lep izgled kože i tokom leta

  • Zaštitite kožu od sunca: UV zraci uzrokuju veliki stres za kožu. Zato je važno da lice i telo uvek zaštitite od sunca. Ovde možete saznati više o izboru prave zaštite od sunca.
  • Pružite koži hidrataciju: koža gubi vlagu tokom leta zbog visoke temperature. NIVEA losion za negu posle sunčanja umiruje kožu i nadoknađuje vlagu.
  • Unosite dovoljno tečnosti: tokom leta uvek treba da imate flašu vode pri ruci. Telo gubi dosta vlage usled obilnog znojenja pa je važno da pijete dva do tri litra vode dnevno da biste obezbedili koži dovoljno vlage.
  • Sačekajte pre nego što uskočite po tuš! Leti, većina nas voli da uskoči pod ledeno hladan tuš kako bismo se rashladili. Ali ovaj iznenadni hladan šok ne dozvoljava telu da oslobodi dovoljno toplote nakon tuširanja pa ćete brzo ponovo početi da se znojite. Zato je bolje da se istuširate mlakom vodom, kako biste duže bili rashlađeni.
Zaštita od sunca

Uvek nosite zaštitu od sunca sa sobom!

Dejstvo sunca je leti još jače – zato bi trebalo da koža uvek bude zaštićena od sunca. Ne zaboravite: čak i kada je oblačno, štetno UV zračenje može da deluje na kožu. Ovde možete saznati više o odgovarajućoj zaštiti od sunca.
Sunčanje

Beskrajno leto

Zaštita i dugotrajna preplanulost: NIVEA SUN Protect & Bronze linija za zaštitu od sunca sadrži ekstrakt slatkog korena, koji aktivira proizvodnju melanina u koži. Ovde možete pronaći savete za prirodnu preplanulost koja dugo traje.

Proizvode za negu kože treba da čuvate u frižideru tokom leta

Kreme i losione leti ne čuvamo na istom mestu kao i tokom godine. Najbolje je da kutije i flašice držite u frižideru, što je korisno još iz jednog razloga: svaki put kada ih nanesete, osetićete dodatni nalet svežine i rashladićete kožu.

U frižider možete da stavite i spavaćicu ili pidžamu, uloške za cipele ili baletanke. U frižideru ćete pronaći još jedan sjajan sastojak: vitamine. Jedite puno svežeg voća kao što su dinje ili ananas tokom toplih dana. Po tradicionalnoj kineskoj medicini te namirnice hlade telo iznutra. Pošto ima visok sadržaj vode, ovo voće takođe obezbeđuje koži hidrataciju.

Energija za leto!

Uživajte u letu! Kratak fitnes program ne samo da će vam dati energiju, već će i učiniti kožu lepom i zategnutom, a ten blistavim. Da li se zbog vrućine osećate iscrpljeno? Pokazaćemo vam kako da ostanete u dobroj formi uprkos previsokim temperaturama.
Close the window
Rekordno visoke temperature? Evo kako da se rashladite

Zatvorite prozore tokom dana!

Evo kako da održite prijatnu temperaturu u dnevnoj i spavaćoj sobi: prozori treba da budu otvoreni samo ujutru i noću kako bi u sobu ušao svež vazduh – to će prijati vama i vašoj koži.
Podignite noge
Rekordno visoke temperature? Evo kako da se rashladite

Podignite noge!

Mnoge žene osećaju umor i težinu u nogama tokom leta. Toplota širi krvne sudove i u tkivu se skuplja više vode. Kada podignete noge, voda može brže da otiče. Savet: kotrljajte hladnu flašu uz nogu odozdo nagore.
Kupka za stopala
Rekordno visoke temperature? Evo kako da se rashladite

Ostanite koncetrisani!

Hladna kupka za stopala koju možete da stavite ispod radnog stola, hladne obloge za noge ili kocke leda za zglobove će vam pomoći da ostanete u formi i budete produktivni celog dana.
Vežbe za kolena
Kratke vežbe za čvršću kožu

Zategnute butine i oblikovana zadnjica

Da biste imali zategnutu zadnjicu i čvrstu kožu butina, idealna vežba su klasični čučnjevi. Pokušajte da uradite oko 20 ponavljanja. Napomena: vodite računa da kolena ne prelaze vrhove nožnih prstiju!
Vitak struk
Kratke vežbe za čvršću kožu

Rešite se jastučića na bokovima i struku

Raširite noge u širini ramena i savijte gornji deo tela u stranu. Ponovite 20 puta na obe strane u toku dana i imaćete vitak struk i oblikovane kukove.
Kratke vežbe za čvršću kožu

Kratka majica bez rukava? Sjajan izbor ako imate zategnute ruke

Tegovi su idealni rekviziti za vežbe za lepe i zategnutu ruke. Podignite ruke iznad glave, raširite ih 25 do 30 puta, a zatim ih polako spustite – jednostavna, a veoma efikasna vežba.