• Sve
  • Krema
  • Losion
  • Nega beba
  • Ulje
Filteri
Sortirajte
Šta je potrebno osetljivoj bebinoj koži

Koža novorođenčeta je osetljiva, nema zaštitnu barijeru i podložna je uticajima spoljašnjih faktora kao što su hladan vazduh, UV zračenja tokom leta i suv vazduh od grejanja zimi. Zato je neophodno koristiti blage i efikasne proizvode za negu beba. Bebina koža je tanka i reaguje brzo na sve uticaje. Iritiraju je zagađujuće materije iz spoljašnje sredine, ali i neki sastojci proizvoda za negu. Linije proizvoda za negu bebine kože su posebno formulisane. Formulacija NIVEA Baby proizvoda je blaga, savršeno hidrira i štiti. Nežna formulacija za negu štiti od alergijskih reakcija, pospešuje prirodnu regeneraciju kože i njenu sposobnost da zadrži vlagu. Odgovarajuća nega za bebinu kožu koja ima sve navedene karakteristike pruža najbolju moguću zaštitu.

Za zdravu kožu bebe neophodna je odgovarajuća nega

Da bi koža bebe bila zdrava, važno je da joj od samog početka pružimo odgovarajuću negu. Specijalni proizvodi za negu beba prilagođeni su potrebama njihove kože. Nanesite kremu na bebinu kožu ako izgleda suvo. Često nanosite kremu i losion u tankom sloju. Nežna masaža pospešuje cirkulaciju i istovremeno jača vašu vezu sa bebom. Zaštitite bebu od sunčevih zraka odgovarajućom zaštitom od sunca. Bebe uglavnom ne bi trebalo izlagati direktnoj sunčevoj svetlosti. Za svaku šetnju ili izlazak napolje, pripremite proizvod za zaštitu od sunca, suncobran za kolica i kapu ili šeširić za bebu. Kupajte bebu jednom ili dva puta nedeljno i koristite veoma blagu kupku. Nakon kupanja nežno i temeljno osušite bebinu kožu i nanesite hidratantno ulje, kremu ili losion koji su posebno formulisani za bebinu kožu. Prečesto kupanje, voda i hidratantne kupke takođe mogu isušiti kožu.

Osetljiva koža pelenske regije

Posebnu pažnu treba posvetiti nezi pelenske regije. Ovaj deo kože je uglavnom pokriven i usled dejstva jakih iritantnih sastojaka može da uzrokuje crvenilo, iritacije ili osip. Da biste sprečili pojavu osipa redovno menjajte pelene i pravilno negujte kožu pelenske regije. Pored toga, važno je da kože u tom predelu bude što više izložena vazduhu. Blago i temeljno čišćenje, na primer, tupferima natopljenim toplom vodom ili nežnim vlažnim maramicama pospešuje obnavljanje kože dok specijalne zaštitne kreme sprečavaju osipe. Neophodno je da svi proizvodi za negu beba imaju pH vrednost koja odgovara koži, da su kompatibilni sa kožom i da imaju blagu formulaciju.