Zadivite sve oko sebe!

Vaš efikasan program protiv celulita Koža ne postaje slučajno lepa i glatka. Uz efikasne proizvode za negu, možete ukloniti jamice na zadnjici, nogama i stomaku koje ne izgledaju lepo.


Šta treba da znate o celulitu

Kako nastaje celulit?

Više od 80 posto žena ima celulit. Masne ćelije kože utiču na pojavu celulita jer se kreću kroz vezivno tkivo na gore. Zašto je takozvana pomorandžina kora, pre svega ženski problem? Koža žena sadrži mnogo više masnih ćelija, vezivno tkivo je elastičnije a koža mekša, što znači da su promene vidljive.

Šta utiče na pojavu celulita?

  • Genetske predispozicije: slabo vezivno tkivo je često naslednog karaktera.
  • Višak kilograma: par kilograma viška nisu ključni faktor, ali utiču na pojavu celulita.
  • Hormonske promene: tokom menstruacije, trudnoće ili menopauze masnoće se skladište u našim ćelijama.
  • Nedostatak fizičke aktivnosti: sport ne samo da zateže kožu, već i poboljšava opšte stanje.
  • Nezdrava ishrana i životne navike: izbacite previše masne i slatke namirnice iz ishrane i izbegavajte alkohol, cigarete i preveliki stres.
  • Solarijum: UV svetlost oštećuje vezivno tkivo pa se masne ćelije lakše uočavaju na površini kože.

Anticelulit: nega za učvršćivanje kože

Formulacija za čvrstu kožu

Zahvaljujući koenzimu Q10, kreatinu i L-karnitinu, novi „energetski kompleks“ podstiče pretvaranje masnih kiselina u energiju*. Rezultat: ćelije kože imaju povećanu energiju*, što utiče na regeneraciju, obnavljanje i podelu ćelija. Dokazano je da inovativne formulacije NIVEA Q10 losiona za zatezanje kože i NIVEA Q10 mleka za zatezanje kože učvršćuju kožu u roku od 2 nedelje – koža je mekša, čvršća i puna energije. Za normalnu kožu preporučujemo Q10 losion za zatezanje kože. Za suvu kožu kojoj je potrebna dodatna nega, Q10 mleko za zatezanje je savršen izbor.

*testirano in vitro

Ekstrakt ploda čička

Kolagen je strukturni protein i osnovna komponenta našeg vezivnog tkiva i kože. Elastična vlakna kolagena formiraju potporu za naše ćelije. Međutim, od sredine 20-ih, u telu se smanjuje proizvodnja kolagena. UV zračenje i drugi spoljašnji uticaji takođe oštećuju elastična vlakna. Proizvodi za negu protiv celulita sa ekstraktom ploda čička mogu da utiču pozitivno na proizvodnju kolagena u telu i učvršćuju kožu.

Arganovo ulje


Ulje se dobija iz ploda argana, jedne od najstarijih drvenastih biljaka na svetu. Kozmetičke formulacije sa visokim sadržajem vitamina E mogu da zaštite ćelijske zidove. Pored toga, one snabdevaju kožu energijom i hidriraju je.

Koenzim Q10, L-karnitin i kreatin

Ovaj energetski kompleks stimuliše metabolizam ćelija – što su pokazali in vitro testovi. Formulacija podržava regeneraciju ćelija, stimuliše obnavljanje ćelija i poboljšava izgled kože. To sve utiče na regeneraciju, obnavljanje i podelu ćelija. NIVEA Q10 losion i Q10 mleko za telo za zatezanje kože čine kožu elastičnom.

Započnite svoj program za zatezanje kože još danas

Najbolji način da sprečite celulit je kombinacija vežbanja, zdrave ishrane i proizvoda za negu. Ako želite da vam koža bude duže vreme elastična, najbolje je da na vreme preduzmete preventivne mere.

4 saveta za borbu protiv celulita!

  • Naizmenično se tuširajte toplom i hladnom vodom: ubrzajte cirkulaciju i poboljšajte metabolizam masti stimulišući kožu toplom i hladnom vodom.
  • Masaže su efikasne u borbi protiv celulita: stimulišu cirkulaciju i protok limfe – zauzvrat ćete imati čvrstu kožu.
  • Krećite se: šetajte svakog dana, penjite se stepenicama umesto liftom ili vozite bicikl do posla.
  • Uravnotežena ishrana: kalcijum jača vezivno tkivo – zapamtite da mineralna voda ima visok sadržaj kalcijuma i uključite jogurt i sir u ishranu. Izbegavajte namirnice koje sadrže puno šećera.

Vaš program vežbi protiv celulita


Ako sedite duži vremenski period – u kancelariji, kolima ili u dnevnoj sobi – podstičete stvaranje celulita. Pokrenite se! Kombinacija vežbi izdržljivosti i vežbi za mišiće razgrađuje masti i jača mišiće. Možete da uključite i jogu u svoj program vežbanja protiv celulita. Izometrijske vežbe su idealne za svaki dan: zategnite mišiće zadnjice i držite nekoliko sekundi ili stopalima uprite o pod.

ANTI-CELULIT MASAŽA

Brza i jednostavna anti-celulit masaža koja deluje