NIVEA Losion za zaštitu od sunca

Nega i zaštita u jednom proizvodu. Preterano izlaganje sunčevom zračenju predstavlja stres za kožu. Neke od mogućih posledica su opekotine od sunca i ubrzano starenje kože. NIVEA SUN proizvodi mogu to da spreče. Namenjeni su bebama, deci i odraslima.

Kako pronaći najbolji losion za zaštitu od sunca

Da biste pronašli odgovarajući losion za zaštitu od sunca za sebe i svoju decu, treba da uzmete u obzir tip kože, godine i intenzitet sunca. Postoje proizvodi koji pružaju vodootpornu zaštitu, za kožu osetljivu na sunce ili kreme koje su posebno formulisane za decu stariju od jedne godine. Za sve NIVEA SUN proizvode podnošljivost za kožu je dermatološki dokazana.

Savet: Ako ne znate koji je vaš tip kože, možete se obratiti dermatologu. Ako putujete u toplije krajeve, preporučuje se da prethodno uradite test za tip kože.

Tipovi kože: koji losion za zaštitu od sunca mi najviše odgovara?

U Evropi, najčešći su tipovi kože od 1 do 4. Tip 1 se odnosi na veoma svetlu i veoma osetljivu kožu i poznat je kao keltski tip. U poređenju sa njima, osobe čiji je ten tip 4 su mnogo otpornije na sunčeve zrake. Prepoznatljiv po braonkastoj koži, mediteranski tip ima bolju osnovnu prirodnu zaštitu, ali je losion za zaštitu od sunca neophodan ako želite da se sunčate duže.

Ovde možete saznati više o različitim tipovima kože i odgovarajućim proizvodima za zaštitu od sunca.

Losion za zaštitu od sunca za veoma osetljivu kožu


Veliki broj ljudi ima naročito osetljivu kožu. NIVEA SUN je razvila Protect & Sensitive  losion za zaštitu od sunca u skladu sa potrebama osetljive kože. Isto se odnosi na decu i bebe. Za njihovu osetljivu kožu potrebna je posebna zaštita. NIVEA SUN Dečiji losion za zaštitu od sunca sa dekspantenolom je dodatno vodootporan i sprečava isušivanje kože tela i lica. Ovde možete saznati više o nezi osetljive bebine kože.
 

Korisne informacije: saveti o odgovarajućoj zaštiti od sunca

Da li je moguće produžiti dejstvo zaštite od sunca ponovnim nanošenjem proizvoda?

Zaštitno dejstvo se ne može produžiti. Zaštitni faktor koji odaberete i dužina trajanja prirodne zaštite kože određuje koliko dugo možete biti bezbedni na suncu. Redovno nanošenje (posle plivanja, kada se osušite...) pomaže da održite željeni nivo zaštite.

Koji je rok trajanja proizvoda za zaštitu od sunca?

Za proizvode koji nisu otvoreni, minimalni rok trajanja je 30 meseci. Rok trajanja nakon otvaranja proizvoda može se naći na poleđini gde se nalazi simbol u obliku otvorene posude sa brojem. Broj označava rok trajanja proizvoda u mesecima nakon otvaranja boce - obično 12 meseci.

Kako da ispravno nanesem zaštitu od sunca?

Losion za zaštitu od sunca treba naneti na sve nepokrivene delove na telu i licu. Prava mera je oko 30 do 40 milimetara za čitavo telo odrasle osobe. Važno: namazati takozvane „zamke za sunce‟. To su delovi koji su naročito izloženi sunčevim zracima kao što su nos, ramena, uši, grudi ili glava i treba ih detaljno namazati losionom sa najvećim mogućim zaštitnim faktorom. Pored toga, preporučujemo vam da svaka dva sata nanesete novi sloj zaštite od sunca – uvek kada izađete iz vode i kada se osušite. Dobro je znati: ponovnim nanošenjem proizvoda ne povećava se niti produžava zaštitno dejstvo, već se samo održava postojeći nivo zaštite.

Šta znači trenutna zaštita?

Svi NIVEA SUN proizvodi pružaju trenutnu zaštitu od opekotina i prevremenog starenja. „Trenutna zaštita‟ znači da određena UVA i UVB zaštita deluje odmah nakon nanošenja. Nije potrebno čekati da počne da deluje. Nakon nanošenja losiona za zaštitu od sunca, možete odmah da uživate u suncu. Međutim, vodite računa da nanesete proizvod pre nego što izađete napolje jer ste već na putu do plaže izloženi velikoj količini UV zračenja.

Losion ili ulje za zaštitu od sunca?

Da li ćete koristiti losion ili ulje za zaštitu od sunca takođe zavisi od vašeg tipa kože. NIVEA Sun Protect & Moisture hidratantni sprej za zaštitu od sunca vam omogućava da dobijete zlatnu i dugotrajnu preplanulu boju. Međutim, ulje se ne preporučuje za tip 1 i 2 zbog svog ograničenog zaštitnog faktora. NIVEA losion za zaštitu od sunca ima značajnu prednost: dostupan je sa svim zaštitnim faktorima od 6 do 50+. Zahvaljujući odabranim sastojcima, NIVEA hidratantni losion za zaštitu od sunca pruža odgovarajuću negu i čini kožu mekom i glatkom.

 

Zaštita i nega

NIVEA Protect & Moisture hidratantni losion za zaštitu od sunca pruža zaštitu koja odmah deluje nakon nanošenja i dodatno neguje i hidrira kožu. Visoko kvalitetni sastojci čine kožu nežnom i mekom. Visokoefikasan sistem UVA/UVB zaštite omogućava trenutnu i dugotrajnu zaštitu protiv opekotina i prevremenog starenja kože.