Skin

KOJI JE VAŠ TIP KOŽE?

Saznajte koji tip kože imate!
Normalna koža: ako imate glatku kožu sa sitnim porama i ružičastim tenom, vaša koža je normalna. Vi čak možete povremeno da prekršite neko pravilo nege kože. Ali, da bi imala zdrav izgled, čak je i normalnoj koži potrebna personalizovana rutina za negu, dovoljno vlage i zaštita. Naš savet: da biste zadržali lep i zdrav izgled kože, obavezna je redovna jutarnja i večernja nega.

Suva koža ili osetljiva koža?
Suva koža: da li vam je koža gruba i peruta se? Suvoj koži nedostaju vlaga i lipidi, odnosno masnoće. Ona je zato zategnuta, nije veoma elastična i javlja se svrab. Pod uticajem spoljašnjih faktora kao što su sunčeva svetlost, vetar, ili suv, zagrejan vazduh, na koži se javljaju iritacije. Specijalne kreme pomažu koži da zadrži vlagu i jačaju zaštitnu barijeru. Naš savet: dnevne kreme sa zaštitnim faktorom štite suvu kožu od UV zraka. Osetljiva koža: ovo je zapravo stanje kože, a ne određeni tip, jer i suva i kombinovana koža mogu da budu osetljive. Osetljiva koža obično burno reaguje na unutrašnje i spoljašnje uticaje kao što su stres, neadekvatna ishrana, UV zračenje i suv, zagrejan vazduh. Kada se naruši ravnoteža kože, javlja se crvenilo i svrab i koža je zategnuta i suva. Osetljivoj koži je zato potrebna posebna nega koja umiruje i poboljšava njeno stanje. Naš savet: koristite proizvode za negu koji su posebno formulisani za osetljivu kožu.

Kombinovana ili problematična koža?
Kombinovana koža: ovaj tip je zapravo kombinacija dva tipa – suve i masne kože, i zato se tako zove. Kombinovana koža je sjajna i sklona nepravilnostima, naročito u T zoni – između čela, nosa i brade. Koža na obrazima je, s druge strane, normalna i suva. Uvek koristite proizvod za negu koji je posebno formulisan za kombinovanu kožu kako biste povratili prirodnu količinu vlage. Problematična koža: ova koža proizvodi više sebuma nego što je potrebno. Rezultat: javljaju se miteseri i bubuljice. Genetske predispozicije, stres, kao i hormonalne promene mogu da budu uzrok ovog tipa kože. Specijalnim antibakterijskim proizvodima za čišćenje i negu možete povratiti prirodnu ravnotežu kože i sprečiti pojavu nepravilnosti. Naš savet: ujutru i uveče čistite lice blagim pilingom.

Zrela koža? Zadržite mladalački izgled!
Dok starimo u koži se dešavaju razni procesi koji utiču na njen izgled i strukturu. Ćelijska aktivnost opada, regeneracija se usporava, smanjuje se proizvodnja kolagena i javljaju se oštećenja od UV zračenja. Često se menja i naš tip kože – zrela koža je često suva. Odgovarajućim proizvodima za negu protiv starenja kože, možemo da sprečimo i smanjimo linije, bore i tamne mrlje. Naš savet: koristite specijalne proizvode za negu područja oko očiju jer se upravo tu uočavaju prve mimičke linije.