Imate pitanje u vezi sa kupanjem, tuširanjem ili sapunima?

Ovde možete pronaći odgovore na najčešća pitanja.

1. DA LI JE ČESTO TUŠIRANJE ILI KUPANJE ŠTETNO ZA MOJU KOŽU?
Razvijeni od strane stručnjaka, svi NIVEA proizvodi za čišćenje sadrže specijalnu kombinaciju sastojaka kako bi pružili koži osećaj nege i zaštitili je od gubitka vlage. Tuširanje ili kupanje ne oštećuje kožu. Međutim, u skladu sa tipom kože, kvalitetom i temperaturom vode, dermatolozi često ne preporučuju tuširanje ili kupanje više od dva puta dnevno kako biste očuvali prirodnu ravnotežu kože. Ako imate osetljivu ili suvu kožu, pratite kako ona reaguje na vodu kako biste znali koliko često smete da se kupate i tuširate.

2. KAKO DA ZNAM KOJI PROIZVOD MI ODGOVARA?
Prilikom izbora odgovarajućeg NIVEA proizvoda za kupanje ili tuširanje prvo treba da odredite svoje potrebe i želje, a zatim da odaberete svoje omiljene mirise kao i raspoloženje u koje želite da uskočite! Kremasti proizvodi za tuširanje se mogu podeliti na negujuće NIVEA kremaste gelove za tuširanje, koji su savršeni za svaki dan, i raskošne NIVEA kremaste gelove za tuširanje posebnog mirisa koji će vam pružiti dodatne trenutke uživanja i bogatu negu. Ako žudite za osećajem svežine, onda su providni gelovi za tuširanje pravi proizvodi za vas. Providni gelovi čija formulacija sadrži perlice pružaju kombinaciju svežine i nege zahvaljujući perlicama koje sadrže ulje. Ukoliko vaša koža ima specifične potrebe (ljušti se, veoma je suva ili osetljiva), NIVEA linija za čišćenje tela nudi odgovarajući proizvod. Na vama je da samo odaberete miris koji najviše volite u liniji koju ste odabrali.

3. KAKO NIVEA PROIZVODI ZA ČIŠĆENJE DODATNO NEGUJU MOJU KOŽU?
Kako bi vam pružili najbolju negu, svi proizvodi iz NIVEA linije za kupanje i tuširanje sadrže veoma blage surfaktante, a njihova kompatibilnost za kožu je dermatološki potvrđena. Većina proizvoda ima neutralnu pH  vrednost. Pored toga, veliki broj proizvoda je razvijen u skladu sa potrebama kože koja je veoma suva, na primer NIVEA Supreme Touch kremasti gel sa ši puterom i uljem makadamije ili NIVEA Crème Care gel, koji sadrži ulja i pro-vitamin originalne NIVEA kreme. Specijalne formulacije za osetljivu kožu dodatno su razvijene za najosetljiviju kožu kako bi omogućile blago čišćenje i odgovarajuću negu, kao što je veoma blag  NIVEA Sensitive Balance gel za tuširanje sa prirodnim ekstraktom kamilice i bisabololom, nežnog i modernog mirisa.

4.  KOJA KOLIČINA PROIZVODA ZA KUPANJE JE DOVOLJNA AKO TA INFORMACIJA NIJE NAVEDENA NA DEKLARACIJI?

Dovoljno je „istisnuti“ malu količinu (najviše 30 ml) u vodu, ali zavisi i od toga koja gustina (npr. količina pene) vam odgovara.

5. DA LI MOGU DA KORISTIM NIVEA PROIZVODE ZA TUŠIRANJE ZA PRANJE KOSE?
Da, generalno sve NIVEA proizvode za tuširanje možete koristiti i za kosu, npr. NIVEA Men proizvodi za tuširanje mogu da se koriste za telo, lice i kosu. Efikasnost proizvoda za kosu je potvrđena na osnovu testova koji podrazumevaju upotrebu proizvoda. Međutim, naši NIVEA proizvodi za kupanje i tuširanje su prvenstveno razvijeni u skladu sa zahtevima vaše kože.
Kako biste i kosi pružili najbolju negu, preporučujemo našu NIVEA liniju za negu kose koja sadrži šampone za različite tipove kose. Posebna nega je naročito potrebna dužoj, bojenoj i/ili oštećenoj kosi, a samim tim i posebni sastojci. U tom slučaju, preporučujemo npr. NIVEA Intense Repair šampon, NIVEA Color Care & Protect šampon ili NIVEA Diamond Gloss šampon. 

6. KOJI NIVEA PROIZVODI ZA KUPANJE I TUŠIRANJE SU NAJBOLJI ZA NEGU OSETLJIVE KOŽE TOKOM TRUDNOĆE?
Trudnoća može trenutno da promeni stanje kože jer hormoni utiču na ravnotežu vode u organizmu i vaša koža može biti izložena stresu. Upravo sada koža treba da postigne najbolje rezultate. Povišen nivo hormona i rastezanje, mogu učiniti kožu suvom. Da je ne biste dodatno isušili, nemojte se predugo kupati ili tuširati pretoplom vodom. Pružite koži negu i isprobajte NIVEA proizvode za kupanje i tuširanje, npr. NIVEA Creme Care gel za tuširanje, NIVEA Crème Soft gel za tuširanje ili veoma blagi NIVEA Sensitive Balance gel za tuširanje sa prirodnim ekstraktom kamilice i bisabololom. Toplo vam preporučujemo i NIVEA Natural ulje za tuširanje koje sadrži 55% prirodnih ulja i koji će učiniti kožu elastičnom.

7. ZAŠTO SE POJAVLJUJU PUKOTINE NA SAPUNIMA?
Nažalost, pukotine se mogu pojaviti manje ili više na svakom sapunu kada se malo duže koristi. Ove pukotine nastaju kada se sapun pokvasi, a zatim duže vreme ne koristi. Pukotine ne utiču na kvalitet sapuna. Jedini problem je što sapun neće delovati lepo jer se prljavština skuplja u pukotinama koje izgledaju kao tamne mrlje.

Da li imate još neko pitanje?

Obratite nam se putem formulara za kontakt na našem sajtu.