Filteri
Sortirajte
Nega kože posle sunčanja

Važno je da proizvode za negu i zaštitu od sunca koristite ne samo pre nego što izađete napolje i dok ste na otvorenom, već i nakon izlaganja suncu. Losion, sprej i krema za zaštitu od sunca štite kožu od prekomernog UV zračenja, dok proizvodi za negu rashlađuju i umiruju kožu koja je bila izložena stresu ili je sklona iritacijama nakon izlaganja suncu. Sunčanje dovodi do dehidratacije, a hlor i so iz vode negativno utiču na kožu. Proizvodi za negu nakon sunčanja umiruju i rashlađuju kožu. Zahvaljujući kvalitetnoj nezi i prijatnom, osvežavajućem osećaju, proizvodi za negu posle sunčanja čine nezaobilazan deo vaše rutine za negu lepote tokom toplih letnjih dana. Da li losion za negu posle sunčanja može da učini preplanulu boju postojanom? Da, nega i hidratacija koju pružaju proizvodi za negu posle sunčanja čine preplanulu boju postojanom. Suva koža se brže ljušti i preplanula boja ne može dugo da traje. Upravo zato je važno redovno koristiti proizvode za negu posle sunčanja.

Nega kože posle sunčanja: balsam za negu posle sunčanja

Nakon dugog dana provedenog na suncu, koži je potrebna posebna nega. UV zračenje predstavlja stres za kožu i isušuje je, zbog čega osećamo zategnutost i peckanje. NIVEA After Sun proizvodi za negu posle sunčanja pružaju trenutnu pomoć i olakšanje. Njihovi sastojci i specijalne formulacije za negu idealne su za osetljivu kožu, pospešuju obnavljanje prirodne zaštitne barijere i regenerišu kožu. Lagana, osvežavajuća tekstura omogućava blago i efikasno nanošenje proizvoda za negu posle sunčanja, što je naročito važno kod iritirane i osetljive kože. Pored nege NIVEA After Sun proizvodima, učinite još nešto za kožu: odmorite se u hladu nakon sunčanja, a zatim mlakom vodom isperite losion za zaštitu od sunca, pesak, so i hlor sa kože. Lagano tapkajte kožu peškirom da biste je osušili i nemojte da je trljate grubo. Sunčeva svetlost ne samo da utiče na kožu, već može da ima stresni uticaj i na kosu. Hranjiv šampon ili tretman za kosu pružaju dugotrajnu negu i čine kosu mekom i zdravom naročito ukoliko je bila izložena stresnim uticajima sunca.

Losion za negu posle sunčanja ili losion za negu tela – u čemu je razlika?

Spoljašnji uticaji, kao što su sunce, vetar ili voda isušuju kožu, dok UV zračenje ima stresni uticaj i uzrokuje osetljivost i iritacije. Za razliku od losiona za negu tela ili mleka za negu tela, proizvodi za negu posle sunčanja sadrže specijalne formulacije koje ne samo da hidriraju kožu, već je i umiruju i rashlađuju. Ovaj rashlađujući efekat pruža trenutno olakšanje i ostavlja prijatan osećaj na koži.