Imate pitanje u vezi sa negom beba?

Ovde možete pronaći odgovore na najčešća pitanja.

1. KAKO TREBA KORISTITI PROIZVODE ZA NEGU BEBA?
Svi NIVEA proizvodi za negu beba sadrže savete za upotrebu. Oni se mogu koristiti svakodnevno. Nanose se nežnim pokretima, rukom ili prstima. Važno je da ruke budu čiste.

2. DA LI POSTOJE PROIZVODI ZA NEGU BEBA KOJI NE SADRŽE KAMILICU?
Većina naših NIVEA proizvoda za negu beba ne sadrži kamilicu. Jedino NIVEA Baby Blagi šampon i kupka, NIVEA Baby Soft kupka i NIVEA Baby Extra Mild šampon sadrže kamilicu.

3. DA LI TREBA DA ISPEREM NIVEA BABY KREMASTU KUPKU/KUPKU I ŠAMPON (2 U 1) SA BEBINE KOŽE?

Da, sve proizvode koji se ispiraju (šampon i kupka) treba nežno i  temeljno isprati.

4. KADA MOGU DA POČNEM DA KORISTIM ZAŠTITU OD SUNCA ZA BEBU?
Dermatolozi preporučuju da bebe i decu do 3 godine starosti ne treba izlagati direktnoj sunčevoj svetlosti jer zaštitni sistem njihove kože još uvek nije u potpunosti razvijen, a bebe mlađe od godinu dana ne treba uopšte izlagati suncu. Ako želite da koristite proizvode za zaštitu od sunca kao dodatnu zaštitu za decu, NIVEA proizvodi iz linije Baby Sun imaju najveći zaštitni faktor. NIVEA Baby SUN štiti bebe već od 3. meseca od refleksije sunčeve svetlosti. NIVEA Baby SUN proizvodi ne sadrže boje, konzervanse ni parfem, što ih čini naročito pogodnim za osetljivu kožu beba. Za decu stariju od 1 godine, pogodni su i NIVEA SUN Kids proizvodi iz klasične linije NIVEA proizvoda za zaštitu od sunca.

5. ZAŠTO SU NIVEA PROIZVODI NAROČITO POGODNI ZA OSETLJIVU KOŽU BEBA?

Ako tražite proizvode bez konzervansa, preporučujemo vam naše NIVEA Baby ulje, NIVEA Baby zaštitna zimska krema, NIVEA Baby Pure & Sensitive intenzivnu kremu, NIVEA Baby kremasti sapun.

6. KOJI NIVEA PROIZVODI NE SADRŽE PARFEM?
Ako tražite NIVEA proizvode za negu beba koji ne sadrže parfem, preporučujemo vam NIVEA Baby Pure & Sensitive maramice, NIVEA Baby losion za sunčanje sa zaštitnim faktorom 50 i NIVEA Baby kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom 50.

7. KOJI NIVEA PROIZVODI NE SADRŽE KONZERVANSE?

Ako tražite proizvode koji ne sadrže konzervanse, preporučujemo vam naše NIVEA Baby ulje, NIVEA Baby zaštitnu zimsku krmeu,  NIVEA Baby Pure & Sensitive intenzivnu kremu, NIVEA Baby kremasti sapun.

8. DA LI POSTOJE NIVEA BABY MARAMICE KOJE NE SADRŽE PARFEM?
Naše NIVEA Baby Pure & Sensitive maramice ne sadrže parfem i posebno su prilagođene potrebama beba sa veoma osetljivom kožom.

9. DA LI MOGU DA BACIM NIVEA BABY MARAMICE U WC ŠOLJU? DA LI SU BIORAZGRADIVE?
Naši potrošači očekuju da proizvodi nisu samo prijatni za kožu, već i da ne zagađuju prirodnu sredinu. Za nas je održivost veoma važan aspekt kvaliteta proizvoda. Biorazgradivost NIVEA Baby Toddies maramica je testirana u eksternoj instituciji u skladu sa OECD standardom 301. Tokom ovog ispitivanja, proverava se koliko brzo i u kojoj meri se određena supstanca razgrađuje u vodenom okruženju pod aerobnim uslovima (pod uticajem mikroorganizama u postrojenju za preradu otpadnih voda). Pošto NIVEA Baby Toddies maramice ispunjavaju sve kriterijume OECD standarda, mogu se označiti kao „biorazgradive“ i dozvoljeno je bacati ih u WC šolju. Kao što je navedeno u uputstvu za upotrebu, možete da bacite u WC šolju najviše 5 maramica odjednom!

10. KOLIKO ČESTO TREBA DA KUPAM BEBU?
Da ne biste previše narušili prirodnu zaštitnu barijeru kože vaše bebe, ne bi trebalo da je kupate previše često. Kada je u pitanju održavanje higijene, dovoljno je da kupate bebu jednom nedeljno. Međutim, ako beba uživa u kupanju, možete da je kupate i češće, ali vodite računa da ne bude predugo u vodi jer voda može da isuši bebinu kožu.            
Zapamtite: nikada ne ostavljajte bebu u kadi bez nadzora!

11. KOJA JE PREDNOST NIVEA BABY ULJA PRI KUPANJU?
Prilikom svakog kupanja, ne skidamo samo prljavštinu već i dragocene lipide sa površine kože, čime se narušava prirodni odbrambeni mehanizam osetljive bebine kože, čak i tokom kupanja u čistoj vodi. Iz tog razloga, bebu ne treba kupati predugo i previše često. NIVEA Baby ulje, pomažu da se uspostave prirodni zaštitni mehanizmi kože obnavljanjem lipida u koži koji čine barijeru. 

12. DA LI MOGU DA NEGUJEM KOŽU BEBE OBIČNIM LOSIONOM ZA TELO KOJI JA KORISTIM?
NIVEA Baby proizvodi su posebno razvijeni i testirani u skladu sa potrebama osetljive bebine kože. Svi su dermatološki testirani i pružaju optimalnu negu koži vaše bebe koja se još uvek razvija i zato nije istog sastava kao koža odrasle osobe. Zato za vašu bebu preporučujemo NIVEA proizvode za negu beba, a ne losion za telo koji je namenjen odraslima.

 


Da li imate još neko pitanje?

Obratite nam se putem našeg formulara za kontakt.