naturally derived organic skin care ingredients

PRIRODNO DOBIJENI I ORGANSKI SASTOJCI ZA NEGU KOŽE

JEDNA KOŽA. JEDNA PLANETA. JEDNA NEGA.

natural skin care ingredients

Šta su prirodno dobijeni sastojci?

Prirodno dobijeni sastojci, ili sastojci prirodnog porekla, napravljeni su od sirovina iz prirode. Mogu se dobijati iz biljaka, tj. iz korena, biljaka i cveća ili iz minerala ili nusproizvoda životinjskog porekla. Neki od njih su prilično poznati, poput aloe vere, dok će vas drugi možda iznenaditi, poput benzil alkohola, prirodnog konzervansa koji proizvodi nekoliko biljaka.

Budući da se prirodni materijali dalje obrađuju, govorimo o prirodno „dobijenim“ sastojcima ili sastojcima „prirodnog porekla“. Ovi sastojci nakon obrade zadržavaju više od polovine svoje molekularne strukture ili prirodnog stanja.

Kako se sve više okrećemo ka obnovljivim materijalima i udaljavamo od ekonomije zasnovane na fosilima, cilj nam je da povećamo količinu prirodnih sastojaka za negu kože u našim formulacijama proizvoda. Istovremeno, pažljivo procenjujemo njihovu efikasnost za negu kože, kao i uticaj na životnu sredinu.

PRIRODNO DOBIJENI I ORGANSKI SASTOJCI ZA NEGU KOŽE

Postoji mnogo razloga na osnovu kojih potrošači biraju proizvode za negu kože. Neki od njih biraju organske proizvode iz etičkih razloga, dok drugi žele da izbegnu sintetičke sastojke, ili jednostavno veruju u moć prirode. Bez obzira na razlog i na potrebe vaše kože, mi imamo prave proizvode za vas.

Proizvodi za negu kože i njihovi sastojci mogu da se dobijaju od sirovina iz različitih izvora. Bez obzira na to da li su izvori sintetički ili prirodni, možete biti sigurni da NIVEA nudi visoko kvalitetne proizvode za negu kože koji su bezbedni i neškodljivi za okolinu.

Takođe verujemo da bi svi trebalo da imaju mogućnost i isprobaju proizvode koji se dobijaju iz različitih izvora kako bi mogli da pronađu formulacije koje odgovaraju njegovom tipu kože i u skladu su sa njihovim vrednostima i željama. Veliku pažnju poklanjamo uticaju naših sastojaka na životnu sredinu, bilo da je reč o ugljeničnom otisku uzgoja sirovina ili o uticaju na zemljište i vodene sisteme.

NIVEA proizvodi sa prirodno dobijenim sastojcima

Otkrijte NIVEA Naturally Good liniju proizvoda. Svi proizvodi sadrže između 95 i 99% prirodno dobijenih sastojaka.
 

Da li su organski proizvodi bolji za životnu sredinu?

Biljni sastojci iz organskog uzgoja dobijaju se na način koji je u ravnoteži sa prirodnim procesima i ograničava upotrebu sintetičkih supstanci. Zbog toga u našem asortimanu proizvoda Naturally Good koristimo mnogo različitih organskih sastojaka.

 

Proizvodi su pažljivo formulisani i sadrže organske sastojke poput kamilice, arganovog ulja, aloe vere, ulja avokada, kakao putera i zelenog čaja:

  • Organska kamilica: blaga za osetljivu kožu, sprečava prve simptome starenja i daje koži blistavi sjaj
  • Organsko arganovo ulje: dubinski hidrira suvu kožu, poboljšava elastičnost kože i reguliše proizvodnju sebuma
  • Organska aloe vera: bogata vitaminima i antioksidantima, poznata po umirujućim svojstvima koja ublažavaju opekotine od sunca, hidrira suvu kožu i sprečava rane znake starenja
  • Organski zeleni čaj: moćni antioksidant sa antiupalnim svojstvima koji leči akne, smanjuje crvenilo i iritacije i posvetljuje ten
 

JEDNA KOŽA. JEDNA PLANETA. JEDNA NEGA.

Želimo da budemo 100 posto transparentni i pružimo odgovore na sva vaša pitanja o održivosti NIVEA proizvoda. Ukoliko ne možete da pronađete informacije koje tražite na ovom sajtu ili tražite dodatna pojašnjenja, posetite vebsajt o održivosti matične kompanije Beiersdorf, u čijem sastavu posluje NIVEA..