Skin

DNEVNI RITUALI ZA LEPU KOŽU

Od čišćenja i nege rano ujutru do večernje rutine za negu kože i dodatnih sat ili dva nege kojom nagradimo kožu – ovde ćete pronaći inspiraciju, informacije i preporuke za proizvode za negu kako biste se osećali još ugodnije u svojoj lepoj koži.

Vodite računa o koži
Vaša koža ima mnogo zadataka – reguliše telesnu temperaturu i količinu vode, brani telo od patogena i učestvuje u metabolizmu. U međuvremenu, ona je tokom celog dana izložena različitim uticajima, kako spoljašnjim tako i unutrašnjim. Zato je važno da pravilno negujemo kožu. Kada znate koji su glavni faktori stresa za vašu kožu, moći ćete da je zaštitite i pravilno negujete.

Leto, sunce, zaštita od sunca

Visoke temperature predstavljaju ozbiljan izazov za našu kožu. Rizik od opekotina je šestostruko uvećan tokom letnjih meseci. Štetni UV zraci ubrzavaju starenje i uzrokuju pojavu bora i pigmentaciju. Trebalo bi da koristite kvalitetnu zaštitu od sunca sa visokim zaštitnim faktorom kako biste bili sigurni da će vam koža biti lepa i zaštićena. UV zračenje deluje na kožu čak i tokom oblačnih dana i zato bi i obična dnevna krema trebalo da ima zaštitni faktor. 

Za lepu kožu potrebni su san i fizička aktivnost

Da li vam se pojavljuju tamni krugovi ispod očiju kada malo spavate? Za blistav ten veoma je važno da imate dovoljno sati sna jer se koža noću regeneriše. Idealna dužina sna se razlikuje od osobe do osobe, ali je to u proseku 7-8 sati. Ako niste dovoljno spavali, negujte umorne oči proizvodima koji ublažavaju znake umora kao što su tamni krugovi. Ako možete, trebalo bi da uspostavite redovan ritam spavanja. Izgled kože možete poboljšati i fizičkom aktivnošću – sportovi izdržljivosti na dnevnom svetlu stimulišu cirkulaciju.

Saveti za negu za lepu kožu
Šta je tajna lepe kože? Ako želite da imate blistavu i zdravu kožu lica i tela, ne možete da se oslonite samo na nasledne osobine i životne navike – neophodna je pravilna nega. Proizvodi za negu kože koji su posebno formulisani za vaš tip kože imaju optimalno dejstvo i daju koži svež izgled. Primenite ove savete da biste imali lepu kožu. Čišćenje i nega za lepu kožu: ujutru i uveče čistite kožu blagim gelom za čišćenje da biste uklonili višak sebuma, prljavštine i mrtve ćelije kože. Odaberite laganu hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom za dan i nanesite hranjivu noćnu negu pre spavanja. Dodatna nega za blistave oči: koža oko očiju je veoma tanka i dok škiljimo ili trljamo oči mi vršimo dodatni pritisak na kožu. Posebnom negom kože oko očiju sprečićete bore koje se javljaju na suvoj koži kao i mimične linije. I kao poslednje, ali ne i manje važno, jednom nedeljno odvojte vreme za tretman za lepu kožu: pilingom ćete ukloniti mrtve ćelije kože i istovremeno stimulisati cirkulaciju. Isplatiće se, ten će vam biti ružičast a koža lepa.