PRIJAVITE SE NA NIVEA BILTEN! Ostanite u toku sa novostima, nagradnim igrama i savetima za negu.

letovanje-zaglavlje

Savršeno letovanje

Vaš vodič za bezbedno uživanje na plaži

Odmor na moru vam pruža priliku da se opustite i uživate u suncu i provedete kvalitetno vreme sa porodicom ili prijateljima. Nekoliko kratkih saveta će vam pomoći da bezbrižno uživate na odmoru.

Ključ za savršeni odmor na moru: priprema

Da biste mogli da se opustite i uživate na suncu, važno je da se potrudite da se i vi i vaša porodica i prijatelji adekvatno pripremite kako biste bili zaštićeni.

Pravilno nanošenje zaštite od sunca: obavezno zaštite sve delove tela

Iako decu uvek temeljno zaštitite od sunca, često se mučite da pravilno nanesete zaštitu na svoje telo. Zato su tu porodica i prijatelji. Zamolite ih da vam pomognu da se dobro pripremite za vreme provedeno na suncu.

Zašto je zaštita od sunca tako važna?

Koža je najveći organ na ljudskom telu i osetljiva je na dejstvo UV svetlosti. Izloženost kože UVA/UVB zracima može da poveća rizik od opekotina od sunca, prevremenog starenja, pa čak i karcinoma kože. 

Zato je tu pouzdana UVA i UVB zaštita koju pružaju NIVEA Sun proizvodi za zaštitu od sunca. Oni sprečavaju da UV zraci dopru do kože i uzrokuju oštećenja. Čak i kada je oblačno, potreban vam je proizvod sa zaštitnim faktorom jer UV zraci mogu da prodru kroz oblake.

Dečijoj koži je potrebna posebna nega

majka-i-ćerka-na-plaži

Ne samo da deca imaju osetljiviju kožu nego odrasli, već i provode više vremena u moru i bazenu. Zato je neophodno da njihova koža uvek bude zaštićena pouzdanim proizvodom za zaštitu od sunca kao što je NIVEA Swim & Play losion za zaštitu od sunca za decu.

Pet stvari koje su vam neophodne za letovanje

  • Naočare za sunce koje štite oči od UVA/UVB zračenja.
  • Suncobran, koji će vam obezbediti preko potreban hlad u najtoplijem delu dana.
  • Šešir, da biste zaštitili i lice i glavu. Važno je da ga nosite sve vreme.
  • Dovoljno proizvoda za zaštitu od sunca koji će pružiti adekvatnu zaštitu i vašoj porodici i vama tokom celog dana.
  • Dovoljno vode kako biste održali potreban nivo hidratacije tokom letnjih vrućina.

Temeljno zaštitite kožu: delovi koje često zaboravimo

zaštitite-ramena

Često zaboravljamo da nanesemo zaštitu na uši, nos, ramena, poleđinu vrata i gornji deo stopala. Vodite računa da zaštitite ove delove. Ako ne možete da ih dohvatite, ne ustručavajte se da zamolite nekog bliskog da vam pomogne!

Isti proizvod ne odgovara uvek svima!

zaštita-od-sunca-u-rol-onu

Postoji mnogo različitih formata proizvoda sa zaštitu od sunca. Bilo da radije koristite sprej, losion ili bocu sa raspršivačem, sigurno ćete naći nešto što će vam odgovarati.

Uživajte na odmoru za pamćenje

Plaža je savršeno mesto za porodično druženje. Uz dobru pripremu, preostaje vam samo da se opustite i uživate.

Važno je da obnavljate zaštitu

žena-sa-šeširom

Tokom plivanja ili drugih aktivnosti na plaži i kada se oznojite, dejstvo zaštite od sunca na vašoj koži se smanjuje pa bi trebalo da obnavljate zaštitu od sunca najmanje na svaka 2 sata.

Nega posle sunčanja: stvari se ne odvijaju uvek po planu

Čak i kada primenjujete savete stručnjaka i sve vreme ste zaštićeni od sunca, može se desiti da pogrešite ili da stvari ispadnu drugačije nego što ste očekivali.

Upravo zato su vam potrebni proizvodi za negu posle sunčanja. NIVEA Sun hidratantni sprej za negu kože posle sunčanja sa aloe verom rashlađuje kožu i umiruje vrele ili oštećene delove. Koža ga brzo upija i veoma je koristan proizvod za letovanje.

Zaštita od sunca je još važnija kada ste aktivni

zaštita-od-sunca-na-nosu

Aktivnosti na plaži mogu da budu veoma zabavne, ali se može desiti da se oznojite više i tako smanjite intenzitet zaštite od sunca. Posle kupanja u bazenu ponovo nanesite zaštitu kako biste održali njeno dejstvo.

Pet saveta za letovanje bez stresa

  • Potrudite se da se ne izlažete suncu tokom najtoplijeg dela dana – od 11 do 15 časova.
  • Nosite kaftan ili laganu odeću kako biste zaštitili kožu od pregrevanja.
  • Držite proizvod za zaštitu od sunca u hladu.
  • Proverite koji tip kože imate i kakva mu je nega potrebna.
  • Vodite računa o ishrani – zdrava i lagana hrana, kao što je voće i povrće, održaće potreban nivo hidratacije u organizmu.