Imate pitanje u vezi sa negom lica?

Ovde možete pronaći odgovore na najčešća pitanja.

1. ZAŠTO JE HIDRATACIJA TOLIKO VAŽNA ZA KOŽU LICA?
Voda je veoma važna za zdrav izgled kože. Površinski sloj sadrži oko 10 do 30% vode, dublji slojevi još više. Koža koja ima optimalnu količinu vlage je gipka i glatka i njena zaštitna funkcija nije narušena. Nedovoljna količina vlage može da učini kožu grubom i bledom. Suva koža može da izgubi elastičnost i mogu da se pojave sitne pukotine koje narušavaju njenu funkciju zaštite. Zato je vlaga veoma važna za zdrav izgled i uravnoteženo stanje kože. NIVEA proizvodi za negu lica vam omogućavaju da svojoj koži pružite hidrataciju i negu.

2. ŠTA JE EFIKASNA NEGA ZA SUVU KOŽU LICA?
Suvoj koži najviše odgovara blago čišćenje i hidratantna i hranjiva nega. NIVEA proizvodi za suvu kožu su posebno razvijeni da bi ispunili potrebe ovog tipa kože. Na proizvodima se nalaze preporuke za određeni tip kože. NIVEA proizvodi za čišćenje suve kože nežno i temeljno uklanjaju šminku i nečistoće. Istovremeno, oni su blagi i ne narušavaju ravnotežu vlage u koži. NIVEA proizvodi za negu lica obezbeđuju koži intenzivnu hidrataciju i lipide. Oni održavaju prirodnu zaštitnu barijeru kože i sprečavaju gubitak vode. Pored toga, ovi proizvodi neguju kožu i čine ten glatkim i zdravim. NIVEA ima proizvode koji su posebno namenjeni suvoj koži, na primer, NIVEA hranjiva dnevna nega, NIVEA bogato mleko za čišćenje ili NIVEA blaga krema za čišćenje.

3. KOJI FAKTORI MOGU DA BUDU UZROK SUVE KOŽE LICA?
Površinski sloj kože (stratum corneum) pokriven je slojem hidro-lipida. Oni zajedno formiraju zaštitnu barijeru koja štiti organizam od bakterijskih infekcija i održavaju vlažnost kože. Ukoliko je ova barijera oštećena, može doći do dehidratacije. I spoljašnji i unutrašnji faktori mogu da budu uzrok suve kože. U spoljašnje faktore spadaju vremenski uticaji, vetar, vazduh zagrejan od centralnog grejanja, niska vlažnost, niske i visoke temperature i UV zračenje. Pored toga, vaše lične navike takođe imaju važnu ulogu, na primer, prekomerna upotreba agresivnih proizvoda za čišćenje, kao i upotreba određenih lekova, stres, nedovoljan unos tečnosti i određene navike u ishrani. Pored toga, unutrašnji faktori, kao što su hormonske promene, bolesti ili starenje, mogu da budu uzrok suve kože.

4. ZAŠTO TREBA DA KORISTIM POSEBNE PROIZVODE ZA ČIŠĆENJE LICA?
Čišćenje je prvi korak u održavanju prirodne lepote i zdravog izgleda kože. NIVEA proizvodi za čišćenje lica uklanjaju šminku, sebum i nečistoće temeljno ali nežno tako da je ne isušuju i ne narušavaju njen kiseli zaštitni sloj. Oni takođe deluju u skladu sa specifičnim karakteristikama različitih tipova kože. Koža je optimalno pripremljena za sledeće faze nege.

5. KAKO DA SMANJIM PROŠIRENE PORE NA KOŽI? 
Prvi korak je svakodnevno čišćenje kako bi se uklonio višak sebuma sa kože. Posle proizvoda za umivanje, upotrebite tonik za lice koji odgovara vašem tipu kože. Pored toga, preporučuje se maska za dubinsko čišćenje lica ili piling  za lice 1-2 puta nedeljno. Kada su u pitanju NIVEA proizvodi za negu lica, preporučuju se lagani hidratantni proizvodi.

 
6. KOLIKO ČESTO TREBA DA KORISTIM PILING ZA KOŽU?
Piling za lice možete koristiti za normalnu, kombinovanu ili problematičnu kožu 1-2 puta nedeljno da biste pojačali dejstvo proizvoda za čišćenje. NIVEA piling za lice nežno ali temeljno uklanja sebum i nečistoće, kao i mrtve ćelije kože blagim mehaničkim dejstvom na površinskom sloju kože. NIVEA ima u ponudi specijalne proizvode za piling kože, kao što su NIVEA blagi piling ili NIVEA 3 u 1 piling za čišćenje problematične kože. 
Osobe sa osetljivom kožom ne bi trebalo da koriste piling često. Važno je da odaberu proizvod koji je posebno namenjen njihovom tupu kože.

7.  ZAŠTO TREBA DA KORISTIM TONIK POSLE ČIŠĆENJA LICA?
Proizvodi za čišćenje nežno, ali temeljno uklanjaju šminku, sebum i nečistoće. Pored toga, nova micelarna voda nežno uklanja i maskaru koja nije vodootporna. Tonik dodatno čisti kožu lica jer uklanja preostale naslage, osvežava i hidrira kožu. NIVEA tonik za suvu ili osetljivu kožu ima umirujuća svojstva dok NIVEA tonik za kombinovanu kožu daje tenu mat izgled. Tonik pruža osećaj dubinski očišćene kože i neverovatne svežine.

8. ZAŠTO BI TREBALO DA KORISTIM POSEBNE PROIZVODE ZA NEGU PODRUČJA OKO OČIJU?
Koža oko očiju se razlikuje od kože na drugim delovima lica. Koža oko očiju i ispod očiju je veoma tanka i ima slabije potkožno masno tkivo. Veoma je osetljiva i reaguje na promene u telu, naročito na one koje se odnose na zadržavanje ili raspodelu vode. Posledice ovih promena se mogu prvo uočiti na koži oko očiju u vidu tamnih krugova ili finih linija. NIVEA proizvodi za negu područja oko očiju, npr. NIVEA Q10plus nega protiv bora oko očiju, su veoma blagi i ne sadrže parfem. Oni smanjuju bore i tamne krugove ispod očiju i čine ten glatkim i blistavim.  

9. ZAŠTO BI UVEČE TREBALO DA KORISTIM POSEBNU, NOĆNU KREMU?
Uveče i tokom noći, kada je koža opuštenija, regenerativni proces deobe ćelija se ubrzava. Iz tog razloga, najvažnija funkcija proizvoda za noćnu negu je da pospeše regenerativni proces, kao i da obezbede hidrataciju i negu. Koži je uveče potrebna nega koja je posebno prilagođena njenim potrebama. Ne samo da su proizvodi za noćnu negu efikasniji, oni se i po sastavu razlikuju od proizvoda za dnevnu negu pošto ne pružaju dodatnu UV zaštitu, koja noću i nije potrebna.

10. ŠTA UZROKUJE PREVREMENO STARENJE KOŽE?
Postoje različiti faktori koji utiču na prevremeno starenje. Najvažniji je UV zračenje iz sunčeve svetlosti, ali i drugi spoljašnji uticaji kao što su nezdrave životne navike ili psihološki stres, koji mogu da imaju za posledicu prevremeno starenje kože. Ovi faktori dovode do povećane proizvodnje slobodnih radikala u koži koji su glavni uzrok prevremenog starenja. NIVEA ima u ponudi specijalne proizvode za negu lica sa zaštitnim faktorom, kao što su NIVEA hidratantna dnevna nega sa SPF 15 ili Q10 dnevna nega protiv bora sa SPF 15 ili SPF 30.

11. DA LI PROIZVOD ZA DNEVNU NEGU TREBA DA ŠTITI OD SUNCA?

Glavni faktor koji uzrokuje prevremeno starenje kože je UV zračenje iz sunčeve svetlosti. Upravo zato, NIVEA proizvodi za negu lica sa UV filterima mogu da smanje uticaj UV svetlosti na kožu lica. Glavna uloga hidratantnog proizvoda je da poveća količinu vlage u koži kako bi ona izgledala bolje i svežije. Hidratantni proizvod koji sadrži UV filtere dodatno štiti kožu od UVA/UVB zračenja. Pošto nivo zaštite nije isti za sve NIVEA proizvode za negu lica, uvek pročitajte na pakovanju koji zaštitni faktor određeni proizvod ima. NIVEA proizvodi za negu lica sa zaštitnim faktorom, npr. NIVEA hidratantna dnevna nega sa SPF 15, štite kožu od sunčeve svetlosti. U slučaju da su vam potrebni specijalni proizvodi za zaštitu od sunca, ako se sunčate ili kupate kada je sunčeva svetlost veoma jaka, preporučujemo vam naše NIVEA proizvode za zaštitu od sunca.

12. DA LI JE POTREBNO KORISTITI RAZLIČITE LINIJE PROIZVODA ZA NEGU KOŽE ZIMI I LETI? 
Koža lica može da se menja pod uticajem vremenskih promena. Zimi, koža je obično suvlja nego leti. Iako tip kože može da se menja tokom godine, promene na samoj koži mogu da budu manje ili veće. Ako ste pronašli liniju za negu koja pruža optimalnu negu za kožu lica tokom cele godine, nema potrebe da tražite drugu liniju proizvoda. Pa ipak, ako osećate da je koži potrebna dodatna nega ili hidratacija, logično je da treba da koristite proizvode koji su više hranjivi i hidratantni, kao što je NIVEA hidratantna dnevna nega ili NIVEA hranjiva dnevna nega zimi.

13. ŠTA ZNAČI „NEKOMEDOGEN“?
Proizvodi su označeni kao „nekomedogeni“ kada je dokazano da ne zapušavaju pore u kojima mogu da nastanu komedoni (miteseri). Brojni faktori utiču na pojavu mitesera. Jedan od mogućih uzroka je višak sebuma koji zapušava lojne žlezde i tako dovodi do pojave mitesera na koži. Nekomedogeni proizvodi za čišćenje i negu lica su posebno namenjeni koži koja je sklona nečistoćama (uglavnom masna i kombinovana koža).


Da li imate još neko pitanje?

Obratite nam se putem formulara za kontakt na našem sajtu.