Pravilna nega za normalnu kosu

Pranje, sušenje, oblikovanje: Prava nega za normalnu kosu. Imate normalnu kosu? Izvukli ste premiju! Sve dok je previše ne izlažete stresnim uticajima, biće dugo zdrava i sjajna.

Zdrava koža glave – divna kosa

Samo dok je zaštitni kiseli sloj zdrav, vaša koža glave i kosa će ostati zdravi. Uslov za to je da lojne i znojne žlezde uravnoteženo rade i da je to u skladu sa vašim dnevnim pranjem kose koje takođe treba da ostane u ravnoteži. Uz pravilnu negu i proizvode za oblikovanje, kosa će ostati glatka i sjajna.

Ovo su odlike normalne kose

  • Sija bez upotrebe proizvoda za oblikovanje.
  • Nema ispucalih krajeva i vlasi se ne lome.
  • Koža glave ne svrbi, nije nadražena i nema peruti.
Ako imate normalnu zdravu kosu, u principu možete da oblikujete kosu kako god želite i ne morate da koristite posebne proizvode za oblikovanje.
Normalna kosa dobro podnosi oblikovanje toplotom, a da to ne dovede do problema. Međutim, bilo bi dobro da koristite proizvod za zaštitu od toplote kao što je NIVEA Diamond Gloss pena za kosu!

Ritual nege za normalnu kosu

Uz pravilnu negu, normalna kosa će ostati lepa
Pored toga što redovno perete kosu, trebalo bi da nanesete balsam na celu dužinu kose jednom ili dva puta nedeljno.
Uz pravilnu negu, normalna kosa će ostati lepa
Da bi vam kosa ostala zdrava i sjajna, preporučujemo vam da koristite blagi šampon kao što je  NIVEA Fortifying micelarni šampon.
Uz pravilnu negu, normalna kosa će ostati lepa
Čak i ako imate normalnu kosu, treba redovno da idete kod frizera i skraćujete  krajeve. Preporučuje se da skraćujete kosu na 4-6 nedelja, u zavisnosti od individualnih potreba.

Sjajne moderne frizure koji možete sami napraviti

Moderne frizure za normalnu kosu

Šta je najbolje kod normalne kose? Ne morate da brinete za svoj izgled! Bez obzira na to da li imate kratki bob ili dugu kosu – ako vam frizer oblikuje kosu, svaka frizura će vam savršeno pristajati. Ako želite da u potpunosti promenite izgled, pitajte frizera za savet, jer on tačno zna šta odgovara vašem tipu kose. Dok to ne uradite, mi ćemo vam dati nekoliko saveta kao inspiraciju.

Ležerna polupunđa

Neobavezna punđa u stranu