Nega zrele kože

OČUVAJTE MLADALAČKI IZGLED

Koža lica se vremenom menja. Sve je zahtevnija i potrebna joj je puna pažnja. Pravilnom negom možete u velikoj meri smanjiti prve znake starenja kao što su bore smejalice i bore.

Zrela koža: prvi znaci

Lepa koža i mladalački izgled – ko to ne želi? Ali vremenom, koža gubi elastičnost i čvrstinu. Kako bi vaša zrela koža bila blistava i lepa, sprečite znake starenja pomoću specijane kreme protiv starenja.

Kako koža postaje zrela?

  • Od dvadesetih, naša koža polako počinje da gubi vlagu.
  • Do 30. godine, koža proizvodi manje lipida – pojavljuju se fine linije i prve bore na čelu.
  • Posle 40. godine, naša koža postaje tanja i gubi čvrstinu i elastičnost. Prvi znaci zrele kože su vidljivi oko očiju i usta. Kako starimo, aktivnost ćelija u našem telu se smanjuje i koža se regeneriše mnogo sporije.
  • Zbog smanjene količine kolagena u koži, volumen zrele kože se vidno smanjuje nakon 50. godine.
  • Do 60. godine, koža gubi gustinu i debljinu. Isto tako, počinju da se pojavljuju staračke pege.

Zaštitite kožu od sunčevog zračenja!

Štetni UV zraci su jedan od glavnih uzroka bora ili pigmentnih fleka na zreloj koži. Zato uvek treba da koristite kremu za lice sa zaštitnim faktorom. Ovde možete saznati više o zaštiti od sunca.

Nega sede kose

Zrela koža – budite lepi!

Naša koža se menja kako starimo. Ne možemo da zaustavimo ovaj proces, ali uz odgovarajuću negu možemo da sprečimo simptome. Zrela koža je posebno zahtevna i potrebna joj je posebna pažnja. NIVEA je razvila niz proizvoda protiv starenja koji će vam pomoći da održite mladalački izgled i sprečiti prevremeno starenje kože. Kreme koje sadrže Q10 plus i veoma efikasan kreatin smanjuju bore i fine linije na koži. NIVEA Cellular linija protiv starenja, sa inovativnom formulacijom, podstiče obnavljanje ćelija kože. 

Održite vitalnost kože

Proces starenja kože je veoma individualan i pod uticajem unutrašnjih i spoljašnjih faktora. Generalno, između 25. i 30. godine trebalo bi da počnete da koristite visoko kvalitetne proizvode protiv starenja kože kako biste joj pružili hidrataciju i zaštitu.

Sastojci za zrelu kožu

  • Q10 je sastojak kože čija prirodna koncentracija vremenom opada. Odgovarajuća krema protiv starenja ponovo snabdeva kožu koenzimom Q10.
  • NIVEA Cellular linija protiv starenja kože sa hijaluronskom kiselinom i ekstraktom magnolije razvijena je za potrebe zrele kože. Njena formulacija sa hijaluronskom kiselinom i ekstraktom magnolije poboljšava sposobnost kože da apsorbuje vodu i otpornost ćelija na oksidativni stres.

Šminka – mala pomoć za zrelu kožu

Šminkom možemo da naglasimo lepotu zrele kože. Tonirana dnevna krema ujednačava ten. Naglasite oči i pružite usnama odgovarajuću negu – idealan je balsam za usne u boji.

Maske za lice za svežinu i hidrataciju

Sve što vam je potrebno za prirodnu negu zrele kože možete pronaći u kuhinji. Umijte se bademovim mlekom da biste sprečili prve bore i osvežite kožu maskom od belanca.