Proizvodi za uklanjanje šminke: zašto su tako važni

PRAVILNO UKLANJANJE ŠMINKE I MASKARE

Iako biste radije da odete pravo na spavanje posle noćnog provoda, veoma je važno da uklonite šminku! Vaše trepavice i koža će biti zdravi samo ako temeljno uklanjate šminku.

Više nećete zaboravljati da uklonite šminku

Iako vam je uveče žao da obrišete umetnički našminkano lice, to je nešto što nesmete da preskočite i koža će vam biti zahvalna.

Uklonite šminku!

Bez obzira na to šta radite tokom dana, da li našminkani idete na posao ili ste proveli dan napolju bez šminke, čestice prašine, sebum i ljuspice kože lepe se za kožu i ne dozvoljavaju joj da diše. Zato ih treba ukloniti svako veče. Šminka može da izazove iritacije na koži. Zato je važno da kožu lica temeljno očistite svako veče kako biste sprečili pojavu nepravilnosti i prevremeno starenje kože.

Šminku treba da skinete najkasnije pre odlaska na spavanje – tako nećete isprljati posteljinu.

Koža bez nepravilnosti: ne zaboravite da uklonite šminku

Faza regeneracije kože odvija se noću. Međutim, ako ne uklonite šminku i puder, zapušavaju se pore i pojavljuju se miteseri i bubuljice. Čak i ako se ne šminkate i koristite samo kremu, trebalo bi da uveče temeljno očistite kožu. Svakog dana prljavština i štetne materije iz spoljašnje sredine dospevaju na kožu i treba ih ukloniti kako bi ten bio svež i ružičast.

Tri koraka su obavezna: čišćenje, toniranje i hidratacija da bi vaša koža bila sveža i blistava svakog dana.
Svi proizvodi za čišćenje i hidrataciju treba da budu prilagođeni vašem tipu kože. Kada čistite lice, najpre uklonite šminku sa očiju, a zatim temeljno očistite celo lice.
Zatim nanesite tonik da biste osvežili, umirili i smirili kožu lica i da biste je pripremili za fazu hidratacije.
Ovde možete saznati više o odgovarajućoj noćnoj kremi.

Blagi proizvodi za čišćenje lica nežno uklanjaju šminku i temeljno čiste kožu lica.

 

Treba ukloniti i maskaru

Da ne biste imali oči kao panda, uklonite maskaru jer njeni ostaci mogu da upadnu u oči ili da isuše trepavice. U najgorem slučaju čak mogu i da ih polome. Specijalna sredstva za uklanjanje šminke sa očiju, kao što je NIVEA losion za uklanjanje vodootporne šminke oko očiju, lako uklanjaju vodootpornu maskaru i istovremeno smiruju osetljivo područje oko očiju. Da biste temeljno očistili kožu, nanesite sredstvo na vatu, zatvorite oči i nežno ih obrišite.

Ali budite oprezni:
Uklonite šminku od unutrašnje ka spoljašnjoj strani da se ne bi pojavile bore. Maramice za čišćenje su obično previše agresivne za osetljivu kožu oko očiju – primetićete da uzrokuju neprijatno peckanje. 

NIVEA dvofazni losion za uklanjanje šminke oko očiju uklanja dugotrajni ruž i vodootpornu maskaru. Nežno hidrira trepavice i tako uklanja ostatke vodootporne šminke.


Vaša nova rutina nege

Blaga hidratacija posle uklanjanja šminke

Da biste dubinski očistili pore, koristite hidratantno mleko za čišćenje kao što je NIVEA mleko za čišćenje i dovršite rutinu za uklanjanje šminke osvežavajućim tonikom. NIVEA micelarna voda sa uljem badema umiruje kožu i obezbeđuje dugotrajnu hidrataciju. Nakon uklanjanja šminke, nanesite kremu koja odgovara vašem tipu kože da biste omogućili optimalnu apsorpciju sastojaka.

Najbolja nega uveče

  • Uklanjanje šminke
  • Čišćenje
  • Nega područja oko očiju
  • Nega lica