PRIJAVITE SE NA NIVEA BILTEN! Ostanite u toku sa novostima, nagradnim igrama i savetima za negu.

Q10 i Q10 plus

Moja tajna u borbi protiv bora? Nega pomoću koenzima Q10!

Sačuvajte mladalački izgled

Zašto biste izgledali starije nego što zaista jeste? Proizvodi za negu lica protiv bora koji sadrže sastojak Q10 mogu sprečiti prevremeno starenje kože.

Proizvodi sa koenzimom Q10 u borbi protiv bora

Mlada i zategnuta koža – ko to ne bi poželeo? Brzina kojom koža stari razlikuje se od osobe do osobe u zavisnosti od genetskih predispozicija i načina života. NIVEA Q10 proizvodi vam pomažu u borbi protiv bora.

Koži je potrebna energija i dobra linija odbrane

Koži je potrebna energija

Koenzim Q10 koji se nalazi u koži veoma je važan za proizvodnju energije i štiti kožu od oksidativnog stresa. Međutim, količina koenzima Q10 u koži vremenom se smanjuje. Proizvodi protiv bora koji sadrže Q10 efikasno podržavaju funkcije u koži.

Činjenice o koenzimu Q10
Koenzim Q10, ili samo Q10, prirodno nastaje u telu i pospešuje funkciju svih ćelija. Ovaj koenzim, sličan vitaminu, prisutan je u celom organizmu i podržava brojne vitalne procese. Q10 učestvuje u proizvodnji ćelijske energije u mitohondrijama. On takođe ima funkciju antioksidanta koji odbija slobodne radikale kako unutar ćelija, tako i izvan njih. Slobodni radikali ubrzavaju starenje kože i oštećuju ćelije. Pored toga, Q10 se nalazi u ćelijskim membranama i lipidima na površini kože, gde ima važnu ulogu antioksidanta. Q10 može da zaštiti kožu od oštećenja koja uzrokuju UV zraci.

Rezultati NIVEA istraživanja
Svi NIVEA proizvodi rezultat su inovacija i stručnosti kompanije Beiersdorf koja se bavi istraživanjem u oblasti nege kože već više od jednog veka. Istraživački tim NIVEA se skoro četvrtinu veka bavi dejstvom koenzima Q10. Naši naučnici intenzivno ispituju ulogu koenzima Q10 u koži i koriste ga u proizvodima za negu kože još od 1998. godine. Danas su proizvodi koji sadrže Q10 popularni u celom svetu: svake dve sekunde proda se jedna kutija NIVEA Q10 kreme.

Q10: naučno otkriće

  • Američki naučnik Frederik L. Krejn otkrio je ovaj koenzim 1957. godine. 
  • Britanski hemičar Piter Denis Mičel otkrio je dejstvo koenzima Q10 u ćelijama. Za ovo otkriće dobio je Nobelovu nagradu za hemiju 1978. godine.
  • Naučnici u kompaniji Beiersdorf prvi su istražili dejstvo koenzima Q10 na kožu i koriste ga u proizvodima za negu kože od 1998. godine.

Svojstva koenzima Q10

Koenzim Q10

Dve najvažnije funkcije koenzima Q10 u organizmu su proizvodnja energije i zaštita ćelija.

Proizvodi protiv bora i celulita sa koenzimom Q10 iz kompanije NIVEA

U nezi protiv bora, Q10 se već dugo koristi kao vredan sastojak u proizvodima iz NIVEA Q10 linije.
product-stage-bg

Nega protiv bora sa koenzimom Q10 za sve potrebe vaše kože

NIVEA Q10plus PERLE PROTIV BORA

NIVEA istraživački tim ima višegodišnje iskustvo i veliko znanje o koenzimu Q10. Iskoristite prednosti koje nudi nova, veoma efikasna formulacija Q10 plus perli protiv bora.
Patentirana formulacija
Inovativne Q10plus perle protiv bora sadrže najveću koncentraciju aktivnog sastojka Q10 u NIVEA Q10 plus liniji protiv bora. Po prvi put u istoriji NIVEA brenda, Q10 plus aktivne perle upotrebljene su u kombinaciji sa hidrogelom, što čini ovaj proizvod protiv bora veoma efikasnim. Ova jedinstvena, patentirana formulacija koenzima Q10, hijaluronske kiseline i kreatina vidno smanjuje bore i sprečava pojavu novih bora. Koža je glatka i podmlađena, a ten ujednačen.

Uvek svež: jednostavnim pritiskom pumpice
Dejstvo ove formulacije protiv bora se svakom upotrebom proizvoda iznova aktivira. Pritiskom pumpice, perle se raspršuju u dozeru i mešaju sa hidrogelom što povećava efikasnost proizvoda koji koža trenutno upija. Najbolje bi bilo da svakog dana koristite NIVEA Q10 plus perle protiv bora, ujutro i uveče. NIVEA Q10plus perle se mogu koristiti i kao podloga za šminku jer imaju glatku teksturu i čine kožu glatkom.

Q10 krema protiv bora

Sačuvajte mladalački izgled!

Da biste poboljšali svoju dnevnu rutinu nege protiv bora, budite aktivniji. Uz pravilnu ishranu, malo fizičke aktivnosti i dovoljno sati sna, vaša koža će duže izgledati zategnuto i mlado.

Preporučujemo vam