PRAVILNO BRIJANJE PAZUHA I NOGU

Uz NIVEA vodič za brijanje

Savršeno brijanje nogu i pazuha nije lagan zadatak - zato vas ovde čekaju korisni saveti!

NIVEA VODIČ ZA BRIJANJE NOGU I PAZUHA

Postoje razne metode za uklanjanje dlačica na telu, ali brijanje je i dalje jedna od najpopularnijih. U nastavku ćemo vam opisati kako možete, na vrlo jednostavan način i bez velikog napora, imati glatke noge – i naravno, pazuh.

Pokažite svoje noge u najboljem izdanju!

BRIJANJE NOGU I PAZUHA

Najveći izazov tokom brijanja nogu i pazuha je brijanje bez iritacija kože, uraslih dlačica ili posekotina. Posebno koža koja se još nije navikla na brijače može brzo odreagovati osetljivošću i nadraženošću. Devojke i mlade žene koje nikada nisu koristile brijač mogu imati bolna iskustva. Osim toga, nakon mnogima drage zimske pauze od brijanja, nogama je potrebna kratka faza privikavanja. Osetljiva koža brže će se oporaviti od brijanja uz negujući NIVEA Aloe & Hydration losion za telo sa serumom za intenzivnu hidrataciju.

Želite da vaše noge zablistaju u punom, svilenkastom sjaju? Pročitajte NIVEA savete i trikove o brijanju nogu i pazuha!

 

KAKO IZABRATI NAJBOLJI BRIJAČ?

Temeljno brijanje ključ je svilenkasto glatke kože! Kako biste u tome uspeli, potrebno je da odaberete pravi brijač. Obavezni delovi koje on treba da ima su: oštrice od nerđajućeg čelika, jastučići sa negujućim i hranjivim aktivnim sastojcima i vitaminima, kao i fleksibilna glava koja garantuje glatke rezultate čak i na teško dostupnim mestima!

Uopšteno važi: brijač sa većom glavom sa negujućim jastučićem i oštricama ublažava pritisak na kožu i garantuje nežno brijanje. Oštrice za brijanje moraju biti napravljene od kvalitetnog materijala kako bi duže ostale oštre. Zašto? Tupe oštrice neće preseći dlaku, nego će je čupati ili je uopšte neće ukloniti.

 


NIVEA SAVETI ZA PRAVILNO BRIJANJE PAZUHA I NOGU

KAKO PRAVILNO OBRIJATI NOGE?

Nakon što ste na odgovarajući način pripremili kožu za brijanje i naneli gel za brijanje ili 2-u-1 gel za tuširanje, možete početi sa brijanjem.

Brijte se laganim pritiskom brijača od gležnja do kolena. Važno: za temeljno brijanje brijte se u smeru suprotnom od rasta dlačica!

Po tragovima pene gela za brijanje uvek možete videti koja mesta još niste obrijali. Za temeljno brijanje pređite brijačem još jednom, ovaj put u smeru rasta dlačica, od vrha do dna.

Ne zaboravite dlačice na nožnim prstima i gornjem delu stopala!

Posebna pažnja potrebna je na gležnjevima i kolenima. Tu brijanje mora biti posebno nežno i bez pritiska! 

 

BRIJANJE PAZUHA KORAK PO KORAK

Glatko brijanje pazuha može biti pravi izazov, a evo i zašto: dlačice ispod pazuha ne rastu ravnomerno u jednom smeru, već u obliku pršljenova.

Za temeljno brijanje pazuha, kožu pripremite pomoću proizvoda za brijanje. Zatim ruku zabacite unazad, kao da želite dotaknuti uvo sa druge strane glave.

Što je površina pazuha ravnija, lakše ćete se obrijati.

Brijte se odozgo prema dolje, odozdo prema gore, s desna na levo i obrnuto. Tako oštricama brijača neće promaknuti nijedna dlačica. Na osetljivim područjima poput pazuha brijač mora kliziti sasvim nežno. Isto vredi i za brijanje bikini zone.

 

KOLIKO ČESTO TREBA MENJATI BRIJAČ?

Nemoguće je reći treba li brijač menjati nakon jedne nedelje ili jednog meseca, jer svaka osoba ima različitu debljinu i način rasta dlačica. S vremenom ćete primetiti da oštrice na vašem brijaču postaju tupe. Dlačice se više ne uklanjaju temeljno, vaša koža odjednom postaje nadražena i verovatno ćete češće uspevati da se posečete.

ČIŠĆENJE I NEGA BRIJAČA ZA BRIJANJE

Kako bi oštrice vašeg brijača što duže ostale oštre, neophodno je redovno održavanje. Nakon upotrebe, brijač isperite pod mlazom tekuće vode. Tako ćete ga osloboditi dlačica i proizvoda za brijanje koji bi inače mogli začepiti prostore između oštrica. Brijač zatim jednostavno ostavite da se osuši na vazduhu.

ZA BRIJANJE PAZUHA I NOGU OBAVEZNO JE MOKRO BRIJANJE

Brijanje pazuha i nogu proći će lakše ako prethodno omekšate dlačice na nogama ili ispod pazuha. Upotrebite gel za tuširanje koji će nežno očistiti kožu i optimalno pripremiti dlačice za brijanje. Na ovaj način, brijač će lakše kliziti preko kože, a brijanje nogu bez iritacije je garantovano!