Najbolja nega kose od brenda NIVEA koja će vam omogućiti zdravu kosu

Praktični saveti i proizvodi za svakodnevnu negu vaše kose. Ove jednostavne tehnike i ideje za negu kose će vam pomoći da se ne mučite da održite kosu zdravom i bujnom

Pranje, sušenje i oblikovanje kose - savršena rutina za negu kose

Svaki tip kose zahteva poseban tretman kad su u pitanju nega i oblikovanje. Postoji široka lepeza odličnih proizvoda za negu i oblikovanje kose iz koje možete da odaberete one koji odgovaraju vašoj frizuri i ličnim preferencama, a nudimo i mnogo korisnih praktičnih saveta za vašu svakodnevnu rutinu za negu kose.
washing-hair

Koliko često treba da perete kosu?

Tip i dužina vaše kose određuju koliko često treba da je perete

Kako da perete kosu a da je ne oštetite

Pranje kose ne izgleda kao bitna stvar, ali način na koji je perete je zapravo vrlo važan. Ovi jednostavni i stručni praktični saveti će pomoći da vaša kosa izgleda i bude zdravija.

  • Isperite kosu mlakom, a ne vrelom vodom kako biste izbegli isušivanje
  • Koristite onu količinu balsama koja je naznačena na uputstvu za upotrebu na pakovanju 
  • Prilikom pranja trljajte vrhovima prstiju, a ne dlanovima i izmasirajte kožu glave kako biste pospešili rast kose
  • Dobro utrljajte šampon u koren kose gde se stvaraju naslage ulja i masnoće
  • Nanesite balsam samo na vrhove i donju četvrtinu kose
  • Ispirajte kosu bar duplo duže nego što ste je šamponirali, u zavisnosti od dužine kose 
  • Osušite kosu tapkanjem peškirom, razrmsite nastale čvorove i prstima kosu poterajte nagore  
  • Kako biste postigli najbolje rezultate koristite proizvode koji odgovaraju vašem tipu kose
Pročitajte više o različitim tipovima kose ovde

Šta treba i ne treba da radite kako biste imali prelepu kosu

 

Zablistajte: ključ je u vašoj svakodnevnoj rutini nege kose. Prvo, koristite šampon i balsam koji odgovaraju vašem tipu kose i ošišajte se na svakih 6 do 8 nedelja kako bi vam kosa zadržala oblik i da sprečite rascvetavanje krajeva.   

Kad četkate kosu koristite pokrete nagore kako biste održali prirodni volumen i podignite kosu u labavu punđu na vrhu glave kad ste u kući.  

Nanosite proizvode za stilizovanje kose na pravo mesto – NIVEA kremasti gel za stilizovanje, na primer, će biti najefikasniji ukoliko ga naneste na krajeve, dok penu za stilizovanje poput NIVEA Volume Care pene za stilizovanje treba naneti na koren kose kako bi se postigao volumen.

Nakon pranja osušite kosu peškirom ili fenom tako šte ćete je prebacivati s jedne strane razdeljka na drugu. 
Možete takođe da koristite dodatak za fen koji odgovara vašem tipu kose – što može biti difuzer za kovrdžavu kosu ili  usmerivač koji će pomoći da vaša kosa pada ravno i prirodno.
Nikad nemojte da koristite figaro ili pegle za kosu na mokroj ili vlažnoj kosi jer možete ozbiljno da je oštetite.

quote-coco-chanel

Prelepe reči

Zašto treba da koristim balsam za kosu

Zaštitite svoju kosu uz pomoć odgovarajućeg balsama

Koristite šampon i balsam za istu vrstu nege kako biste postigli najbolje rezultate.

Zašto treba da koristim balsam za kosu - i koji je najbolji za mene?

Dok šampon čisti vašu kosu od prljavštine, masnoće i ostataka proizvoda za stilizovanje, balsami štite strukturu vlasi, pa je tako kosa sjajana i može se lako raščešljati. 

Balsam je naročito bitan ako imate suvu, afro ili farbanu kosu. Čak i tip vode u oblasti u kojoj živite može da utiče na vašu kožu i kosu. 

Tvrda voda može da isuši kosu. Kombinujte NIVEA Intense Care & Repair šampon sa NIVEA Intense Care & Repair balsam kako biste povratili svilenkastu mekoću svojih uvojaka.  

Upotreba balsama kod kovrdžave ili afro kose je od suštinske važnosti kako biste ukrotili neposlušnu kosu i imali frizuru kroz koju poželite da provlačite prste po ceo dan. 

Ukoliko farbate kosu najbolji način da održite boju živom između dva odlaska frizeru jeste da koristite poseban balsam za farbanu kosu. 

Kako da vaša kosa bude zdrava i prelepa

Kao i koži i našoj kosi je potrebna hidratacija kako bi bila meka i svilenkasta na dodir. Tajna zaista lepe kose leži u dodatnoj hidrataciji za vašu kosu u cilju uspostavljanja ravnoteže i zaštite od oštećenja.

ODGOVARAJUĆA NEGA KOSE IZ BRENDA NIVEA ZA SVAKI DAN

nega kose za kratku kosu
Kakve proizvode za negu i stilizovanje moja kosa zahteva?

Najbolja nega kose za kratku kosu

Kratka kosa mora redovno da se šiša kako bi izgledala čisto i sveže. Koristite šampon i balsam koji stvaraju volumen kako bi vaša kratka kosa delovala prirodno bujno.
Farbana kosa
Kakve proizvode za negu i stilizovanje moja kosa zahteva?

Kako da farbana kosa bude glamurozna i ne izgleda isprano

Farbana kosa se mora prati posebnim proizvodima napravljenim da očuvaju boju. Šamponi sa dodatnim hranljivim esencijalnim uljima pomažu da kosa ne postane suva. 
Zdrava i sjajna duga kosa
Kakve proizvode za negu i stilizovanje moja kosa zahteva?

Zdrava i sjajna duga kosa

Dugu kosu morate pažljivo stilizovati kako bi delovala bujno i živahno. Redovni tretmani ili balsam pomažu da duga kosa zadrži svoj sjaj. 
Nega kose za tanku kosu
Kakve proizvode za negu i stilizovanje moja kosa zahteva?

Nega kose za tanku kosu

Svaki tip kose ima svoje sopstvene potrebe. Tanka kosa najbolje izgleda kad je perete laganim šamponom za povećavanje volumena koji ne sadrži silikon.
Kakve proizvode za negu i stilizovanje moja kosa zahteva?

Kako održavati kovrdžavu kosu

Gustoj, kovrdžavoj kosi treba dosta hidratacije i česti uljani tretmani. Ukoliko niste sigurni koje proizvode da upotrebite, pitajte svog frizera.
Sjajna kosa je i zdrava

Sjajna kosa je i zdrava

Da bi vaše kovrdže izgledale raskošno bez obzira na godišnje doba ili okruženje, potrebna vam je posebna rutina za negu. 

Najbolja nega kose za sva godišnja doba

Vašoj kosi tokom jednog godišnjeg doba može biti potrebno nešto sasvim drugačije nego ono što joj treba tokom drugog. 

Tokom hladnih godišnjih doba, na kosu negativno utiču stalne promene temperature kako u spoljašnoj sredini tako i u kući. Kod kuće, u kancelariji i u radnjama našu kosu isušuje centralno grejanje dok spoljašnje niske temperature mogu da učine da nam kosa bude oštra na dodir.

Letnje sunce donosi povećano izlaganje ultraljubičastim zracima gde sunce i slana voda negativno utiču na našu kosu. Dok vrućina obično isušuje kosu, znojenje i često plivanje nas teraju da češće peremo kosu. Da vam kosa ne bi bila slamasta i da biste sprečili pojavu rascvetanih krajeva,  redovno nanosite uljana pakovanja i koristite ekstra-hidratantni balsam. 

Na negu kose može da utiče i odlazak na letovanje u krajeve sa visokom vlažnošću vazduha. Kako vam se kosa ne bi kovrdžala i bila neposlušna, nanesite malu količinu balsama protiv kvordžanja i mršenja kose kako bi ona uvek izgledala zdravo i prirodno. 

KAKO DA NEGUJETE SVOJU KOSU

Jednostavna rutina za lepe lokne