• Sve
  • Gel
  • Krema
Filteri
Sortirajte
Nega lica za muškarce – specijalno formulisana za mušku kožu

Muška koža ima različite zahteve u odnosu na kožu žena. Zato proizvodi za negu lica za muškarce moraju biti posebno razvijeni kako bi zadovoljili njihove potrebe. Neki muškarci koriste proizvode za negu lica koji su namenjeni ženama jer ne znaju da su ti proizvodi nekompatibilni sa njihovom kožom i često sadrže previše ulja.

Nega lica za muškarce – u skladu sa potrebama muške kože  

Muška koža je za 15 do 20 procenata deblja od ženske i ima mnogo više lojnih žlezda, zbog čega je sklona aknama i nečistoćama. Proizvodi za negu lica koji su razvijeni za muškarce pružaju hidrataciju i sadrže manje ulja kako ne bi zapušili pore.

Nega kože za muškarce prema tipu kože i starosti

Muška koža lica ima više folikula dlake na donjoj trećini lica, zbog čega na tom delu rastu brkovi i brada. Na licu raste između 5.000 i 30.000 vlasi koje su gusto zbijene, i svaka je okružena žlezdama folikula dlaka ili lojnim žlezdama. Proizvodi za negu kože namenjeni muškarcima razvijeni su na osnovu ovih činjenica i uzimajući u obzir uticaj brijanja. Muška koža lica takođe sadrži više kolagena, zbog čega duže zadržava elastičnost i čvrstinu. Međutim, od 35. godine nadalje, vlakna kolagena počinju da se razgrađuju (kod žena ovaj proces može da se odvija i brže). Aktivni sastojci protiv starenja, koji nisu isti za dnevnu i noćnu negu, daju efikasne rezultate kod muškaraca. NIVEA koristi dugogodišnju ekspertizu u nezi kože i savremena saznanja iz dermatologije kao osnovu za inovativne i pažljivo razvijene formulacije proizvoda za negu kože za muškarce.