ZAŠTO NIVEA SMATRA DA JE ODRŽIVOST VAŽNA

JEDNA KOŽA. JEDNA PLANETA. JEDNA NEGA.

Kao vodeći brend za negu kože sa preko 100 godina stručnog iskustva, svesni smo izazova sa kojima smo suočeni: NIVEA proizvode možete pronaći u gotovo svakom domaćinstvu, jer pružamo najkvalitetniju negu kože koja je svima dostupna. Počastvovani smo poverenjem koje imate u NIVEA proizvode. Želimo da ispunimo vaša očekivanja tako što ćemo vam ponuditi naše proizvode na najodrživiji mogući način. Baš kao i vas, i nas brinu ekološki izazovi koji su pred nama. Neki od njih su vidljivi, poput zagađenja planete koje je posledica prekomernog plastičnog otpada, dok su drugi nevidljivi, kao što su gasovi staklene bašte – osnovni uzrok klimatskih promena.

NIVEA se obavezuje da doprinese rešavanju ovih izazova jer želimo da budemo sigurni da će naša plava planeta biti čista i lepa i za generacije koje dolaze.

Jedna koža. Jedna planeta. Jedna nega.

Koža je u središtu svega što NIVEA radi. Verujemo da je neophodno da poštujemo biološke funkcije kako bismo imali zdravu i lepu kožu – prirodno lepu, bez obzira na tip i boju. Koža je naša direktna veza sa okolinom: povezuje nas sa onima kojima smo bliski putem dodira i omogućava nam da osetimo prirodu – svežinu kiše i vetra i sunčevu toplotu.

Mi imamo samo jednu planetu. Planeta je naš dom i potrebna nam je zdrava, baš kao i zdrava koža. Međutim, naša planeta više nije u ravnoteži, a njena prirodna lepota bledi zbog prekomerne potrošnje resursa i zagađenja životne sredine. Borba protiv klimatskih promena je najvažniji ekološki izazov sa kojim se suočavamo.

NIVEA ne želi da pravite kompromise. Obavezujemo se da će briga o koži značiti i zaštitu i očuvanje naše planete. Putem transformacije naših proizvoda, smanjenja njihovog ugljeničnog otiska i promenama u načinu poslovanja, želimo da vam pomognemo da istovremeno brinete i o svojoj koži i o našoj planeti. Ovakve promene predstavljaju jedno putovanje i mi još uvek nismo stigli na cilj. NIVEA se obavezuje da nega bude mnogo više od nege kože.

 

NIVEA ciljevi održivosti

Kao vodeći brend za negu kože smatramo da je održivije poslovanje od vitalnog značaja ako želimo da imamo pozitivan uticaj na planetu. Treba da budemo svesni koliko je važno da čuvamo i održavamo našu lepu planetu. Da bismo to postigli, moramo naporno da radimo na suzbijanju razornih efekata koje imaju klimatske promene i zagađenje. Saznajte više o NIVEA ciljevima održivosti:

Aktivnosti protiv klimatskih promena: ulažemo mnogo truda u razvoj najboljih mogućih proizvoda za negu kože, a pritom vodimo računa o tome na koji način možemo smanjiti emisiju CO2 i uštedimo energiju u čitavom lancu vrednosti.

- Apsolutno smanjenje ukupnih emisija u lancu vrednosti za 30 procenata do 2025. godine
- Klimatski neutralne operacije do 2030. godine
- Klimatski neutralizovani proizvodi

 

Ekološke formulacije: primenom ekološki prihvatljivih i biorazgradivih alternativnih sirovina, težimo poboljšanju kompatibilnosti našeg celokupnog portfolija sa ekološkim praksama.

- NIVEA proizvodi će biti 100% bez mikroplastike do kraja 2021. godine
- Formulacije naših proizvoda u EU sadrže isključivo biorazgradive polimere do kraja 2025. godine

 

Održiva plastična ambalaža i smanjenje otpada: u skladu sa principima cirkularne ekonomije, naša misija je da odgovorno koristimo plastiku u ambalaži proizvoda. Naš pristup je direktan: smanjujemo plastiku gde god je to moguće, recikliramo plastiku koliko god možemo, zamenjujemo je kada to ima smisla i podstičemo kupce da ponovo koriste ambalažu.

- 100% ambalaže moguće je ponovo puniti, ponovo koristiti ili reciklirati do 2025. godine
- Smanjenje čiste plastike iz fosilnih izvora za 50% do 2025. godine
- Naša plastična ambalaža sadržaće 30% recikliranih materijala do 2025. godine
- Smanjenje otpada za 30% u našim proizvodnim pogonima do 2025. godine
- Nula proizvodnog otpada završava na deponijama.

 

Odgovorno dobijanje sirovina: NIVEA teži da se ophodi prema prirodi sa poštovanjem. Stoga su naši ciljevi doprinos ekološkim poljoprivrednim praksama, sprečavanje krčenja šuma i podrška zajednicama i regionima u kojima se uzgajaju naši sastojci.

- Svi obnovljivi sastojci su iz održivih izvora do 2025. godine
- Glavne sirovine nabavljaju se iz izvora koji ne zahtevaju krčenje šuma do 2025. godine
- 100% našeg palminog ulja (ulja palminih koštica) dobija se na održiv način od kraja 2020. godine
- 100% naših sklopivih kutija ima FSC sertifikat od 2019. godine

 

Smanjenje potrošnje vode: Svesni smo velike odgovornosti koju imamo kao proizvođači proizvoda za negu kože i postavili smo smanjenje potrošnje vode u središte našeg pristupa održivosti.

- Smanjenje potrošnje vode za 25% po proizvedenom proizvodu do 2025. godine

JEDNA KOŽA. JEDNA PLANETA. JEDNA NEGA.

Želimo da budemo 100 posto transparentni i pružimo odgovore na sva vaša pitanja o održivosti NIVEA proizvoda. Ukoliko ne možete da pronađete informacije koje tražite na ovom sajtu ili tražite dodatna pojašnjenja, posetite vebsajt o održivosti matične kompanije Beiersdorf, u čijem sastavu posluje NIVEA.