Upletena kosa – najlepše frizure

Lepše nego ikada ranije. Kruna, pojedinačni pramenovi ili cele pletenice – upletena kosa ima i moderan i klasičan izgled. Ovde možete pronaći savete za frizure za sve dužine kose.

Najlepše tehnike pletenja kose

Francuska pletenica – klasična frizura za sva vremena 

Ovo je verovatno najpoznatija i najpopularnija pletenica – francuska pletenica. Ovde ćemo vam objasniti kako možete da je napravite na prilično jednostavan način:

Prvo očešljajte kosu ka zadnjem delu glave i podelite gornji deo na tri pramena jednake širine. NIVEA Diamond Gloss sprej daje upletenoj kosi predivan sjaj.
Pramenove upletite direktno na glavi tako što ćete prebaciti prvo desni pa levi pramen preko središnjeg, a zatim ponovo desni. Tako ćete napraviti osnovu za pletenicu.

Da bi francuska pletenica išla duž gornjeg dela vaše glave, dodajte svaki dodatni pramen preostale kose na spoljašnje pramenove i upletite ih. Na isti način upletite celu kosu. Ako dodajete jednake pramenove, pletenica će izgledati veoma uredno.

Čim dođete do vrata, na uobičajen način upletite kosu na krajevima i vežite gumicom.

Pet stvari na koje treba da obratite pažnju kada koristite sprej za kosu

  1. Sprej treba da odgovara vašem tipu kose
  2. Napomena: Ako je mehanizam za raspršivanje zapušen, sprej ne možete naneti ravnomerno.
  3. Ne nanosite previše spreja jer će vaša kosa brzo izgledati beživotno.
  4. Dok nanosite sprej, pomerajte bocu.
  5. Budite oprezni kada koristite sprej i toplotu za oblikovanje kose (presa!) – možete isušiti kosu.

Pletenica „vodopad‟ – prefinjena elegancija

Podelite kosu sa prednjeg dela na tri jednaka pramena. Zatim upletite ta tri pramena na uobičajen način, ali u drugom koraku izostavite jedan pramen. Umesto njega, uzmite novi pramen i upletite ga, kao kada pravite francusku pletenicu.

Ponovite ovaj korak onoliko često koliko je potrebno, dok ne upletete celu kosu oko glave, a zatim pričvrstite frizuru šnalom. Savet: Prvo uvijte kosu figarom kako bi krajevi bili blago uvijeni ka unutra.
0132_NK_upletena_kosa_najlepše_tehnike_uvod_1
Pletenice za sve dužine

Pletenica „riblji rep“ – upadljiva frizura

Šarmantna, posebna i ekstravagantna – pletenica „riblji rep“ je idealna frizura i za svečane i neformalne prilike. Ovde možete pronaći uputstvo kako da napravite ovu frizuru na jednostavan način.

Holandska pletenica – nekako je posebna

Da biste napravili ovu frizuru kosa treba da bude dužine do ramena. Prvo začešljajte i podelite kosu na prednjem delu u tri jednaka pramena. Ako ste već pravili pletenice, treba da znate da se ova frizura pravi drugačije. Kod holandske pletenice pramenovi nisu jedan preko drugog već jedan ispod drugog. 

Prvo uzmite spoljašnji pramen sa leve strane i podvucite ga ispod središnjeg pramena, a zatim to ponovite i sa desne strane. Ponavljajte ove korake, dodajući nekoliko vlasi iz glavnog gornjeg sloja kose svaki put sve dok ne dovršite pletenicu na vratu. Vežite kosu tankom gumicom i fiksirajte frizuru pomoću NIVEA Ultra Strong spreja za kosu. Savet: Ova pletenica izgleda sjajno sa strane i savršena je frizura za svečane prilike.
0132_NK_upletena_kosa_najlepše_tehnike_uvod_3

Pletenice za sve dužine

Kratka, duga, prava ili kovrdžava – ovde možete pronaći prave savete za svoj tip kose.

Pletenice za dugu kosu

Od duge kose možete napraviti mnogo različitih pletenica. Bilo da su u pitanju samo pletenice ili kombinacije sa kreativnim frizurama – mogućnosti su skoro beskonačne. Naročito lepe frizure za dugu kosu su klasična upletena kruna, koja se plete na vrhu glave u venac, ili moderna pletenica u obliku ribljeg repa ili holandska pletenica. Punđe sa pletenicama, bilo da su široke ili uske, izgledaju prefinjeno. Veoma su aktuelne opuštene varijante pletenica.
Blistave i sjajne: Učinite pletenice još lepšim!

Blistave i sjajne: Učinite pletenice još lepšim!

Ako želite da vam kosa sija, prvo nanesite hidratantnu masku. Ona trenutno pruža kosi zdrav izgled i čini je sjajnom. Nanesite proizvod po dužini izbegavajući koren.

Pletenice za kratku kosu

Postoji mnogo različitih pletenica i za kratku kosu: razdvojeni upleteni pramenovi izgledaju sjajno na kratkoj kosi. Ove pletenice obično počinju od korena, što frizuru čini upadljivom. Pletenice sa strane koje su čvrsto upletene imaju sjaj. Moderne sitne pletenice koje se pletu duž glave izgledaju sjajno u kombinaciji sa drugim frizurama, a savijene pletenice na vrhu glave su zaista atraktivne. Savet: zategnute pletenice izgledaju elegantno, dok opuštenije varijante deluju neformalno.
Volumen za tanku kosu

Tanka i prava kosa: ovom tipu kose odgovaraju sitne pletenice koje se prave samo od dela kose. Kruna od pletenice ili čvor na vrhu glave su idealne frizure jer mogu dodati volumen i učiniti da kosa deluje gušće. Pena za kosu (na primer, NIVEA Diamond Gloss Care pena ili Diamond Volume sprej za kosu) pružaju volumen i postojanost pa je kosu lakše oblikovati.

Saveti za pletenice za kovrdžavu kosu

Ako imate gustu, kovrdžavu kosu, opuštene pletenice sa volumenom izgledaju lepo. Odličan izbor su pletenice sa strane koje se pletu nisko i naglašavaju gornji deo, kao i pletenice različite dužine. Maska za kosu učiniće kosu zdravom i sjajnom.
Opuštena frizura – pletenice sa strane

Opuštena frizura – pletenice sa strane

Pletenice koje nisu zategnute sa nekoliko izvučenih pramenova izgledaju veoma neformalno.

Pletenice na jednostavan način

Saveti za negu i oblikovanje pletenica

Želite jednostavne savete da biste olakšali pravljenje pletenica? Zahvaljujući ovim trikovima možete postići željeni rezultat bez stresa:

Važno je da vam ruka bude mirna kako biste lakše upleli kosu. Moderne frizure najbolje izgledaju ako na kosu nanesete penu kao što je NIVEA Flexible Curls pena za kosu. Pojedinačni pramenovi su čvršći i od njih možete napraviti frizure sa volumenom.

Da bi pletenice izgledale lepo, kosa treba da bude barem dovoljno duga da možete da je vežete u repić tako da pramenovi ne ispadaju. S druge strane, sitne pletenice koje počinju od korena najviše odgovaraju stepenastoj kratkoj kosi.

Frizura ne mora da bude savršena! Budite opušteni. Sada su u trendu pletenice sa izvučenim pramenovima! 

Da bi frizura bila postojana, obavezno nanesite sprej (na primer, NIVEA Extra Strong sprej za kosu). Tako možete fiksirati oblik. Saznajte više o pletenicama za svaki tip kose.
1. Korak

Predivne pletenice: veoma jednostavne!

1. Korak

Skupite kosu na vratu i napravite običnu punđu.
2. Korak

Predivne pletenice: veoma jednostavne!

2. Korak

Urolajte punđu i pričvrstite je ukosnicom.
3. Korak

Predivne pletenice: veoma jednostavne!

3. Korak

Krenite od čela i podelite jedan mali pramen na dva dela.
4. Korak

Predivne pletenice: veoma jednostavne!

4. Korak

Sada uzmite jedan pramen odozdo i stavite ga u drugu ruku da biste ga obavili kosom.
5. Korak

Predivne pletenice: veoma jednostavne!

5. Korak

Uvijte obe strane ka sredini i pričvrstite ih za punđu ukosnicom.