Duga kosa: saveti za negu kose o kakvoj sanjate

Zdrava, sjajna i negovana kosa? Naši saveti za dugu kosu. Duga kosa je predivna – ali i zahtevna. Uz prave savete za negu vaša kosa će dobiti pažnju kakvu zaslužuje. Evo kako da duga kosa izgleda lepo duže vreme.

Evo kako da postignete savršen izgled duge kose

Seli Bruks, NIVEA stručnjak za kosu

Kako da imate kosu kakvu ste oduvek želeli – pranje kose i pravilna nega

Iako je kosi potrebna posebna pažnja, pomoću nekoliko trikova rutina za negu i oblikovanje može biti sasvim jednostavna:

 • Pre pranja, kratko raščešljajte kosu. Tako ćete je kasnije lakše razmrsiti. Koristite četku od prirodne dlake koja će biti nežna prema kosi.
 • Dok se fenirate, držite fen na bezbednoj udaljenosti od kose. Tako nećete oštetiti kosu i nećete morati da se odreknete frizure.
 • Imate suve krajeve? Možete rešiti ovaj problem tako što ćete naneti šampon samo na koren a balsam po dužini kose. Ako nemate uvek vremena za balsam, dobro rešenje je balsam koji se ne ispira. 
 • Mali savet: Uštedite vreme dok se tuširate i nanesite u isto vreme šampon na početak kose, a balsam po dužini. Onda možete malo umasirati balsam. Možete isprati oba proizvoda u isto vreme! Na taj način, uštedećete vreme ujutru i kosa će izgledati predivno, sveže i negovano. 
 • Za dodatnu negu, koristite masku za kosu jednom nedeljno. Ona hidrira kosu i daje joj zdrav sjaj. 
 • Da li biste želeli da promenite boju kose? Preporučuje se da odete frizeru. Profesionalni frizeri tačno znaju koji proizvodi odgovaraju struktruri vaše vlasi i znaju kako da ih upotrebe da bi postigli mnogo bolje rezultate nego što bismo mi mogli pomoću boja koje kupimo u drogeriji. 
Takođe, bojenje kose kod frizera nije tako štetno kao bojenje kod kuće.

Dobro osušite kosu

Nakon pranja kose, ne trljajte kosu peškirom već je samo nežno tapkajte. Možete je uviti peškirom i napraviti turban. Tako ćete nežno upiti vlagu iz kose.

Da li će mi kosa biti sjajna ako je četkam 100 puta dnevno?

Nažalost, ne. Čestim četkanjem možete rasporediti masnoću po kosi. Međutim, da biste to postigli trebalo bi da snažno trljate i kožu glave kako bi proizvodila više sebuma koji ćete naneti po kosi. Važnije je da pažljivo očetkate kosu koja je mokra jer se ona lakše oštećuje.

Lepo oblikovana kosa

Sjajne frizure za dugu kosu – koja frizura odgovara kom tipu kose

Seli Bruks preporučuje: obavezne frizure za dugu kosu

Jednominutna maska savršeno ispunjava potrebe duge kose. Možete je koristiti posle svakog pranja. Štiti kosu, olakšava raščešljavanje i ne ostavlja nikakve tragove na kosi. Fantastičan proizvod

Duga kosa: na šta treba da obratite pažnju prilikom oblikovanja

 • Koristite gumice i trake za kosu koje su meke da biste sprečili pojavu ispucalih krajeva.
 • Koristite gumice koje su spiralno uvijene i koje ne ostavljaju tragove i ne prelamaju kosu kada ih nosite.
 • Pažljivo oblikujte kosu jer je možete lakše oštetiti kada je vlažna nego kada je suva.
 • Koristite proizvode koji štite i neguju kosu. NIVEA Volume Care sprej učvršćuje kosu 24 sata, ne čini je lepljivom, ne isušuje kosu i može se lako raščešljati.
 • Volumen je obavezan za lepu, dugu kosu: punoća je naročito potrebna na korenu kose. NIVEA Volume Care pena obavija vlas u mrežu polimera, što udvostručuje volumen i podiže kosu prilikom feniranja. Zaštitni sistem sa keratinom takođe štiti kosu od štetnih spoljašnjih uticaja i od toplote fena.
 • Redovno skraćujte kosu, na 6-8 nedelja ako želite najbolje rezultate. Tada će vaša kosa uvek izgledati negovano.
 • Pažljivo fenirajte kosu: previsoka temperatura će oštetiti vašu kosu. Fen uvek držite na dovoljnoj udaljenosti od kose i pomerajte ga tokom feniranja.

Šta treba da uradim ukoliko imam dugu kosu?

Duža kosa koja nije stepenovana izgleda sjajno, i posebno pristaje visokim ženama. Kosa koja nije stepenovana ima veći sjaj.

Šta treba da uradim ukoliko imam dugu kosu?

Stepenasta frizura deluje nežno i ženstveno. Idealna je za žene sitnije građe.

Šta treba da uradim ukoliko imam dugu kosu?

Rep čini frizuru nežnijom i elegantnijom.

Dve predivne frizure o kojima sanjate

Dozvolite da vas inspirišemo: korak po korak do najlepših frizura za dugu kosu.

Neobavezna punđa u stranu

Ležerna polupunđa