Moja tajna u borbi protiv bora? Nega pomoću koenzima Q10!

SAČUVAJTE MLADALAČKI IZGLED

Zašto biste izgledali starije nego što zaista jeste? Proizvodi za negu lica protiv bora koji sadrže sastojak Q10 mogu sprečiti prevremeno starenje kože.

Proizvodi sa koenzimom Q10 u borbi protiv bora

Mlada i zategnuta koža – ko to ne bi poželeo? Brzina kojom koža stari razlikuje se od osobe do osobe u zavisnosti od genetskih predispozicija i načina života. NIVEA Q10 proizvodi vam pomažu u borbi protiv bora.

Koži je potrebna energija i dobra linija odbrane

Koenzim Q10 koji se nalazi u koži veoma je važan za proizvodnju energije i štiti kožu od oksidativnog stresa. Međutim, količina koenzima Q10 u koži vremenom se smanjuje. Proizvodi protiv bora koji sadrže Q10 efikasno podržavaju funkcije u koži.

Činjenice o koenzimu Q10
Koenzim Q10, ili samo Q10, prirodno nastaje u telu i pospešuje funkciju svih ćelija. Ovaj koenzim, sličan vitaminu, prisutan je u celom organizmu i podržava brojne vitalne procese. Q10 učestvuje u proizvodnji ćelijske energije u mitohondrijama. On takođe ima funkciju antioksidanta koji odbija slobodne radikale kako unutar ćelija, tako i izvan njih. Slobodni radikali ubrzavaju starenje kože i oštećuju ćelije. Pored toga, Q10 se nalazi u ćelijskim membranama i lipidima na površini kože, gde ima važnu ulogu antioksidanta. Q10 može da zaštiti kožu od oštećenja koja uzrokuju UV zraci.

Rezultati NIVEA istraživanja
Svi NIVEA proizvodi rezultat su inovacija i stručnosti kompanije Beiersdorf koja se bavi istraživanjem u oblasti nege kože već više od jednog veka. Istraživački tim NIVEA se skoro četvrtinu veka bavi dejstvom koenzima Q10. Naši naučnici intenzivno ispituju ulogu koenzima Q10 u koži i koriste ga u proizvodima za negu kože još od 1998. godine. Danas su proizvodi koji sadrže Q10 popularni u celom svetu: svake dve sekunde proda se jedna kutija NIVEA Q10 kreme.

Q10: naučno otkriće

  • Američki naučnik Frederik L. Krejn otkrio je ovaj koenzim 1957. godine. 
  • Britanski hemičar Piter Denis Mičel otkrio je dejstvo koenzima Q10 u ćelijama. Za ovo otkriće dobio je Nobelovu nagradu za hemiju 1978. godine.
  • Naučnici u kompaniji Beiersdorf prvi su istražili dejstvo koenzima Q10 na kožu i koriste ga u proizvodima za negu kože od 1998. godine.

Svojstva koenzima Q10

Dve najvažnije funkcije koenzima Q10 u organizmu su proizvodnja energije i zaštita ćelija.

Naše istraživanje koenzima Q10 za negu vaše kože

Nakon lokalne primene proizvoda koji sadrži Q10, koenzim prodire kroz spoljašnji sloj kože. Redovnom upotrebom koža dobija dovoljnu količinu ovog dragocenog sastojka.

Naše istraživanje koenzima Q10 za negu vaše kože

Naši naučnici u istraživačkom centru Beiersdorf u Hamburgu već decenijama postavljaju svetske standarde u razvoju koenzima Q10 za negu kože.

Naše istraživanje koenzima Q10 za negu vaše kože

NIVEA istraživači su prvi upotrebili Q10 kao sastojak u proizvodima za negu kože koji su namenjeni masovnom tržištu.


Proizvodi protiv bora i celulita sa koenzimom Q10 iz kompanije NIVEA

U nezi protiv bora, Q10 se već dugo koristi kao vredan sastojak u proizvodima iz NIVEA Q10 linije.

Izgledajte mlađe: ne samo kada je lice u pitanju

NIVEA proizvodi sa koenzimom Q10 za negu lica

Vaša koža lica je osetljiva i izložena spoljašnjim uticajima celog dana. Zato vam je neophodna dnevna krema poput NIVEA Q10 Energy dnevne kreme sa zaštitnim faktorom 15.

Izgledajte mlađe: ne samo kada je lice u pitanju

NIVEA proizvodi sa koenzimom Q10 za negu ruku

Vaše godine se prvo vide na vašim rukama. Negujte ih hidratantnom kremom, kao što je NIVEA Q10 Anti Age krema za ruke. Ona efikasno sprečava prve znake starenja kože.

Izgledajte mlađe: ne samo kada je lice u pitanju

NIVEA proizvodi sa koenzimom Q10 za negu tela

Vremenom koža na celom telu gubi čvrstinu i elastičnost. NIVEA Q10 losion za učvršćivanje kože sa vitaminom C zateže kožu redovnom upotrebom za samo dve nedelje!

Sačuvajte mladalački izgled!

Da biste poboljšali svoju dnevnu rutinu nege protiv bora, budite aktivniji. Uz pravilnu ishranu, malo fizičke aktivnosti i dovoljno sati sna, vaša koža će duže izgledati zategnuto i mlado.

Kako da očuvate dobar izgled tela i kože

Počnite da vežbate

Vežbanjem ćete ubrzati cirkulaciju, što će se odraziti na izgled vaše kože. Pored toga, ojačaćete i imuni sistem. Da biste to postigli, nije potrebno da se bavite klasičnim vežbama. Umesto lifta koristite stepenice i koža će vam biti zahvalna.

Kako da očuvate dobar izgled tela i kože

Vodite računa šta jedete

Kalcijum, gvožđe i vitamin C sprečavaju simptome starenja kože. Zato bi trebalo da u ishranu uključite dosta povrća, ribu i mahunarke.

Kako da očuvate dobar izgled tela i kože

Spavajte dovoljno

Dovoljno sati sna utiče na aktivnost ćelija u koži. Dok spavamo, u telu se odvijaju različiti procesi regeneracije. Priuštite sebi 7 do 8 sati sna svake noći i imaćete svež, zdrav ten.