Hair

SAZNAJTE VIŠE O POTREBAMA SVOJE KOSE

Da biste negovali i oblikovali kosu na najbolji mogući način, treba da znate koji tip kose imate i šta će joj koristiti. Ovde ćete pronaći brojne članke koji će vam pomoći da bolje upoznate svoju kosu kako biste joj pružili odgovarajuću negu.

Pranje, sušenje, oblikovanje: Kako da negujete kosu

Kosa ne postaje lepa slučajno! Da biste pružili svojoj kosi pravu negu koja je prilagođena strukturi njenih vlasi, treba da znate njen tip. Mnogi saveti za negu mogu da se primene na sve tipove kose.


Saveti za negu kovrdžave kose

Pored kože lica i tela i kosa zahteva redovnu negu kako ne bi postala suva i neuredna. Kovrdžavoj kosi je zbog njenog oblika potrebna dodatna nega u odnosu na ravnu. Barem jednom nedeljno koristite hranjivu masku za kosu. Pored toga, potrebno je da rutinu nege prilagodite svojoj kosi. Povremeno nanesite balsam na kosu posle pranja i kad god je to moguće, sušite kosu prirodno. Topao vazduh fena može da ošteti strukturu vlasi.

Saveti za negu guste kose

Čak i ako imate gustu, neukrotivu kosu – ne očajavajte! I sa takvom kosom možete da napravite predivne frizure. Pošto je vašoj kosi preko potrebna hranjiva nega, koristite balsam posle svakog drugog pranja i pustite da se kosa prirodno osuši. Naš savet za oblikovanje neukrotive kose: umasirajte malu količinu kreme ili pene za oblikovanje u krajeve kose da biste zagladili vlasi koje štrče.


Tretman za svilenkastu, zdravu kosu

Kosa izgleda zdravo samo ako ima sjaj i volumen. Međutim, kosi često nedostaje hranjiva nega i sjaj zbog čega je lomljiva i deluje beživotno. Naš savet za negu kose: pružite kosi intenzivan tretman. Kako bi koža glave i kosa mogli da upiju hranjive sastojke, ostavite tretman da deluje pre nego što ga isperete. Kosa će ponovo biti sjajna i lako ćete je raščešljati.

Saveti za svakodnevnu negu kose

Da biste postigli veći volumen, koristite proizvode koji su posebno formulisani za dodavanje volumena. Pored toga, pravilna tehnika feniranja može trenutno da poveća volumen – usmerite fen suprotno od smera rasta kose jer ćete tako podići vlasi u korenu. Koristite hranjive balsame za beživotnu i oštećenu kosu i izbegavajte oblikovanje kose presom ili figarom. Veoma je važno da koristite odgovarajuće proizvode za negu. Vaša kosa će biti zdrava samo ako koristite šampone i balsame koji su namenjeni njenom tipu.