PRIJAVITE SE NA NIVEA BILTEN! Ostanite u toku sa novostima, nagradnim igrama i savetima za negu.

SAVETI ZA ZATEGNUTE I LEPE NOGE

SAVETI ZA ZATEGNUTE I LEPE NOGE

U TOP FORMI, SVILENKASTO GLATKE I MEKANE NA DODIR

Želite lepe, zategnute noge? Sa pravom kombinacijom vežbi, nege kože i zdrave ishrane to nije problem.

NEGOVANE I U FORMI: OSNOVE ZA LEPE NOGE

Od sporta preko nege kože do visoko energetske hrane – ima mnogo toga što možete da učinite za lepe noge. Pomoći ćemo vam u tome sa našim savetima za lepotu.

Kako da dođem do zategnute kože i lepih nogu?

Šta čini lepe noge leži u oku posmatrača. Mada u najvećem delu geni odlučuju o tome koliko je zategnuto vezivno tkivo i da li će se ponegde pojaviti neravnine. Ali svako može aktivno da utiče na to koliko sportski noge izgledaju, koliko je dobar osećaj kože na dodir i da li deluje negovano.  
Plan za noge u 4 tačke  
Ako želite lepe noge ili da poboljšate izgled kože, nabolji savet je kombinacija fitnesa, nege kože, tretmana za poboljšanje cirkulacije i zdrave ishrane.  

Fitnes, nega, ishrana: to je dobro za kožu celog tela

Kako da dođem do zategnute kože i lepih nogu?

Od zdravog stila života koristi nemaju samo noge. Umerena ishrana, redovno kretanje i nega tela pozitivno utiču na kožu celog tela i na celokupno zdravlje.

NOGE U NAJBOLJOJ FORMI: OSTANITE U POKRETU

Ko želi dugoročno da ima lepe noge ne može da izbegne malo fitnesa. Treniranje nogu je najefikasnije sredstvo za jačanje vezivnog tkiva i ravnomernu kožu. Kretanje održava formu nogu, podstiče cirkulaciju i može da pomogne u ublažavanju celulita.

NEGOVANE & BEZ DLAČICA: SAVETI ZA NOGE NEŽNE NA DODIR

I istrenirane, duge noge izgledaju perfektno tek kada su pravilno negovane. Predstavljamo vam idealnu rutinu za noge koje izgledaju čvrsto i različite metode za uklanjanje dlačica.

4 saveta za negu za lepe noge

 1. Jednom nedeljno trebalo biste nogama da priuštite piling. Time uklanjate mrtve ćelije kože i efikasno predupređujete urastanje dlačica. Mala masaža sa česticama za piling uz to podstiče cirkulaciju i tako doprinosi blistavom izgledu kože. Najbolje je to što uz malo sastojaka iz kuhinje – so i kokosovo ulje – možete sasvim jednostavno i sami da napravite piling za telo.
 2. Kreme i losioni su važni za hidrataciju kože. Za brzu i efikasnu negu preporučljiva su i ulja za telo – perfektno, ako leti želite da istaknete noge. Postoje i specijalni proizvodi koji u kombinaciji sa zdravim stilom života mogu da smanje vidljivost celulita. Posebno je važno svakodnevno nanošenje krema zimi, posebno ako ste skloni suvoj koži nogu.
 3. Preplanule noge izgledaju lepo, ali prilikom sunčanja ipak ne bi trebalo da zanemarite proizvode za zaštitu od sunca, kako biste zaštitili kožu od opekotina i dugoročnih zdravstvenih oštećenja.
 4. Glatke noge su posebno negovane i nežne na dodir. Postoji mnogo različitih metoda za uklanjanje dlačica – pronađite onaj koji vama najviše odgovara

OSVEŽENJE ZA NOGE: PODSTAĆI CIRKULACIJU

Masaže i naizmenična tuširanja stimulišu cirkulaciju. To u kratkom roku pruža svež izgled kože, poboljšava regeneraciju kože, jača vene i predupređuje celulit.

Saveti za bolju cirkulaciju

 • Masaže nogu, n. pr. čupkajućim pokretima, imaju potkrepljujući učinak koji pospešuje cirkulaciju i doprinose ujednačenom izgledu kože. Podjednako dobro: četkom za telo ili lufa sunđerom trljati i masirati kožu.        
  Ovako treba: počnite najbolje kod nogu i polako kružnim pokretima idite ka gore. Kod masaže izostavite osetljiva mesta kao što je bikini zona. 
 • Redovna naizmenična tuširanja su jednostavna metoda za lepe noge. Promena od toplog ka hladnom i obrnuto podstiče prokrvljenost i pokreće cirkulaciju. Koža posle toga izgleda ružičastije i svežije. Pozitivan sporedni efekat: jača se imuno sistem.    
  Savet: tuširajte noge bar 3 minuta naizmenično toplo i hladno. Počnite naizmenično tuširanje uvek toplom vodom i završite hladnim pljuskom.      

 • Često hodanje bosim nogama posebno podstiče cirkulaciju u tabanima, dok istovremeno jača mišiće, tetive, zglobove i vene – divan sporedni trening za lepe letnje noge.

Ceo dan na nogama? Noge gore!

Ceo dan na nogama? Noge gore!

Kod letnjih vrućina noge brzo otežaju i otiču, jer se krv u njima nagomilava. Šta pomaže: noge gore i opuštanje! Lezite na leđa na pod ili krevet i oduprite pete o zid. To rasterećuje vene i otoci splašnjavaju.

SAVETI ZA ISHRANU ZA LEPE NOGE

Ono što jedemo ima velik uticaj na naše telo i izgled naše kože: raznovrsna, odmerena ishrana u kombinaciji sa sportom i negom čini osnovu lepih nogu. Obogatite svoj jelovnik, uživajte u raznolikosti namirnica i obratite pažnju na unos tečnosti.