KAKO SMANJITI BORE NA ČELU

KAKO SMANJITI BORE NA ČELU: SAVETI ZA ČISTU KOŽU

ŠTA MOŽETE UČINITI PROTIV PRVIH BORA?

Sa vremenom, različiti izrazi lica postaju trajno vidljivi na našem licu - obično prvo na čelu. Šta možete učiniti u vezi toga? Ostanite hidrirani, opustite se i nanesite specijalne proizvode za negu protiv starenja.

ČELO BEZ BORA: ŠTA POMAŽE PROTIV BORA?

Čelo je u stalnom pokretu - posebno kada smo zadivljeni, skoncentrisani ili dok razgovaramo sa nekim. Što su izrazi lica snažniji, oni pre ostavljaju tragove na koži. Ovi saveti i trikovi mogu pomoći u smanjenju dubine bora.

5 SAVETA ZA ČELO BEZ BORA

ODRZAVAJTE-KOZU-CVRSTOM-UZ-REDOVNU-HIDRATACIJU

1. ODRŽAVAJTE KOŽU ČVRSTOM UZ REDOVNU HIDRATACIJU

Sitne bore često uzrokuje suva koža. Redovno pijte vodu, nezaslađene čajeve ili voćne sokove, i na taj način možete održati kožu hidriranom i elastičnom.
 
KREMA-PROTIV-BORA-JE-VAS-SAVEZNIK

2. KREMA PROTIV BORA JE VAŠ SAVEZNIK

Koža je iritirana i iznutra i spolja. Zato je neophodno da u svoju rutinu nege uključite hidratantnu kremu bogatu hijaluronskom kiselinom ili koenzimom Q10 kako biste optimalno nahranili kožu.
TRETMANI-LEPOTE

3. TRETMANI LEPOTE

Pokušajte da napravite piling na bazi kiseline. On prodire u gornji sloj kože i ne oštećuje je. Nakon ovakvog pilinga povećava se proizvodnja kolagena u koži, što daje lep i svež izgled vašem licu.
DUBINSKO-CISCENJE-LICA

4. DUBINSKO ČIŠĆENJE LICA

Važno je da temeljno očistite pore i kožu. Nanesite nežni hemijski piling da biste izgladili bore na čelu.
OPUSTITE-SE

5. OPUSTITE SE

Odvojite malo vremena samo za sebe i radite ono što volite. Stres može produbiti vaše bore zbog situacija u kojima se mrštite ili čudite. Spa dan zvuči sjajno, zar ne?

UZROCI: KAKO NASTAJU BORE NA ČELU?

Ako se mišići čela stežu kada su obrve podignute, koža iznad njih se nabora. Vremenom, ovaj prirodni izraz lica dovodi do prvih trajnih bora na licu.


KOLIKO SE ČESTO MRŠTITE?

Bilo da ste iznenađeni, ljuti ili skoncentrisani, refleksno podižete obrve tako što aktivirate mišiće čela. Naravno, koliko će biti duboki tragovi koje ostavljaju ovi izrazi lica su genetski faktori na koje ne možemo uticati. Ljudi sa izražajnijim licima obično su pažljivi i empatični prema drugima, ali se ranije suočavaju sa prvim borama.

 

Na ovaj način naši izrazi lica ostavljaju trag.

 

Koža duguje svoj izgled pun proteina, prirodnim vlaknima kolagena i elastina. Kod lica koje je stalno u pokretu, kao na primer kada je čelo namršteno ili podignuto, struktura vlakana se menja. Mladalačka elastičnost kože se smanjuje i pojavljuju se bore.KADA SE POJAVLJUJU BORE NA ČELU?

Nakon 20. godine života vaša koža počinje da gubi hidrataciju, a u godinama koje dolaze i vredne lipide. Tada se mogu pojaviti prve linije koje ocrtavaju izraze lica. Dobra vest: u ovom ranom uzrastu, bore su i dalje površne.

Ako nanesete hidratantnu kremu za negu lica, možete sprečiti nastanak bora u ranoj fazi i duže zadržati kožu glatkom. U kasnijoj dobi, s druge strane, duboke bore na čelu mogu se smanjiti samo posebnim kombinacijama aktivnih sastojaka i tretmana protiv bora.

 
KADA-SE-POJAVLJUJU-BORE-NA-CELU

UKLONITE BORE SA ČELA: DA LI IMA EFEKTA DA SVOJE LICE MASIRAM ČESTO?

Još uvek nije dokazano da masaža lica smanjuje bore na čelu – ali svakako pomaže da se opustite. Evo kako: Postavite kažiprste horizontalno preko obrva kako biste nežno gurnuli kožu prema dole. Istovremeno, povucite mišiće čela. Zar nije dobar osećaj?


KAKO MOŽETE SPREČITI POJAVU BORA NA ČELU?

PREVENCIJA-BORA

PREVENCIJA BORA: 5 SAVETA ZA SVAKODNEVNU NEGU PROTIV BORA

 1. Očistite lice
  Naravno, savršeno čišćenje lica podrazumeva u potpunosti uklonjenu prljavštinu i šminku sa kože, ali je istovremeno dovoljno nežno kako ne bi oštetilo kožu i rastvorilo njene lipide. Savet: koristite micelarnu vodu, jer ona na nežan način čisti i neguje kožu.
 2. Hidratacija
  Hidratacija je sve! Da biste sprečili stvaranje prvih bora na čelu, pobrinite se da u vašoj rutini nege postoji kvalitetna hidratantna krema protiv bora (antioksidansi daju kvalitet kremi). Serumi i ulja za lice su takođe korisni. Zato nanesite nekoliko kapi na dlanove i nežno masirajte dok koža ne upije proizvod.
 3. Koristite masku jednom nedeljno
  Od 30. godine koža sve više gubi hidrataciju i lipide. Zato je tada koži potrebna dodatna nega. To se najbolje postiže sa intenzivno hidratantnim maskama za lice.
 4. Ostanite zdravi
  Ishrana sa malo hranljivih materija, stres, alkohol i nikotin mogu ubrzati prevremeno starenje kože. Ako smanjite ove uticaje, možete odložiti nastanak bora.
 5. Ostanite opušteni
  Da li se često mrštite,  trepćete često kada ste izloženi suncu ili se naprežete dok gledate u daljinu? U ovim situacijama pokušajte da svesno opustite lice. Dioptrijske i sunčane naočare mogu da uštede stres na očima, koži i mišićima čela.