Kako se dnevna i noćna krema savršeno dopunjuju

Razlika između noći i dana. Vaša koža ima svoj bioritam. Ali kakva joj je nega potrebna u različito vreme tokom dana? Odgovarajuća dnevna i noćna krema štite i optimalno neguju kožu 24 sata dnevno.

Zaštita i nega kože tokom celog dana

Svaki dan u životu žene je drugačiji i ima svoj ritam. Zato vam je potrebna redovna nega kože. Tokom dana, vašoj koži treba zaštita od uticaja iz spoljašnje sredine. Nasuprot tome, noću je potrebna podrška jer se tada regeneriše. Dnevna i noćna krema prilagođene vašem tipu kože će vam omogućiti da imate zdravu kožu i blistav ten.

Dnevna i noćna krema: zaštita i regeneracija

 Tokom dana, koži lica je potrebna vlaga i zaštita:

  • Nanesite svoju dnevnu kremu ujutru nakon čišćenja lica. Vaša dnevna krema hidrira kožu i ima funkciju zaštite od spoljašnjih uticaja.
  • Dnevne kreme sa antioksidantima neutrališu slobodne radikale i štite ćelije kože od oksidativnog stresa.
  • Da li provodite mnogo vremena napolju u toku dana? Onda koristite dnevnu kremu sa zaštitnim faktorom od sunca. Ona štiti kožu od sunca i sprečava starenje koje uzrokuju sunčevi zraci.
  • Tonirane dnevne kreme čine ten posebno svežim i glatkim.
  • Ovde možete saznati više o odgovarajućoj dnevnoj kremi za vaš tip kože.
 

Noću se regeneracija ćelija odvija punom brzinom i hidratantni sastojci efikasnije deluju na kožu:

  • Posle temeljnog čišćenja, nanesite noćnu kremu na lice i vrat. Noćna krema je obično hranjivija i pospešuje prirodni proces regeneracije kože.
  • Za razliku od dnevnih krema, noćne kreme ne sadrže faktor za zaštitu od sunca. Zato ne treba koristiti dnevnu kremu noću jer je zaštitni faktor noću suvišan.
  • Ovde možete saznati više o odgovarajućoj noćnoj kremi za vaš tip kože.
Dnevna nega: UV zaštita

Dnevna krema: zaštita od sunčevih zraka

Sunčeva svetlost je jedan od glavnih uzroka prevremenog starenja kože. Zato treba da koristite dnevnu kremu sa zaštitnim faktorom, kao što je NIVEA hidratantna dnevna krema sa vitaminom E.

Kako se koža regeneriše dok spavate

Noćna krema sadrži hranjive sastojke i veoma je hranjiva, jer noću naša koža postaje aktivna. Dok spavamo, distribuiraju se različiti hormoni (između ostalog) koji omogućavaju regeneraciju ćelija. Isto tako, cirkulacija i snabdevanje hranljivim materijama su intenzivniji noću nego u toku dana. Noćne kreme, u kombinaciji sa zdravim snom, pospešuju regeneraciju kože. Sastojci protiv starenja su takođe veoma važni za negu kože tokom noći. NIVEA Cellular noćna nega protiv starenja kože sa svojim sastojcima koji aktiviraju ćelije, podržava prirodni proces regeneracije kože, ubrzava obnavljanje kože i podmlađuje kožu.

Dnevna i noćna krema: lepa koža na celom licu

Za negu kože celog lica, potrebno je više od dnevne i noćne kreme. To je zato što je koža oko očiju naročito tanka i osetljiva. Hranjiva krema za oči sa dosta vlage sprečava pojavu finih linija i bora.
Krema za područje oko očiju

Zaštita sa kremom za područje oko očiju

Vaša koža lica je zaštićena non-stop uz dnevnu i noćnu kremu koje odgovaraju vašem tipu kože. Ali osetljivoj koži oko očiju potrebna je dodatna pažnja. Koristite kreme za područje oko očiju koje sadrže sastojke kao što su hijaluronska kiselina ili Q10.
Zdrav san

Spavajte dovoljno da biste bili lepi!

Pretvorite vreme spavanja u san za lepotu i priuštite sebi 7 ili 8 sati sna. Da biste spavali bolje, ne treba da večerate i pijete kafu 2-3 sata pre odlaska na spavanje. Obratite pažnju na vlažnost vazduha jer ako je vazduh zbog grejanja suv, on može da isuši kožu!

Dnevna i noćna krema: prilagođena potrebama vaše kože

Za dobru negu nisu važni samo sastojci, već i da dnevna, noćna i krema za područje oko očiju budu različite konzistencije. Odgovarajuća dnevna krema je lagana, koža je brzo upija i daje tenu mat izgled, zbog čega je savršena podloga za šminku. Nasuprot tome, noćna krema je hranjivija i viskoznija. Ona ostaje na koži duže vreme i deluje tokom cele noći. Za osetljivo područje oko očiju potrebna je hidratantna krema lagane teksture. Kada je u pitanju krema za negu područja oko očiju, važno je da je koža brzo upija i da pruža intenzivnu hidrataciju. NIVEA Q10 plus krema protiv bora za područje oko očiju je veoma pogodan za upotrebu u toku dana. Za noć, preporučujemo NIVEA Cellular negu protiv bora za područje oko očiju, koja je hranjivija i vidno smanjuje prve bore.
product-stage-bg