• Sve
  • Dezodorans u rol-onu
  • Dezodorans u spreju
  • Dezodorans u stiku
  • Rol-on
  • Sprej
  • Stik
Filteri
Sortirajte

Dezodorans: pouzdana zaštita


Bilo da je uzrok napor, stres ili vrućina - znojenje je prirodna reakcija tela kojom se reguliše telesna temperatura. Međutim, znojenje može da bude i prekomerno, naročito u predelu pazuha i da uzrokuje neprijatne mirise. Moderni dezodoransi ili antiperspiranti sprečavaju pojavu neugodnih mirisa i pružaju osećaj svežine tokom celog dana. S druge strane, antiperspiranti takođe deluju protiv znojenja.

Dezodorans ili antiperspirant?

Koja je zapravo razlika između dezodoransa i antiperspiranta? Proizvod koji samo sprečava neprijatne mirise naziva se dezodorans. Dezodoransi ubijaju bakterije ili sprečavaju njihovo dalje umnožavanje. Pored toga, oni prikrivaju neprijatne mirise svojim prijatnim mirisom. Dezodorans se preporučuje osobama koje se malo znoje ili ne žele da smanje količinu znoja. Čak i oni koji traže proizvode bez aluminijumskih soli treba da odaberu dezodorans, jer NIVEA proizvodi koji se nazivaju „dezodorans“ ne sadrže aluminijumske soli. Ljudi koji se više znoje i žele da smanje prekomerno lučenje znoja treba da koriste antiperspirant. Antiperspirant efikasno sprečava znojenje ispod pazuha kao i pojavu neprijatnih mirisa i vlažnih fleka na odeći. Ovi proizvodi sadrže aluminijumske soli za koje su studije renomiranih stručnjaka pokazale da štetno utiču na zdravlje. Dezodoransi i antiperspiranti su najefikasniji kada se nanesu na čistu kožu. Za osećaj nege koji traje tokom celog dana, najbolje je da ih nanesete ujutro, odmah posle tuširanja.

Dezodorans za sve prilike: sprej, rol-on ili stik

Sprej, rol-on ili stik - koji tip dezodoransa vam najviše odgovara? Mnogi muškarci vole klasični dezodorans u spreju, dok je rol-on popularan kod žena. Dezodorans u spreju pruža osećaj svežine. On je nežan prema koži i održava kožu pazuha suvom, tako da možete odmah da se obučete. Higijenska primena i predivan svež miris takođe su neke od prednosti dezodoransa u spreju. Obavezno protresite bocu pre upotrebe. NIVEA dezodoransi u spreju dostupni su i u praktičnom mini formatu - za svežinu u pokretu! Rol-on ima kuglicu koja se pomera, što omogućava jednostavno nanošenje. Štaviše, dezodoransi u rol-onu su vrlo nežni i pogodni čak i za osetljivu kožu pazuha. Dezodorans u raspršivaču je popularan zbog higijenskog načina primene i osećaja svežine koji pruža; dezodorans u stiku smatra se ekološkim izborom dok deo krema ima posebno zaštitno dejstvo. Ako želite da izbegnete mrlje od dezodoransa na odeći, odaberite dezodorans sa sastojcima koji sprečavaju pojavu belih tragova na crnoj odeći ili žućkaste mrlje na beloj tkanini.