Lepa, čista koža: najbolji saveti za lepotu

Sve informacije koje su potrebne da biste imali lepu kožu. Bubuljice i miteseri nisu problem koji se javlja samo tokom puberteta: oko 28% žena ima problematičnu kožu, pre svega na licu, dekolteu i leđima. Rutina za negu koja je prilagođena vašem tipu kože i uravnotežene navike su dva najbolja načina da imate lepu i čistu kožu.

Čista koža uz pravilnu negu

Lice i dekolte – čista koža uz pravilnu negu

  • Mnoge žene imaju problematičnu kožu, pre svega na licu i dekolteu.
  • Nepravilna nega je jedan od najčešćih uzroka problematične kože, pored genetskih predispozicija, spoljašnjih faktora i stresa. Neodgovarajući kozmetički proizvodi mogu da zapuše pore na koži. Zato proizvodi koje koristite u svakodnevnoj rutini za negu lepote treba da odgovaraju vašem tipu kože.
  • Zdrava i čista koža je meka i glatka. A da bi takva i ostala, trebalo bi da pilingom uklanjate izumrle ćelije dva puta nedeljno.
Zaštita od sunca

Zaštita od sunca – najbolji način da učinite kožu zdravijom, podmlađenom i čistom

Kožu uvek dobro zaštitite od sunčeve svetlosti i redovno koristite piling. Takođe, trebalo bi da svakog dana negujete kožu dnevnom kremom sa zaštitnim faktorom.
 

Lepa leđa takođe mogu da učine izgled zanosnim – evo kako da izbegnete nepravilnosti

Nečistoće na koži uvek nastaju u lojnim folikulama. ​​Ove folikule, koje se sastoje iz kratke vlasi i lojne žlezde, uglavnom se nalaze na licu, grudima i leđima. Ukoliko se zapuši kanal folikule ili ako bakterije uđu u pore, nastaju mitiseri.

Uska odeća i znoj predstavljaju stres za kožu, pre svega na leđima. Koža brzo reaguje i pojavljuju se nepravilnosti. Da biste to izbegli,  tokom tuširanja redovno koristite rukavicu za piling za leđa. Ona nežno uklanja mrtve ćelije kože kako se pore ne bi tako brzo zapušile.

Hidrirajte kožu posle pilinga laganim losionom za telo koje će rehidrirati vašu kožu.

DOSTA VLAGE ZA ČISTU KOŽU

Redovno uklanjajte izumrle ćelije kože. Svakodnevno hidrirajte kožu tela hidratantnim NIVEA losionom za telo. NIVEA Sensitive losion za telo sa prirodnim ekstraktom kamilice je jedan od proizvoda koji pruža blagu negu.

Problematična koža kod odrasle osobe

Štetni spoljašnji uticaji i hormonski disbalans

Vaš tip kože, štetni spoljašnji uticaji, nezdrave životne navike, stres i hormonske promene uzrokuju nečistoće na koži u odraslom dobu.

Pored spoljašnjih faktora kao što je UV zračenje ili sitna prašina, hormonske promene često uzrokuju pojavu bubuljica i nepravilnosti.
Ravnoteža između ženskih i muških hormona u telu žene menja se u određenim fazama, npr. pre menstruacije. Koža reaguje tako što se pojavljuju nepravilnosti.

Tokom trudnoće, hormoni često polude. Ako imate problematičnu kožu na licu, dekolteu ili leđima, treba da pregledate štitnu žlezdu jer ona utiče na balans hormona u telu. Tiroidni hormoni imaju dugotrajno dejstvo na stanje kože i vaš izgled.

Čista koža: uz odgovarajuću NIVEA kremu i manje stresa

  • Čista koža je takođe rezultat pravilne nege. Pre nego što odaberete odgovarajući proizvod za negu, trebalo bi da odredite svoj tip kože – pomoć vam je pri ruci uz NIVEA test za tip kože: Ovde možete saznati više o karakteristikama različitih tipova kože i o nezi za svaki tip.
  • Ako imate masnu ili kombinovanu kožu trebalo bi da izbegavate hranjive kreme, jer proizvodi koji sadrže previše ulja uzrokuju nečistoće na koži.
  • Suvoj koži je potrebno puno vlage koja podržava prirodnu zaštitnu barijeru kože i sprečava da bakterije prodru u pore.
  • Međutim, stres često uzrokuje nečistoće na koži kod odraslih. Ako brinete o stanju kože, treba da brinete i o svom unutrašnjem stanju, tačna je izreka: koža je ogledalo naše duše.
  • Ne izlažite se stresu u svakodnevnom životu i izbegavajte stresne situacije: organizujte svoje svakodnevne aktivnosti sa svojom porodicom i posao tako da možete da odvojite neko vreme samo za sebe.
product-stage-bg