Prepustite se uživanju u novom gelu za tuširanje sa cvetom lotosa

Cvet lotosa u sebi krije sagu o mirisu i tradiciji Posvećujete puno vremena drugima – zašto ne biste odvojili vreme i za sebe? Probajte NIVEA gel za tuširanje sa opojnim i aromatičnim mirisom cveta lotosa.

Tradicionalni dragulj sa mitskim svojstvima

Doživite mirisnu svežinu cvetova u gelu za tuširanje sa lotosom koji će zagolicati sva vaša čula.
žena-se-tušira

Ugodite svojim čulima i pružite negu koži

Obogatite trenutke koje ste posvetili sebi pomoću specijalne formulacije sa arganovim uljem i nežnim uljanim perlama. Neka vaša čula uživaju u egzotičnim mirisima koji će probuditi vašu maštu i odvesti vas u tropski raj.

Pronađite vreme za opuštanje u miru i samoći i probajte novi gel za tuširanje sa mirisom lotosa

 

Uz prenatrpan raspored – porodica, posao, hobiji i druge obaveze – ponekad je teško da odvojite i mali deo dana za sebe. 

Iskoristite vreme za tuširanje da biste se posvetili sebi i prepustite se uživanju u toploj vodi koja će vas opustiti.

Obogatite rutinu tuširanja svojim novim omiljenim mirisom koji će vas razbuditi i pripremiti za izazove koje vam donosi dan. 

Probajte NIVEA kremasti gel za tuširanje sa uljanim perlama i cvetom lotosa koji će vas odvesti u neke egzotične predele. Opustite se, uživajte u toploj vodi i bar na neko vreme zaboravite na obaveze.

Mirisna formulacija će učiniti da se osetite kao da ste u tropskoj šumi, okruženi cvetovima bele i roze boje koji plutaju po vodenoj površini.

Iako ima različite nazive, cvet lotosa uvek miriše isto

Cvet lotosa ili Nelumbo nucifera ima mnogo različitih naziva, među kojima su „sveti lotos“, „indijski lotos“ ili „pasulj Indije".
cvetovi-lotosa
Pored lotosa, postoji tek nekoliko cvetova kojima se pridaje takav značaj

Sveti lotos je cvet koji ima ogromnu vrednost u kulturama

Vodeni lotos ima divne, velike cvetove koji mogu biti beli, roze ili purpurni. Oni vode poreklo iz tropskih azijskih zemalja i Australije gde su, kao simbol, ukorenjeni u tradiciju. Lotos je i zvanični simbol Vijetnama i Indije.
lotos-kao-dodatak-jelima
Pored lotosa, postoji tek nekoliko cvetova kojima se pridaje takav značaj

Cvetovi lotosa

Lotos se ne koristi samo u kozmetici i ceremonijama, već i u azijskoj kuhinji za pripremu jela čiji se sastojci umotavaju u njegove listove. Koristi se i za pripremu čaja, a u Vijetnamu prave salatu od stabljika. Iako je jestiva biljka, preporučuje se da se konzumira u manjim količinama.
Pored lotosa, postoji tek nekoliko cvetova kojima se pridaje takav značaj

Vlakna lotosa se koriste za izradu predivne odeće

Mirisni cvet lotosa se ne koristi samo za kreme i gelove. U Burmi, od vlakana ove biljke izrađuje se materijal jedinstvenog kvaliteta. Od tog materijala se prave torbe, kao i specijalne tradicionalne haljine koje se na burmanskom nazivaju „kya thingahn“ kojim se ukrašavaju statue Bude.

tradicionalni-cvet-lotosa
Pored lotosa, postoji tek nekoliko cvetova kojima se pridaje takav značaj

Legendarni cvet sa dugom istorijom u umetnosti i književnosti

Lepota cveta lotosa i njegovih latica roze i bele boje se često pominje u puranskoj ili vedskoj poeziji i književnosti. Azijska božanstva su često prikazana kako sede na cvetovima lotosa ili su okružena njima. Razlog je očigledan – lepota i miris ovog cveta su zaista božanstveni.

Pronađite svoje unutrašnje božanstvo i napravite svoje utočište ispunjeno mirisom lotosa

Nije teško da pogodimo zašto se ovaj predivni cvet dovodi u vezu sa bogovima, ceremonijama i legendama. Njegov umirujući miris i lepotu je teško nadmašiti.

Ako vas cvet lotosa inspiriše, zašto ne biste pretvorili kupatilo, kuhinju ili sobu u svoje sopstveno utočište ispunjeno mirisima?

Roze cvetovi se lepo uklapaju uz nijanse zelene i druge tropske boje. Možete da okrečite zidove u odgovarajuće nijanse i dekorišete prostor kamenčićima ili čak malom baštom sa fontanom koja će delovati umirujuće. Žubor vode opušta, a miris cvetova lotosa će vam pomoći da lakše utonete u san ili se opustite u meditaciji.

opuštajući-gel-za-tuširanje-sa-cvetom-lotosa

Podarite svojoj koži negu koju zaslužuje

Da biste se osećali dobro važno je da posvetite pažnju i svom telu i umu. NIVEA kremasti gel za tuširanje sa uljanim perlama i cvetom lotosa ne samo da deluje opuštajuće, već i neguje vašu kožu. Napravite svoje lično utočište i podarite sebi vreme i negu koju zaslužujete.

Svakodnevna saveti za uzgajanje spostvenog lotosa

  1. Lotos je vodena biljka i uzgaja se u spoljašnjim uslovima na temperaturi od oko 21°C (70°F).
  2. Uzgajajte lotos na mestu gde ima dovoljno sunca – ipak je u pitanju tropska biljka.
  3. Redovno uklanjajte suve listove i skraćujte stabljike koje su iznad površine vode.
  4. Zaštitite lotos od štetočina, ali ne upotrebljavajte pesticide jer mogu da izgore listove.
  5. Jednom godišnje, početkom proleća, presadite biljku koristeći rečni pesak ili glinu.