Koža žena i koža muškaraca: različite po prirodi!

Saveti za negu za nju i njega Koža muškaraca nije ista kao koža žena! Zato muškarci ne bi trebalo da koriste iste proizvode za negu kao žene. Da bi njihova koža izgledala sveže i zdravo, potrebna im je prilagođena rutina nege.

Razlika je u koži

Baš kao i žene, muškarci takođe žele da im koža dugo izgleda negovano i zdravo. I baš kao i žene, i oni imaju problema sa osetljivom kožom, aknama i starenjem kože. Ali koža muškaraca se razlikuje i po strukturi i po funkciji.

Bore i muškarcima predstavljaju problem

Bardo citat

Zašto je zaštita od sunca važna i za muškarce

Svi znamo taj osećaj: kada je sunčano, mi odmah poželimo da odemo u park, otputujemo u tople mediteranske zemlje ili na planinu. Mnogi muškarci veruju da sunce ne može oštetiti njihovu jaku kožu, ali to je pogrešno: čak i kod muškaraca pod uticajem jakog sunca koža prerano stari i pojavljuju se bore. Pored toga, ako su predugo na suncu, i muškarci mogu da dobiju pigmentne mrlje ili staračke pege na koži.

Zato je redovna zaštita od sunca obavezna i za muškarce: uši, vrat i koža glave kod muškaraca koji nemaju puno kose posebno su izloženi suncu.


Proizvodi za negu za nju i njega

Mnogi proizvodi za negu namenjeni ženama ne prijaju koži muškaraca. Muška koža se razlikuje po strukturi i sastavu, i zato joj je potrebna nega koja je posebno prilagođena njenim potrebama. Saznajte koje proizvode možete a koje ne možete da podelite sa svojim partnerom.
Tuširanje
Kako negovati kožu muškaraca od glave do pete

Za meku kožu na celom telu

I muškarci i žene treba obevezno da nanose kremu nakon tuširanja: muškarci treba da koriste hidratantni losion koji koža brzo upija. Ženama je, s druge strane, potrebna hranjiva krema za telo, u zavisnosti od stanja kože.
Nega kose za muškarce
Kako negovati kožu muškaraca od glave do pete

Moćna hranjiva nega za kosu

I muškoj kosi je potrebna nega: idealan je NIVEA MEN Strong Power šampon za negu kose ako želite da pružite kosi snagu i vitalnost. Kosa postaje primetno jača i izgleda zdravo i negovano. 
Nega stopala
Kako negovati kožu muškaraca od glave do pete

Lepa stopala

Kod muškaraca se češće stvara zadebljala koža nego kod žena, ali isto pravilo važi i za jedne i za druge: redovno negujte stopala! Žene i muškarci mogu da koriste iste proizvode za negu stopala.