Moc nege problematicne koze slika

Moć nege problematične kože

Saveti za masnu kožu sklonu nepravilnostima Masno lice koje sija i bubuljice ukazuju na problematičnu kožu. Kada bubuljice izmaknu kontroli, uzrokuju emocionalni stres. Ali takve situacije su stvar prošlosti. Sada je moguće imati ten bez nepravilnosti čak i ako imate masnu kožu!

Šta treba da znate o masnoj koži

Masna koža proizvodi više sebuma nego što je potrebno. Na to utiču brojni faktori: genetska predispozicija, stres i hormonske fluktuacije ili nezdrave životne navike koje stimulišu lojne žlezde i dovode do pojave nečistoća na koži.

Uzrok i posledica: kako se javljaju bubuljice

Lojne žlezde se nalaze u sloju kože koji se naziva dermis i direktno su povezane sa folikulom dlake. Ako lojne žlezde proizvode previše sebuma, folikula dlake se napuni i zapuši, što dovodi do pojave bubuljica. Usled hiperprodukcije sebuma narušena je ravnoteža kiselog omotača kože. Bakterije mogu da prodru u pore i dolazi do upale na koži. Ovde možete saznati više o miteserima i njihovim uzrocima.
Nega problematične kože

Ovi simptomi ukazuju na masnu kožu

  • Koža se sija: sebum je vidljiv kao mastan sloj na koži.
  • Proširene pore: ako koža proizvodi previše sebuma, zidovi pora se stalno šire.
  • Žućkasti ten: masna koža nema dobru cirkulaciju pa ten često ima žućkastu boju.
  • Bubuljice u T zoni: koža na čelu, nosu i bradi je naročito sklona nečistoćama.

Kako negovati masnu kožu

Masnoj koži je potrebno posvetiti naročitu pažnju i pružiti joj posebnu negu. Neophodna je kontrola proizvodnje sebuma da bi koža manje sijala i da bi se sprečila pojava neprijatnih bubuljica i mitesera. Čak i ako imate masnu kožu, uz odgovarajuću negu možete imati čist ten.

Očistite pore za čistu kožu lica

Temeljno čišćenje je naročito važno za masnu kožu. Međutim, nije preporučljivo da koristite sapune jer nepotrebno isušuju kožu lica i stimulišu proizvodnju masnoća u samoj koži. Na taj način možete efikasno da kontrolišete bakterije, a koža lica je lepša. Nakon čišćenja nanesite tonik. Tonik koji sadrži malo alkohola dezinfikuje kožu i naročito je pogodan za masnu kožu. Obratite pažnju na T zonu lica: NIVEA Clear-Up trake za čišćenje temeljno čiste kožu i uklanjaju mitesere.
 

Neka vaša koža blista!

Ako imate masnu kožu, preporučljivo je  da uvek koristite hidratantnu kremu jer i masnu kožu treba zaštititi od hladnoće, toplote i drugih spoljašnjih uticaja. Naročito su dobri lagani fluidi i gelovi. Hidratantna krema treba da sadrži antibakterijske i umirujuće sastojke.
 
proizvod-faza-bg

Kako sprečiti pojavu bubuljica

Prirodni domaći preparati

Možete sprečiti pojavu bubuljica i nečistoća i pomoću lekovitih biljaka. Na primer, latice nevena sadrže protivupalne sastojke. Pripremite ekstrakt iz latica biljke. Možete ga naneti na lice u vidu obloge i držati par minuta. Jednostavna i brza parna kupka takođe sprečava pojavu bubuljica i mitesera. Stavite nekoliko kapi esencije kamilice u vrelu vodu, glavu pokrijte peškirom i parite lice oko 5 minuta. Vrela para će otvoriti pore i koža će moći dobro da upije masku za čišćenje.
Nega lica
Latice nevena ili kamilice ili obloga sa ekstraktom ili parna kupka.

Saveti za kožu bez nepravilnosti: kako izbeći bubuljice!

  • Izbegavajte faktore koji uzrokuju iritaciju kože: toplotu, abraziju i agresivno čišćenje, jer je masna koža veoma osetljiva na ove uticaje.
  • Uklonite višak masnoće: Mat puderi i šminka bez ulja upijaju višak sebuma na koži lica. Ako primetite da vam se koža lica puno sija, papirnom maramicom nežno uklonite sebum.
  • Koristite piling i maske protiv bubuljica: Možete ukloniti mrtve ćelije kože i prljavštinu 3 puta nedeljno pomoću blagog pilinga. Zatim nanesite tonik i hidrirajte kožu pomoću maske.
  • Posetite salon lepote: Redovno odlazite na tretmane čišćenja kože kod profesionalnog kozmetičara. Tako ćete dugotrajno poboljšati izgled kože.
  • Promenite ishranu i navike: Nezdrave navike, kao što su pušenje i stres, mogu negativno uticati na izgled kože. Hranite se zdravo i pijte dosta tečnosti.
  • Da li imate ozbiljne probleme sa nečistoćama i skloni ste aknama? Ovde možete saznati kojim tretmanima možete rešiti ove probleme.