Volite svoju kožu: saveti za korišćenje dnevne kreme

Nećete dobiti drugu šansu da ostavite dobar prvi utisak. Vaše lice odražava vašu ličnost. Potrudite se da izgledate sveže tokom celog dana pomoću vaše lične rutine za ulepšavanje. Lice koje blista otvara mnoga vrata.

Vaša jutarnja rutina ulepšavanja

Svaki dan je drugačiji i ima svoj ritam. Zato je vašoj koži potrebna redovna nega. Trebalo bi da uvek imate vreme za negu, posebno ujutru kada uglavnom žurite. Vašoj koži je tokom dana potrebno puno vlage i zaštita od spoljnih uticaja.

Kako da lepo započnete dan

  1. Čišćenje
  2. Tonik
  3. Krema za područje oko očiju
  4. Dnevna krema

Nega pre rutine za lepotu: čišćenje i toniranje

Čišćenje kože je uvek prvi korak u rutini za negu lica – čak i ujutru jer se naša koža regeneriše tokom noći. Mrtve ćelije kože uvek treba pažljivo ukloniti. Tek onda sastojci dnevne kreme mogu da imaju maksimalno dejstvo. Koristite blago mleko za čišćenje sa hidratantnim sastojcima, kao što je NIVEA mleko za čišćenje lica.

Drugi korak posle čišćenja je toniranje. Nanesite blagi tonik na tufer da biste uklonili preostale tragove sredstva za čišćenje i pripremili kožu za dnevnu kremu. Vaše lice je sada osveženo a ten blistav – koža je spremna za dnevnu kremu.

Japanski način čišćenja kože: mrežica za penu

Japanke naročito vole da koriste penu za čišćenje lica. Pena dubinski čisti kožu ali je blaga prema njoj. Evo kako se koristi: Prvo, pokvasite mrežu sa sitnim rupicama vodom, a zatim nanesite malo proizvoda za čišćenje.

Utrljajte ga dobro i istisnite kroz rupice da bi se pena pojavila na mreži. Pokupite tu penu i njome temeljno očistite lice. Uzgred, možete postići sličan efekat i ako koristite NIVEA Rose Touch penu za čišćenje lica.
Mrežica za penu

Savršena nega i za dan i za noć

Prava nega lica štiti kožu tokom celog dana. Sve što vam je potrebno je krema za područje oko očiju, dnevna krema i noćna krema koje su prilagođene vašem tipu kože.

Dan je počeo: posvetite pažnju koži

Svaki dan je izazov za vašu kožu. Zato joj je potrebna dobra zaštita i dovoljno vlage. Što savesnije negujete kožu, to će ona biti opuštenija i uravnoteženija. Da biste odabrali dnevnu kremu koja vam najviše odgovara, treba da znate koji tip kože imate, kao i kakva je koža na svim delovima vašeg lica. Područje oko očiju je zaista posebno: tu je koža veoma tanka i dok trepćemo ili trljamo oči, mi je izlažemo velikom stresu.

A šta da radite ako vam ten deluje umorno i bledo? Jednostavno je: koristite toniranu kremu, kao što je NIVEA BB krema. Njena lagana pigmentacija odgovara vašoj prirodnoj nijansi kože. Pored toga, ona osvežava i hidrira kožu. Da li tokom dana provodite puno vremena napolju? Onda vam je potrebna dnevna krema sa zaštitnim faktorom. Ona štiti kožu od sunca i sprečava starenje koje uzrokuju sunčevi zraci.
Nega područja oko očiju

Nežno utapkajte kremu za područje oko očiju

Krema za područje oko očiju sprečava bore koje se pojavljuju na suvoj koži i bore smejalice. Evo kako treba pravilno naneti kremu za područje oko očiju: utapkajte je oko donjeg kapka domalim prstom, od unutrašnjeg ka spoljašnjem uglu oka.
proizvod-stage-bg

Hidratacija zavisi od vašeg tipa kože

Važno je da znate svoj tip kože kako biste pronašli idealnu dnevnu kremu. Ali to nije uvek lako. Niko od nas nema istu kožu. Pored toga, koža se vremenom menja. Međutim, kožu možemo podeliti u pet tipova. Saznajte koji tip kože imate i koja dnevna krema će vam najbolje odgovarati.
Kombinovana koža
Koja dnevna krema vam odgovara?

Kombinovana koža

Evo kako izgleda: sjajna je i sklona nečistoćama u T zoni. Koža na obrazima je normalna i suva. Da biste pružili negu svim delovima, koristite NIVEA hidratantnu dnevnu negu sa SPF 15 koja pruža najbolju zaštitu kombinovanoj koži.
Suva koža
Koja dnevna krema vam odgovara?

Suva koža

Evo kako izgleda: manje je elastična i sklona iritacijama i svrabu. Koristite hranjivu kremu za lice sa prirodim uljima, kao što je NIVEA hranjiva dnevna nega. Ovde možete saznati više o suvoj koži.
Normalna koža
Koja dnevna krema vam odgovara?

Normalna koža

Evo kako izgleda: fine teksture, ima dobru cirkulaciju, elastična i nije problematična. Savet: pre svega, normalnoj koži je potrebna hidratacija i zaštita. Redovnim pilingom za lice možete ukloniti mrtve ćelije kože. Ovde možete saznati više o normalnoj koži.
Koja dnevna krema vam odgovara?

Problematična koža

Evo kako izgleda: često aktivno luči sebum i sklona je iritacijama. Problematična koža može biti posledica i hormonskih promena. Savet: koristite antibakterijski gel za umivanje. Ovde možete saznati više o masnoj i problematičnoj koži.
Osetljiva koža
Koja dnevna krema vam odgovara?

Osetljiva koža

Savet: koristite hidratantnu negu koja umiruje i ne sadrži parfem. NIVEA dnevna krema za osetljivu kožu sa ekstraktom sladića i uljem semenki grožđa obezbeđuje intenzivnu hidrataciju i uklanja simptome osetljive kože. Ovde možete saznati više o osetljivoj koži.

Beauty sleep

Vaša koža ima svoj dnevni i noćni bioritam. Tokom dana potrebna joj je zaštita i vlaga, a noću podrška za prirodni proces regeneracije. Zato i dnevna i noćna krema treba da se savršeno dopunjuju. Pošto se tokom noći odvija proces regeneracije u koži, noćne kreme su hidratantnije i veoma bogate aktivnim sastojcima.

Za razliku od dnevne kreme, noćna krema ne sadrži faktor za zaštitu od sunca. Zato ne treba koristiti dnevnu kremu noću jer je zaštitni faktor noću nepotreban. Uvek koristite noćnu kremu pažljivo kao i dnevnu.
regeneration

Za zrelu kožu: krema protiv starenja

Kada napunite 30 godina, količina aktivnih sastojaka u koži, kao što su kolagen i hijaluronska kiselina počinje da se smanjuje. Vremenom koža može da skladišti sve manju količinu vlage. Rezultat: koža gubi svoj volumen. Ne možemo da zaustavimo proces starenja, ali odgovarajuća nega protiv bora taj proces može značajno da uspori.

Strog režim za negu kože

Mlada i zategnuta koža – ko to ne bi želeo? Da li će vam koža biti duže zategnuta ili brže stariti zavisi od genetskih predispozicija, ishrane i načina života. Međutim, ako pažljivo i sistematski negujete kožu možete značajno da smanjite znakove starenja. Vremenom sve je važnije da stimulišete kožu posebnom kremom protiv bora.

U proizvodima koji sadrže Q10, sastojci kože kao što je koenzim Q10 pospešuju regeneraciju kože. Posebna formulacija sa hijaluronskom kiselinom i ekstraktom magnolije u NIVEA Cellular liniji protiv starenja kože takođe ubrzava obnavljanje ćelija i regeneraciju kože. Dovoljno je da koristite proizvode protiv starenja kože, da biste postigli efekat u borbi protiv bora, ali je važno da ih koristite na svim delovima lica.
Zategnuta koža