Frizure za decu

Slatke i moderne frizure za najmlađe. Sada kada više nisu tako mali, možete im praviti i neke kreativnije frizure. Evo nekoliko jednostavnih saveta i ideja za moderne frizure.

Najbolja rutina nege za decu

Pre nego što napravite neku slatku frizuru, važno je da kosa vašeg deteta bude pravilno negovana.

Dečjoj kosi je potrebna posebna nega

Dok je dete još uvek malo, njegova kosa se razvija i može da bude tanja i osetljivija nego kosa odrasle osobe. Lako se lomi i mrsi pa je neophodna blaga rutina nege.
dečak-se-kupa
Korak ko korak za negu dečje kose

Pranje kose

Nije potrebno da deci perete kosu svakog dana, ali je važno da uvek koristite specijalan šampon za decu kao što je *NIVEA Baby ekstra blagi šampon*. Ovaj šampon održava prirodnu pH vrednost kože glave i neće iritirati osetljive oči vašeg deteta.
 
majka-suši-kosu-sinu-posle-kupanja
Korak ko korak za negu dečje kose

Sušenje kose

Pokušajte da što bolje osušite kosu peškirom, ali ako vaše dete ima debelu vlas, kosu možete kratko sušiti i fenom koji ste podesili na nisku temperaturu.
žena-nanosi-kremu-na-ćerku
Korak ko korak za negu dečje kose

Hidratacija kože

Važno je da nanesete hidratantni proizvod na kožu deteta čim ga obrišete peškirom. Koristite blagi hidratantni proizvod kao što je *NIVEA Baby hidratantni losion* da biste bili sigurni da odgovara osetljivoj koži.
majka-češlja-ćerkinu-kosu
Korak ko korak za negu dečje kose

Češljanje kose

Sada treba da razmrsite kosu. Obične četke mogu da oštete osetljivu, mladu kosu pa umesto njih upotrebite širok češalj koji je mnogo nežniji prema kosi i može da je razmrsi.
Korak ko korak za negu dečje kose

Stilizovanje kose

Kada je u pitanju stilizovanje, na sputavajte svoju kreativnost – klinci vole kada su jedinstveni! Međutim, ne bi trebalo da koristite nikakve proizvode za stilizovanje dok je dete malo jer mogu biti previše agresivni.

Neodoljive dečje frizure

Otkrijte slatke frizure koje će se dopasti vašem detetu koliko i vama.
slatka-devojčica-sa-pletenicom
Moderne frizure za devojčice

Pletenice

Upletena kosa je veoma jednostavna frizura, a deluje uredno i prefinjeno. I sa jednom i sa dve pletenice, ova frizura uvek pokazuje vaš trud. Ako želite da frizura deluje još elegantnije, napravite riblju kost!
slatka-devojčica-sa-punđom
Moderne frizure za devojčice

Punđe

Punđa je klasična i elegantna frizura. Podignite kosu vaše devojčice u jednu ili dve punđe i pričvrstite ih ukosnicama. Vaša malena će izgledati veoma ljupko i elegantno.
devojčica-sa-konjskim-repom-crta
Moderne frizure za devojčice

Konjski rep

Klasični konjski rep je jednostavna frizura, ali i praktična jer kada pokupite svu kosu sa njenog lica, vaša devojčica će moći nesmetano da se igra i izgledaće čisto i uredno.
devojčica-sa-plavom-trakom-za-kosu
Moderne frizure za devojčice

Trake za kosu

Trake za kosu jarkih boja sjajan su dodatak bilo kojoj frizuri. Možete ih upotrebiti kao modni dodatak ili da pokupite šiške sa lica kada pravite punđu.

Kako napraviti savršen konjski rep

Savršen konjski rep možete lako napraviti ako budete pratili nekoliko jednostavnih saveta.

Uvek prvo očetkajte kosu jer je lakše oblikovati kosu koja nije zamršena. Pokupite kosu rukama, zagladite neravnine četkom i proverite da li ste izostavili neki pramen.

Ako kosa vaše devojčice još uvek nije dostigla punoću, vežite rep tamo gde je kosa najdeblja.

Na kraju rep vežite dečjom gumicom. Pomoću lepih i šarenih šnala možete pričvrstiti pramenove koji štrče kako bi frizura izgledala savršeno.
majka-češlja-ćerkinu-kosu

Frizura i za mamu i za ćerku

Sjajan način da se zbližite sa ćerkom je da nosite iste frizure. Ne samo da će vaša devojčica osećati bliskost sa vama, već će i svi znati da je vaša ćerka!

5 brzih saveta za stilizovanje kose vaše ćerke

  • Ne vucite kosu – dečja kosa je osetljivija od vaše.
  • Uvek koristite meke gumice za kosu da ne biste oštetili kosu vaše devojčice.
  • Stavite šnale za kosu da bi frizura trajala celog dana.
  • Ne četkajte kosu vašeg deteta previše često jer tako možete da je oštetite.
  • Zdrava kosa se lakše stilizuje – zato je redovno skraćivanje jako važno.