Naša najbolja zaštita od sunca za vašu bebu

Leto i sunce: najbolja zaštita za vaše najmlađe. Koža beba je naročito osetljiva. Ako koristite odgovarajuću zaštitu od sunca, zaštitićete bebu od štetnih uticaja UV zraka. NIVEA Baby pruža efikasnu zaštitu od sunca za najmlađe.

Bebe vole sunce – potrudite se da ih pravilno zaštitite

Za mladu, osetljivu kožu beba direktna sunčeva svetlost je naročito opasna: prirodni zaštitni sistem kože nije u potpunosti razvijen kod dece. Bebe bi trebalo da su obučene kada su napolju. Veoma je važno da koristite specijalne proizvode za zaštitu od sunca za bebe kako bi one od prvih dana bile zaštićene od štetnih UV zraka. Treba da znate da indirektno zračenje takođe može da ošteti kožu. Nije samo koža dece veoma osetljiva, UV zaštita je potrebna i njihovim očima. Zato bi najmlađi trebalo da nose posebne naočare za sunce koje štite od UV zraka. 
Ovde možete saznati više o tome kako da zaštitite decu od sunca.

Kada mogu da počnem da koristim zaštitu od sunca za bebu?

NIVEA Baby losion za zaštitu od sunca štiti bebe već od 3. meseca. Dermatolozi preporučuju da novorođenčad i decu do tri godine ne treba izlagati direktnoj  sunčevoj svetlosti u dužim vremenskim intervalima.

Upotreba proizvoda za zaštitu od sunca je veoma jednostavna.

  • Uvek pri ruci: NIVEA zaštita od sunca za bebe sa zaštitnim faktorom 50+.
  • Nanosite kremu na lice i telo bebe nekoliko puta dnevno.
  • Potrebno je da beba nosi šešir ili kačket sa produžetkom za vrat kako biste joj zaštitili glavu.

Zaštita od sunca

Zaštitni faktor u proizvodima za zaštitu od sunca za bebe

Kada su u pitanju NIVEA Baby proizvodi, treba uvek da odaberete zaštitni faktor 50+. Pošto kod dece prirodna zaštita kože nije još potpuno razvijena, ona može da traje oko 5 minuta pre nego što oslabi. Proizvodima za zaštitu od sunca možete da produžite ovaj period. Za decu treba koristiti najmanje faktor 30. Na taj način, produžava se vreme zaštite na dva i po sata. Zaštitni faktor od 50+ je idealan.

Nanosite zaštitu od sunca nekoliko puta u toku dana jer nežna bebina koža nema razvijen odbrambeni sistem kako bi se zaštitila duže vreme od sunčevih zraka. Veoma važno: ponovnim nanošenjem proizvoda zaštita se ne produžava već se samo održava postojeća zaštita.