PRIJAVITE SE NA NIVEA BILTEN! Ostanite u toku sa novostima, nagradnim igrama i savetima za negu.

Razlika između kože muškaraca i kože žena - zaglavlje

Koža žena i koža muškaraca: različite po prirodi!

Saveti za negu za nju i njega

Koža muškaraca nije ista kao koža žena! Zato muškarci ne bi trebalo da koriste iste proizvode za negu kao žene. Da bi njihova koža izgledala sveže i zdravo, potrebna im je prilagođena rutina nege.

Razlika je u koži

Baš kao i žene, muškarci takođe žele da im koža dugo izgleda negovano i zdravo. I baš kao i žene, i oni imaju problema sa osetljivom kožom, aknama i starenjem kože. Ali koža muškaraca se razlikuje i po strukturi i po funkciji.

Bore i muškarcima predstavljaju problem

Muškarci i bore

Ukratko:

Bardo citat

Zašto je zaštita od sunca važna i za muškarce

Svi znamo taj osećaj: kada je sunčano, mi odmah poželimo da odemo u park, otputujemo u tople mediteranske zemlje ili na planinu. Mnogi muškarci veruju da sunce ne može oštetiti njihovu jaku kožu, ali to je pogrešno: čak i kod muškaraca pod uticajem jakog sunca koža prerano stari i pojavljuju se bore. Pored toga, ako su predugo na suncu, i muškarci mogu da dobiju pigmentne mrlje ili staračke pege na koži.
Zato je redovna zaštita od sunca obavezna i za muškarce: uši, vrat i koža glave kod muškaraca koji nemaju puno kose posebno su izloženi suncu. Pored toga, postoje i posebne kreme za lice za muškarce koje sadrže zaštitu od UVA/UVB zračenja, kao što je NIVEA MEN Active DNAGE hidratantna krema. Pored toga što ovi proizvodi intenzivno hidriraju kožu, oni je u isto vreme štite od štetnih sunčevih zraka. 

Proizvodi za negu za nju i njega

Mnogi proizvodi za negu namenjeni ženama ne prijaju koži muškaraca. Muška koža se razlikuje po strukturi i sastavu, i zato joj je potrebna nega koja je posebno prilagođena njenim potrebama. Saznajte koje proizvode možete a koje ne možete da podelite sa svojim partnerom.