Imate pitanje u vezi sa negom usana?

Ovde možete pronaći odgovore na najčešća pitanja.

1. Zašto mi je potrebna posebna nega za usne? 
Koža na usnama je veoma tanka i osetljiva. Na usnama se nalazi samo tanak sloj koji može da ih zaštiti od spoljašnjih iritacija. Proizvodi za negu usana čine vaše usne zdravim. Važno je da dovoljno hidrirate usne, a naročito da ih zaštitite od spoljašnjih uticaja kao što su hladnoća, vetar i UV zračenje. Da biste zaštitili usne, treba da ih negujete tokom celog dana, a ne samo kada krenete napolje. Zima može da bude posebno gruba prema usnama jer ih hladan vazduh veoma brzo isušuje. Isto se odnosi i na leto jer provodimo vreme u klimatizovanim prostorijama.

2. Da li koža postaje zavisna od proizvoda za negu usana ako ih redovno koristimo?

Nema naučnih dokaza da proizvodi za negu usana stvaraju fizičku zavisnost. Lipidi koji se nanose na površinu kože ne utiču na endogenu proizvodnju lipida. Međutim, ako koža proizvodi samo malu količinu lipida, možda će biti potrebno koristiti proizvod za negu usana nekoliko puta dnevno, naročito tokom zime zbog niskih temperatura i niske vlažnosti vazduha. Usne koje se redovno neguju će biti mekše.

3. Ispucale usne – šta da radim? 

Ako vaše usne postanu suve i ispucale, važno je da odmah reagujete. Najbolje rešenje je proizvod koji umiruje ispucalu kožu i pomaže joj da se regeneriše a istovremeno ubrzava zarastanje kože. 


Da li imate još neko pitanje?

Obratite nam se putem formulara za kontakt na našem sajtu.