Pouzdana zaštita od sunca

Leto, sunce, zaštita od sunca: uživanje na zdrav način. Bez obzira na to kada i gde se sunčate – budite bezbrižni uz odgovarajuću zaštitu od sunca. Ako znate šta je potrebno vašoj koži, bićete bezbedni tokom leta.

NIVEA zaštita od sunca je pouzdana

Zaštita i nega

Razvili smo liniju proizvoda koji pružaju pouzdanu zaštitu i optimalnu negu vaše kože – potrebe vaše kože su na prvom mestu. NIVEA SUN proizvodi pružaju zaštitu i optimanlnu negu i istovremeno su prijatni za korišćenje. Pokazaćemo vam kako da pravilno nanesete zaštitu da biste bezbedno uživali na suncu.

Pouzdana zaštita

Svi NIVEA SUN proizvodi pružaju zaštitu koja je fotostabilna tj. otporna na svetlost. Prirodna zaštita kože od UV zraka se održava čak i na jakom suncu uz odgovarajući proizvod za zaštitu od sunca. 
Zaštitu od sunca bi trebalo nanositi na svaka dva sata jer je pesak, voda, brisanje peškirom ili znojenje mogu skinuti.

 

Zaštita od sunca: kako se pravilno koristi

Šta predstavlja faktor zaštite od sunca (SPF)?

Dužina trajanja prirodne zaštite kože je period u kom koža može da bude izložena suncu pre nego što se pojave opekotine. Prirodna zaštita zavisi od tipa kože i obično taj period traje od 5 do 30 minuta. Množenjem perioda prirodne zaštite kože zaštitnim faktorom proizvoda za zaštitu od sunca dobija se vreme tokom kog možete biti bezbedni na suncu.

Zaštita od sunca treba da bude vodootporna

Vodootporni proizvodi za zaštitu od sunca iz linije NIVEA SUN testiraju se u skladu sa međunarodnom standardnom metodom (COLIPA Method 2005).

  • Na primer, nakon dva boravka u vodi od po 20 minuta, zaštita od sunca ima najmanje 50% početne jačine zaštitnog faktora.
  • Naši proizvodi označeni sa „dodatno vodootporniʺ su čak dva puta efikasniji (4 x 20 min).
  • Dodatno dugotrajni i vodootporni proizvodi za decu Swim & Play omogućavajubarem 50% početne jačine zaštitnog faktora nakon 120 minuta kupanja.
 

Nanesite pravilno zaštitu od sunca: evo kako

Da biste bili potpuno zaštićeni, veoma je važno da nanesete odgovarajuću količinu proizvoda za zaštitu od sunca. Pravilo je jednostavno:

  • Za decu od 3 do 5 godina starosti, dovoljna je linija losiona za zaštitu od sunca jedne ili jedne i po dužine srednjeg prsta (npr. NIVEA Sun Kids hidratantni losion za zaštitu od sunca) ili 5 do 6 prskanja NIVEA spreja za zaštitu od sunca.
  • Za decu starosti od 6 do 10 godina, linija jedne i po do dve dužine srednjeg prsta ili 7-10 prskanja NIVEA spreja za zaštitu od sunca (npr. NIVEA Sun Kids hidratantni sprej za zaštitu od sunca).
  • Za stariju decu i odrasle, linija losiona za zaštitu od sunca od zgloba do vrha srednjeg prsta ili 15 prskanja.
 

Jednu dozu treba koristiti za ruke, lice i vrat, a duplu meru za leđa, stomak i noge. Za decu uzrasta do pet godina proizvod treba naneti na lice, vrat i dekolte u duplo većoj količini jer je glava kod dece neproporcionalno veća. Veoma važno: redovno nanesite novi zaštitni sloj.

Dobro zaštićena koža

Zaštitu treba nanositi na svaka dva sata i uvek posle kupanja, jer se ona može skinuti znojenjem, tokom igranja i u vodi. Vodite računa, ponovnim nanošenjem zaštite ne obnavlja se njeno dejstvo, već se samo održava vreme prirodne zaštite kože. Veoma važno: koristite odgovarajuću količinu. To je jedini način da postignete puno dejstvo navedenog zaštitnog faktora. Pored toga, od početka bi trebalo da koristite faktor koji štiti vašu kožu tokom čitavog dana.

Kada nanosite zaštitu, ne zaboravite na teško dostupna mesta kao što su ušne školjke ili tabani!

Veoma efikasan sistem zaštite od UVA/UVB zračenja, vodootporan, trenutno dejstvo, dermatološki potvrđeno da odgovara koži.

Zaštita od sunca – šta treba da znate

Šta znači trenutna zaštita?

Svi NIVEA SUN proizvodi nakon nanošenja obezbeđuju trenutnu zaštitu od opekotina i prevremenog starenja kože. „Trenutna zaštitaʺ znači da određena zaštita od UVA i UVB zračenja deluje odmah nakon nanošenja i da nije potrebno sačekati da počne da deluje. Trebalo bi da nanesete zaštitu pre nego što izađete napolje jer ćete na putu do plaže biti izloženi velikoj količini UV zračenja.

Da li je moguće produžiti dejstvo zaštite od sunca ponovnim nanošenjem proizvoda za zaštitu od sunca?

Ne možete produžiti zaštitno dejstvo. Zaštitni faktor koji odaberete određuje koliko dugo možete ostati na suncu bez rizika od oštećenja kože. Ponovno nanošenje (kada izađete iz vode, kada se osušite ...) održava željeni nivo zaštite, ali ga ne povećava.

Koliki je rok trajanja proizvoda za zaštitu od sunca?

Za proizvode koji nisu otvoreni rok trajanja je minimum 30 meseci. Rok trajanja proizvoda nakon otvaranja može se pročitati na poleđini proizvoda. Tu se nalazi simbol u obliku otvorene posude sa brojem. Broj označava rok upotrebe proizvoda nakon otvaranja boce izražen u mesecima - obično 12 meseci.