SAVETI ZA JEDNOSTAVNO BRIJANJE BIKINI ZONE

NEGUJUĆE BRIJANJE ZA GLATKU BIKINI ZONU

Uz naših 10 saveta za brijanje bikini zone sve će vaše dlačice biti savršeno obrijane, a koža besprekorno glatka.

JEDNOSTAVNO BRIJANJE BIKINI ZONE

Objavite rat dlačicama na intimnom području! Ono što je 70-ih bio izuzetak, danas je sasvim normalno. Ako je verovati različitim istraživanjima, više od 80% žena, mlađih od 30 godina, odluči se za brijanje bikini zone. Pritom one biraju različite metode.

10 SAVETA ZA SAVRŠENO BRIJANJE INTIMNOG PODRUČJA

Bikini zona jedna je od najosetljivijih delova našeg tela. Zato brijanje bikini zone treba da bude što nežnije, bez žurbe i naglih pokreta. Ako se brijete prvi put, vaša će bikini zona verovatno odreagovati iritacijama. Posledice mogu biti neugodno crvenilo, upala usled brijanja i urasle dlačice. Kako se to ne bi dogodilo vama, sledite naše upute za negujuće brijanje bikini zone.

1. SKRATITE SVOJE STIDNE DLAČICE

Ako neko vreme niste brijali intimno područje ili se brijete prvi put, dužina vaših stidnih dlačica verovatno nije optimalna. Preduge dlačice sprečiće brijač da glatko obrije kožu, a i češće se moraju uklanjati iz brijača, zbog čega se inače ugodno brijanje bikini zone pretvara u komplikovan postupak.

Da biste brijanje bikini zone učinili što glatkijim, makazicama za nokte skratite stidne dlačice što je više moguće. Na ovaj način brijač će se manje začepljivati, a postupak će biti ugodniji.

 

 

2. KORISTITE KREMU ILI GEL ZA BRIJANJE

Proizvodi za brijanje sadrže hranjive i umirujuće sastojke koji kožu hrane i umiruju čak i tokom brijanja.

Zato neka vaše brijanje intimne zone započne omekšavanjem dlačica. Na ovaj način brijač lakše razdvaja dlačice. Taj efekat je posebno koristan kod vrlo čvrstih stidnih dlačica, jer ne štedi ne samo brijač, već i živce, ali i štiti kožu.

 

3. KORISTITE POKRETLJIVI BRIJAČ

Za brijanje bikini zone odaberite brijač sa fleksibilnom glavom. Tako ćete puno lakše doći i do teško dostupnih mesta. Nemojte koristiti brijač sa tupim oštricama, jer time rizikujete ružne povrede.

Ako se držite ovih saveta, savršeno brijanje bikini zone sigurno će vam uspeti.

 

4. BRIJANJE U SMERU RASTA DLAČICA

Kako ne bi došlo do upale usled brijanja, iritacije kože i uraslih dlačica u području genitalija, dlačice brijte u smeru rasta. Tako ćete zaštititi pore i sprečiti upale. Rezultat možda neće biti sasvim gladak, ali na ovaj način ćete osetljivom intimnom području dati vremena da se postepeno navikne na brijanje bikini zone. Nakon nekoliko brijanja, primetićete da se vaša koža više ne iritira kao na brijanje suprotno od smera rasta dlačica.

5. NEGUJTE SVOJU KOŽU

Brijanje intimne zone za kožu predstavlja stres i pojavu mikroposekotina. Samo pravilnom negom ćete svoju bikini zonu umiriti i razmaziti.

U tu svrhu upotrebite blage kreme ili losione za negu posle brijanja, kao što je NIVEA Aloe & Hydration losion za telo. To će umiriti osetljivu kožu i omogućiti joj predah.

Možete naneti i dečji puder koji takođe umiruje kožu. U svakom slučaju, izbegavajte losione i kreme sa nadražujućim sastojcima kao što je alkohol, jer mogu izazvati svrbež ili bolne reakcije.

 

 

6. NIKADA NE BRIJTE NADRAŽENU KOŽU

Ako je vaša koža iritirana, crvena ili imate urasle dlačice, izbegavajte brijanje bikini zone do povlačenja simptoma. Tako ćete svojoj koži dati potrebno vreme za odmor.

 

7. NOSITE PAMUČNO DONJE RUBLJE

Pamučno donje rublje ima brojne prednosti. Prozračno je, ugodno za nošenje, ne iritira kožu tvrdim tkanjem, upija znoj i može se prokuvavati. Posebno nakon brijanja bikini zone će vam pamučno donje rublje, koje nije usko priljubljeno uz kožu, doneti najveći osećaj ugodnosti.

 

8. BRIJTE SE U VEČERNJIM SATIMA

Ako se brijete u večernjim satima, vaša će koža imati više vremena za oporavak, jer se tada najmanje krećete i znojite. Ako se za brijanje bikini zone odlučite ujutro, svoju kožu odmah izlažete svakodnevnim opterećenjima kao što su odeća i kretanje.

 

 

9. RASHLADITE KOŽU NAKON BRIJANJA INTIMNOG PODRUČJA

Kako bi se pore nakon brijanja bikini zone „zatvorile“ i tako kožu učinile manje podložnom upali, obrijano područje rashladite hladnom vodom. Možete upotrebiti i hladnom vodom natopljen peškir ili sunđer. Oni najhrabriji mogu se odlučiti i za hlađenje pod tušem. Jednostavno istuširajte obrijana područja hladnom vodom.

Ako vam to ne odgovara, imamo rešenje za vas. Sa rashlađujućim aloe vera gelom ili nežnim losionom postićete isti rezultat, a ujedno ćete negovati kožu.

 

10. NEMOJTE DELITI SVOJ BRIJAČ

Brijanje bikini zone je vrlo intimna stvar, zato nemojte deliti svoj brijač za brijanje. Sa peškirom i brijačem možete (i trebate!) biti egoistični. Stoga priuštite sebi svoj vlastiti brijač i oštrice namenjene ženama.

 

KADA SE BRIJANJE BIKINI ZONE ZAKOMPLIKUJE...

Ako sledite naša uputstva, brijanje bikini zone biće ugodno i bezbolno. Iako se ponekad desi da koža odreaguje iritacijama, nema razloga za paniku - saznajte kako negovati osetljivu intimnu zonu nakon brijanja.

PROBLEMI NAKON BRIJANJA

Brijanje bikini zone najčešće uzrokuje sledeće probleme: crvenilo kože, urasle dlačice i suvu kožu. Ponekad dolazi do urastanja dlačica, što može dovesti do apscesa. Uz naše savete do toga ne bi trebalo doći, ali ako se bolne bubuljice ipak pojave, obavezno posetite lekara. Nikako nemojte istiskati bubuljice na području prepona.

MESTA VELIKOG TRENJA

Druga popratna pojava nakon brijanja bikini zone su iritacije kože uzrokovane prevelikim trenjem. Koža u području zadnjice i ispod pazuha može se iritirati tokom fizičke aktivnosti, jer tu više nema dlačica koje su joj inače pružale zaštitu od trenja. Na nadražena područja nanesite gelove protiv žuljeva koji će stvoriti tanki zaštitni sloj. Time ćete sprečiti dalju iritaciju ovih osetljivih područja kože. Što pre nanesete gel, bolje ćete zaštititi kožu od trenja.

Dodatni savet: ovo možete primeniti i leti ako vam se butine dodiruju. Jednostavno nanesite gel i bolne iritacije unutašnje strane butina postaće stvar prošlosti.

 

INFEKCIJA HPV-OM

Vrlo često brijanje bikini zone može da uzrokuje infekciju HPV virusom (humani papiloma virus). Mikroposekotine nakon brijanja pogodne su za infekciju koja može dovesti do pojave genitalnih bradavica. Tome se riziku posebno izlažete tokom poseta sauni i solariju, jer topla i vlažna klima pospešuje njihov rast.

Kako biste bili sigurni, neka prođu tri dana između brijanja intimnog dela i posete sauni. Na ovaj način vaša koža će imati dovoljno vremena da se oporavi, tako da HP virusi neće moći da je ugroze.

Intimna frizura

Gde god ima dlačica, može biti i frizura. Dok neki intimno područje briju u potpunosti, drugi ostavljaju usku traku ili čak geometrijske oblike. To je stvar vašeg izbora!

I sama frizura zavisiće od gustine dlačica. Što su tamnije i bujnije, to će frizura biti vidljivija. Za one koji ostavljaju deo dlačica, najčešće frizure su „irokeza“ ili „linija“. Od samih stidnih dlačica ostao je samo uski pojas. Avanturisti posežu čak i za bojama.


KAKO SVE MOŽETE UKLONITI DLAČICE?

Otkrijte sve moguće načine uklanjanja dlačica bikini zone. Za odabir konkretne metode tri su odlučujuća faktora: bol, rezultat i trajnost.

Omiljena metoda: brijanje intimnog područja

Brijanje bikini područja opravdano je omiljeni način uklanjanja stidnih dlačica. To je zato što brijanje bikini područja ne boli, a rezultat je prihvatljiv za većinu ljudi čak i kada dlačice ponovo počnu da rastu. Pored toga, brijanje ne zahteva posebne pripreme niti oduzima previše vremena.

Epilacija

Kod epilacije razlikujemo trajnu (dlačice se uklanjaju zauvek) i privremenu (dlačice ponovno izrastaju).

 

Epilatori i depilacija voskom

Privremena epilacija vrši se epilatorom ili voskom, gde se dlačice čupaju zajedno sa korenom. Ova metoda je bolna, ali uz često korišćenje ove metore, dlačice polako postaju ređe. Rezultati su vrlo vidljivi: potpuno glatka koža garantovana je do mesec dana.

Za sve koji duže žele uživati u osećaju kože bez dosadnih stidnih dlačica, u ponudi je trajna epilacija.

Laser

Laserskim tretmanom možete trajno ukloniti dlačice. Do postizanja potpuno glatke kože nužno je nekoliko tretmana. Ovi tretmani su, nažalost, takođe bolni i možete očekivati prosečan intenzitet boli. Treba napomenuti da je ovaj tretman trajan. Jednom glatko – uvek glatko.

 
Što je bolja polovina mlađa, više će pažnje posvećivati intimnoj frizuri, depilaciji voskom ili epilaciji. Stidne dlačice se tokom predigre ili seksualnog odnosa često doživljavaju kao smetnja, deluju nehigijenski i suvišno.

NEGA KOŽE NAKON BRIJANJA

Svaka metoda uklanjanja dlačica ima svoje dobre i loše strane. Odlučite li se za brijanje bikini zone, kožu nakon uklanjanja dlačica negujte kako ne bi došlo do neželjenih reakcija kao što su iritacija kože, upala usled brijanja i urasle dlačice.

 

Neke žene na početku nisu baš sigurne hoće li im se obrijano intimno područje svideti. Da biste se lakše navikli, postupite korak po korak. Jednostavno obrijte nekoliko centimetara i vidite kako vam se sviđa.

Ako niste zadovoljni rezultatom, uz malo strpljenja sve će ubrzo biti kao pre.

Zlatno pravilo: jednostavno se dobro osećajte u svojoj koži!