девојка са кратком косом, насмејана

Vitamin E za lice

Naš vodič za sve što treba da znate o vitaminu E, kako da ga koristite i zašto je tako dobar za vašu kožu lica.

Vitamin E krema za lice

Naš vodič za sve što treba da znate o vitaminu E, kako da ga koristite i zašto je tako dobar za vašu kožu.
жена

Predstavljamo heroja za negu kože: vitamin E

Vitamin E je često dostupan u kremama i uljima. Takođe se dodaje brojnim različitim proizvodima kojih možda niste ni svesni, uključujući kreme protiv starenja, serume za oči, kreme za sunčanje i šminku. Pa zašto je tako popularan i koje su prednosti korišćenja vitamina E za rutine nege kože?

Šta je vitamin E?

 

Dakle, da, to je vitamin. Ali „vitamin E“ se odnosi na grupu jedinjenja, koja se uglavnom apsorbuju hranom koju jedemo, a koja doprinose normalnom funkcionisanju ljudskog tela. Ali takođe je veoma koristan kada se primenjuje lokalno u nezi kože. 


Šta vitamin E čini vašoj koži?

девојка затворених очију, насмејана

Nanošenje vitamina E na kožu pomaže u zaštiti delikatne kože od oštećenja zbog svojih antioksidativnih svojstava. Takođe je izuzetno hidratantno — istovremeno je „ovlaživač“ i „omekšivač“ - tako da pomaže vašoj koži da apsorbuje vodu, ali i da je zadrži. Čak se pokazalo da pomaže u ublažavanju ekcema kod nekih ljudi.
 
 Korišćenje vitamina E za vašu kožu pruža vam brojne prednosti! Ali neki od njih se zaista ističu...


Vitamin E za šta je dobar

Nanošenje vitamina E na kožu pomaže u zaštiti delikatne kože od oštećenja zbog svojih antioksidativnih svojstava. Takođe je izuzetno hidratantno — istovremeno je „ovlaživač“ i „omekšivač“ - tako da pomaže vašoj koži da apsorbuje vodu, ali i da je zadrži. Čak se pokazalo da pomaže u ublažavanju ekcema kod nekih ljudi.

1) Jača barijeru kože

Jaka kožna barijera omogućava vašoj koži da zadrži vodu i ostane hidrirana. Može čak pomoći u smanjenju osetljivosti kože.

2) Super hidratantno

Kada je vaša kožna barijera jača, vaša koža može zadržati više vlage. Ovo čini vitamin E odličnim dodatkom svakoj rutini – posebno za one sa veoma suvom kožom ili za hladnije, suvlje mesece. Pomoći će u uklanjanju suvih mrlja, tako da možete uživati u glatkoj, hidriranoj koži tokom cele godine.

3) Jaka antioksidativna svojstva

 Upotreba proizvoda sa vitaminom E obezbeđuje visoku dozu antioksidanata, što pomaže u sprečavanju oštećenja izazvanih slobodnim radikalima (nečistoće koje se lepe za lice i izazivaju oštećenje kože).
 
 Antioksidansi takođe pomažu u jačanju sjaja vaše kože - sprečavaju oksidaciju ulja na licu, što može pomoći u smanjenju mitisera. Proizvodi sa vitaminom E mogu zaštititi vašu kožu, pa čak i pomoći u izglađivanju finih bora koje su ranije izazvali ti dosadni slobodni radikali.

4) Leči hiperpigmentaciju

Vitamin E se često koristi za izbleđivanje područja hiperpigmentacije. Ako je ovo problem koji vas muči, deluje još bolje u kombinaciji sa vitaminom C.

5) Štiti od UV zračenja

Vitamin E apsorbuje UVB svetlost – vrstu svetlosti koja može da izazove oštećenje kože i bore. Ali to može učiniti samo toliko da vas minimalno zaštiti, tako da definitivno nije izgovor da se odreknete kreme za sunčanje. Na sreću, NIVEA kreme za sunčanje zadovoljavaju različite potrebe i dobre su za različite tipove kože, što olakšava pronalaženje najbolje kreme za sunčanje za vašu kožu.

6) Bledi ožiljke od akni

Zahvaljujući svojim hidratantnim svojstvima i sposobnosti da pomognu u popravljanju i zaštiti kožne barijere, proizvodi vitamina E se često koriste za ublažavanje ožiljaka od akni. Efikasniji je na lakšim ožiljcima, ali dosledna upotreba vitamina E tokom izbijanja akni takođe može pomoći u sprečavanju ožiljaka.

7) Pospešuje promenu i regeneraciju ćelija

Vitamin E brže gura nove ćelije na površinu, što ubrzava zarastanje, obnavljanje ćelija i regeneraciju. To ga čini neverovatnim sastojkom u kremama i serumima, ali i fantastičnim dodatkom proizvodima za negu usana zbog svoje sposobnosti da brzo popravi i zaštiti ispucale usne.

Dakle, da li je vitamin E dobar za kožu?

Odgovor je odlučno da! I postoji mnogo NIVEA proizvoda koji će vam pomoći da u potpunosti iskoristite vitamin E u svojoj rutini nege kože.
Da li je vitamin E dobar za kožu?

Nega tela i lica

NIVEA sadrži vitamin E u nizu proizvoda zbog širokog spektra prednosti koje vitamin E ima za kožu.
 
Možda ćete primetiti da se bademovo ulje često navodi kao ključni sastojak u hidratantnim proizvodima za negu kože. To je zato što je to prirodni sastojak sa veoma visokim nivoom vitamina E.
 
Ali vitamin E nije samo za vaše lice, on takođe intenzivno hidrira kožu po celom telu.
 
NIVEA nudi intenzivno hidratantne i hranljive losione za telo, poput našeg NIVEA hranljivog mleka za telo koji sadrži naš NIVEA serum za duboku hidrataciju. Ova inovativna tehnologija za negu kože je prožeta prirodnim bademovim uljem i vitaminom E za intenzivnu hidrataciju. Prodire čak i u dublje slojeve kože kako bi se osigurala trajna hidratacija.
 
I naravno, vitamin E se nalazi u mnogim proizvodima za negu kože lica – sve od ulja za usne do kreme za lice – toliko je dobar. U stvari, naša NIVEA hidratantna krema je prožeta vitaminom E koji pomaže koži da održi ravnotežu vlage, ojača zaštitnu barijeru i nudi dodatnu hidrataciju i zaštitu za osetljivu kožu.

Da li je vitamin E dobar za kožu?

Najbolja vrsta vitamina E za vaše lice

Postoje različite vrste vitamina E, ali samo jedan je koristan za ljudski organizam. U listi sastojaka proizvoda najčešće se pominje 'Tokoferol', za koji je potvrđeno da se može primeniti na celo telo.
 
Dakle, ako se pitate da li vaša nega kože sadrži vitamin E (a nije već naveden na etiketi), proverite listu sastojaka i uskoro ćete saznati.
девојка коврџаве косе
Izvori vitamina E

Kako dopuniti nivo vitamina E

Kao što je već pomenuto, vitamin E je neophodan vitamin i doprinosi normalnom funkcionisanju ljudskog tela. Izuzetno je koristan u nezi kože, ali takođe bi trebalo da unosite vitamin E kroz hranu da biste iskoristili sve njegove moguće prednosti. Ali gde ga možete naći?

Izvori vitamina E

Šta jesti

Dobri izvori vitamina E uključuju biljna ulja, poput ulja repice, suncokreta, kukuruza ili maslinovog ulja. Orašasti plodovi i semenke su takođe odlični izvori. Pšenične klice, koje se nalaze u žitaricama, takođe će vam pomoći da povećate nivo vitamina E.

Izvori vitamina E

Dodaci vitamina E

Sjajno je koristiti vitamin E u nezi kože. Ali i celo vaše telo može imati koristi od njega. Ako mislite da vam nedostaje ovaj esencijalni vitamin, pokušajte da uzmete dodatak i trebali biste da vidite prednosti na svojoj koži, kosi, pa čak i očima. Takođe jača imuni sistem tela – što je uvek dobro u zimskim mesecima.
 
 Pazite da ne preterujete jer visoke doze vitamina E mogu biti štetne - najbolje je da se konsultujete sa svojim lekarom ako ste zabrinuti.
 
 Višak vitamina E koji vaše telo ne iskoristi odmah se čuva za buduću upotrebu, tako da verovatno ne morate da ga unosite svaki dan (naročito ako je vaša ishrana takođe bogata vitaminom E).

Briga o vašoj koži

NIVEA proizvodi koriste niz prirodnih sastojaka za negu kože kada formulišu naše proizvode kako bi bili sigurni da sve dobro funkcioniše i doprinosi održavanju vaše kože zdravom.
 
Ako ikada tražite savet za negu kože, samo pretražite NIVEA web stranicu i sigurno ćete pronaći informacije koje su vam potrebne za kreiranje savršene rutine za negu kože.